Википедија:Трг/Помоћ

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Увод

Помоћ је одељак Трга на ком новајлије могу да потраже помоћ од искусних уредника.

Новајлије: Прецизно назовите тему наводећи чланак који је у питању. Останите смирени и стрпљиво сачекајте одговор.

Ментори: Будите љубазни, пристојни и стрпљиви. Пишите кратке реченице, без жаргона. Јасно назначите новајлији шта треба да ради. Не упућујте их на странице помоћи, боље им препричајте својим речима.

Затражите помоћ


« Архиве, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Архивирај

Vikiveze ka drugim projektima[уреди | уреди извор]

Jel može neko da mi pokaže kako rade one meke vikiveze ili kako se zovu? Ja ne znam kako da ih posatvim u članak. Ona mala u zagradici pored crvene vikiveze koja kažu da takav članak ima na drugoj vikipediji. Tipa [en], a ovo en. vodi da taj članak na vp. na engleskom, kog nema na našoj vikipediji. --ANTI_PRO (разговор) 19:31, 20. јануар 2020. (CET)

@Miljan Simonović:@Srdjan m: Jel znate možda vas dvojica kako ovo šljaka? --ANTI_PRO (разговор) 12:36, 21. јануар 2020. (CET)

Може да се добије такав линк помоћу две тачке и префикса пројекта, нпр. Федор Месингер (de). --Ђорђе Стакић (р) 17:58, 25. јануар 2020. (CET)

Право на заштиту од злоупотребе администратора према новајлијама и малтретирање[уреди | уреди извор]

Молим најљубазније Википедијанце да ме упуте како да се заштитим од администратора МареБГ који ми је неосновано блокирао присуп страници коју сам у доброј вери уређивао, све док администратор није предузео из чистих идеолошких разлога низ мере против којих ја не могу да се браним иако сам га лепо замолио да сва неслагања расправимо на страници на разговор и да води рачуна да сам новајлија. Не могу да верујем да на првом чланку који уређујем будем блокиран само због неслагања са администратором који ме је непријатељски дочекао на Википедији. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mrdakson (разговордоприноси)

Објекти у Београду без фотографија[уреди | уреди извор]

У предходним данима сам на чешкој Википедији написао нешто мало о архитектури Београда на нашем језику. Као пример може да служи чланак cs:Genex Tower од архитекте Михајла Мтировића. Хтео бих да добро опишем и остале Митровићеве зграде, међутим схватио сам да на Остави нема уопште њихове слике. Ради се нпр. о згради у улици Браће Југовића 14 (близу Трга Републике) и згради бившег Енергоинвеста на Булевару Деспоте Стефана бр. 15. Да ли има овде неког ко би био заинтерестован да фотографише те зграде и стави их на Оставу? Хвала. Aktron (разговор) 22:49, 26. јануар 2020. (CET)

@Aktron: наравно. Можеш ми на страни за разговор оставити списак зграда, па ћу се потрудити да ових дана усликам шта стигнем. --Миљан Симоновић (разговор) 23:16, 26. јануар 2020. (CET)

Верска криза у Црној Гори (од 2019) - Фотографије[уреди | уреди извор]

Ако неко не нађе адекватне и слободне фотографије да се окаче у овај чланак, можете слободно да бришете овај чланак и да ме ТРАЈНО БЛОКИРАТЕ. Сате, дане, седмице и сад месеце седим посвећијући се свему овоме и онда ме Миљан Симоновић у 3 сата ноћу понизи претећом поруком. Ако се овако настави ДЕВЕТ ГОДИНА ЈЕ ОД МЕНЕ ДОСТА. Baba Mica (разговор) 09:25, 5. фебруар 2020. (CET)

