Разговор о Википедији:Трагом душе 2017

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Контрола са сликама и квалитет[уреди извор]

Овде треба мало да се контролише ситуација, ја сам до сада видео да су слике из 2016. поново дошле на 2017. конкурс. Слике које требају бити први пут овде објављене то нису, видео сам примере (неке се продавају на веб страницама). Друга ствар је да пуно слика потпада под FoP, значи кршење права и не би смеле бити на Комонсу. То могу разумети јер доста фотографа није на Вики па не знају око права са тим. Али видим да то није поменуто ни на страници организатора (споменици Козара, Сутјеска потпадају под то).

Проблем је и убацивање пуно слика лоше квалитете у чланак. Ферхадија, Козарски парк... итд.

Ја би дао предлог да слике не би смеле да буду старије од годину дана, тако се избаце прошле слике, јер неки ураде 2 слична снимка а објаве једног, па нередне године замало истог. Примјере чу навести касније, мада можете видети и сами на страницама, рецимо Ферхадија.

Кад фотограф направи слику, она прије или касније буде негде објављена. Тако да пар година стара слика сигурно негде стоји (могу се отпремити фотографије направљене за вријеме трајања такмичења или фотографије старијег датума, под условом да оне нису јавно објављиване). --Mile (разговор) 10:05, 11. септембар 2017. (CEST)[одговори]