Разговор с корисником:87.211.178.151

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Добродошлица
Корисниче иза IP адресе 87.211.178.151, добро дошли на Википедију на српском језику!

Драго ми је што сте допринели ширењу слободног знања и надам се да ћете наставити да уређујете. Слободно можете остати нерегистровани. Међутим, регистрација је бесплатна и пружа многе погодности (нпр. могућност отпремања датотека, уређивања заштићених страница и прилагођавања властитих поставки). Осим тога, пошто отворите налог, Ваша IP адреса више неће бити јавно видљива.

Ако имате било каквих питања, слободно ми се обратите или оставите поруку на страници Википедија:Трг/Помоћ.

EOF; [sabate]talk; 19:15, 22. децембар 2010. (CET)[одговори]

У самим текстовима на Википедији не треба убацивати везе ка неким одредницама на другим језицима. Поред тога, потребно је користити неутралан енциклопедијски стил, а никако црквене или старословенске изразе, који су преко црквеног стила изражавања, нашли пут у савремени српски (приметио сам да је тога било у ономе што си писао/-ла). Надам се да ће ти ове сугестије помоћи. EOF; [sabate]talk; 19:15, 22. децембар 2010. (CET)[одговори]


Молим те, ја сам ти се пристојно обратио са сугестијама које сматрам да ти могу помоћи у уређивању и не видим разлог да ми се надмено и намргођено обраћаш износећи некакве непристојне претпоставке око ствари које те се не тичу. Даље, што се тиче позива овог горе позива за регистрацију, тј. добродошлице, то је просто шаблон који се ставља на странице анонимних корисника при слању прве поруке. Многи то не раде, али ја га стављам јер сматрам да није лепо некоме се новом обратити одмах само са поруком без икаквог поздрава и сл. Тест шаблона можда није најсајнији, али признаћеш да је практичније него све то ручно куцати, уосталом не видим чему толико узбуђења око обичне добродошлице.

Што се тиче софтверских ограничења, она су таква каква су и превазилазе структуру самог овог софтвера. Опет ни ту не разумем зашто се нервираш када си ми сасвим лепо одговорио/-ла (већина ИП и нових корисника то не би знали да учине).

Што се тиче регистрације, то заиста није неопходно, уколико не желиш, али је практично ако намераваш да се задржиш на Википедији. У горњем десном углу странице има линк „Пријави се/Региструј се“ и када се на њега кликне процедура је сасвим једноставна, једноставнија него на многим другим сајтовима — не треба ти чак ни имејл адреса! Након тога добићеш сопствену корисничку страницу и страницу за разговор, што је практично јер нећеш је делити са осталим особама које се затекну на твојој ИП адреси (а оне се и мењају). Тај налог, дакле, ће бити само твој. Биће видљив, у историјама странице и скорашњим изменама, под корисничким именом које изабереш (ако се на то односило питање). Као рецимо што су моје измене видљиве под корисничким именом Sabate. Свако добро, и слободно питај ако те још нешто занима. П.С. овде није уобичајено персирати, тако да нема потребе да то чиниш, а ја свакако немам намеру па се немој љутити због тога, то није ништа лично. EOF; [sabate]talk; 20:47, 22. децембар 2010. (CET)[одговори]