Разговор о шаблону:Олимпијски симболи

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Шта је то олимпијски постер? Да ли си мислио на Лого (плакат) појединих олипијских игара. Лого су имале и прве игре, а појам посатер се појавио 100 година касније. Ево овде лого Летњих олимпијских игара 1896, ако си на то мислио.--Drazetad (разговор) 23:44, 24. август 2016. (CEST)

@Drazetad: Може бити да је то, али колико видим код нас су спојени олимпијски плакат (постер) и олимпијски амблем у један чланак (види en:Olympic poster и en:Olympic emblem), док енглеска вики има два чланка. —Ранко Николић (разговор) 12:13, 25. август 2016. (CEST)
Данас. Плакат или постер су исто, али има различиту сврху. Појам "плакат" се најчешће користи за опис великог комада папира који служе у промотивне сврхе, као што су они на којима се приказује неки производ или најављује надолазећи јавни догађај, филм итд на пр. ОИ. Појам "постер" најчешће се описује велике папирне на којима се налази фотографија, на пр. познате особе или грађевине , цвећа и сл., а користе се за украшавање зидова у некој просторији.
Кад већ говоримо о олимписким симболима сваке игре имају и своју маскоту као 1984. Вучко, 1980. медведић Мишко итд en:Category:Olympic mascots--Drazetad (разговор) 12:54, 25. август 2016. (CEST)