Као што сам објаснио кориснику на СЗР, нисам никога понижавао нити претио. Већ је дискутовано о проблемима са фотографијама које убацује овај корисник.
@Baba Mica: нико није у обавези да налази фотографије, ово је слободан пројекат и свако може да уређује оно што жели. Ако желиш, можеш да успоставиш контакт са ауторима фотографија које си убацивао и питаш их да ли су вољни да дају дозволу да се оне користе и овде. Пример дозволе коју треба да пошаљу можеш видети овде. --Миљан Симоновић (разговор) 12:34, 5. фебруар 2020. (CET)
Здраво, @Baba Mica:. Свака част на доприносима. Видим колико си проширила чланак Верска криза у Црној Гори — толико да би се уз мало стилске дораде могао предложити за сјајан чланак. Миљан је само желео да ти скрене пажњу на датотеке које крше ауторска права. Не треба одмах да се прави драма након једне поруке, већ би било сјајно да си му се обратила да ти детаљно објасни у чему је проблем и како можеш да поправиш. Претње пријавама се никако не препоручују и могу довести до још већег сукоба и блокирања. Надам се да си ме разумела. Миљан није имао лошу намеру, нити је желео да се осећаш увређено, односно понижено. Срећан будући рад на Википедији и све најбоље! — Жиле () 12:54, 5. фебруар 2020. (CET)

Бијељина[уреди | уреди извор]

На чланку Бијељина, табела Становништво, дат је погрешан проценат Срба и муслимана. Како то исправити ?— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Bojans77 (разговордоприноси)

Википодаци не препознају да страница постоји[уреди | уреди извор]

Поздрав, желео сам да учествујем у Акцији писања потребних чланака, али Википодаци након објављивања избацују поруку да страница не постоји, те не могу да додам број викивеза у евиденцију... Ако би неко могао да ми мало помогне био бих му захвалан. Internio (разговор) 01:01, 9. фебруар 2020. (CET)

Kako se zove pojam na engleskom jeziku? -- Bojan  Razgovor  01:21, 9. фебруар 2020. (CET)
Quadratic form Internio (разговор) 01:35, 9. фебруар 2020. (CET)
@Internio: Поздрав, спојио сам страницу на википодацима. Када напишете чланак, се са леве стране обично пише Додај везе. Након што кликнете на то попуните дата поља — уколико желите да спојите са страницом на Википедији на енглеском онда у поље „Језик:” ставите enwiki, а на поље „Страница:” име странице на енглеском (у овом случају Quadratic form). Срдачан поздрав! — ВЛАДА да? 10:57, 9. фебруар 2020. (CET)

Почетнички чланак "Узроци отказивања ЛЕД сијалица"[уреди | уреди извор]

Написао сам први чланак за Википедију са темом "Узроци отказивања ЛЕД сијалица", али сам добио поруку:

"Чланак је означен овим шаблоном 11. 02. 2020. Ако не буде исправљен у року од седам дана, биће премештен у именски простор нацрт, на корисничку подстраницу или избрисан."

Као додатно објашњење наведено је да је чланку неопходно чишћење. Да ли би неко могао да ми помогне, пошто нисам сигуран шта још треба да урадим да би чланак био одобрен и објављен? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Bbubanja (разговордоприноси)

Ja bih ti preporučio da ceo članak kopiraš u već postojeći LED светиљка. -- Bojan  Razgovor  02:28, 13. фебруар 2020. (CET)

Uradio sam to. Hvala na savetu. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Bbubanja (разговордоприноси)

Направио сам неке исправке текста, а оригинални наслов (Узроци отказивања ЛЕД сијалица) преусмерио сам на одељак чланка који си направио. — Жиле () 10:02, 13. фебруар 2020. (CET)

Телеком Србија страница[уреди | уреди извор]

Добар дан. Обраћам се на овој страници према упутсвима и саветима администратора Lotom, који нас је упутио да затражимо помоћ и овим путем. Наиме, страница коју развијамо за компанију Телеком Србија, са циљем да свим заинтересованим људима омогући да лако пронађу информације о предузећу, је тренутно закључана за уношење нових измена, јер текст према процени администратора не испуњава критеријуме и правила Бикипедија заједнице. При развијању текста идеја је била да он буде сачињен од информација која су доступне јавности и које се могу пронађи и на другим изворима, али да овим путем буду садржани на једном месту. Идеја није била промоција предузећа и није идеја да се Википедија страница користи у промотивне сврхе. Уложили смо време да развијемо и кориговани текст који се налази на мојој песак страници на ком смо покушали да додатно растеретимо текст од информација које би могле да буду протумачене као промотивне, међутим и даље нисмо успели да задовољимо енциклопедијски критеријум. Желели бисмо да се обратимо за помоћ било коме ко верује да може и жели да се укључи и помогне око изградње квалитетне странице. Верујемо у експертизу корисника и администратора који имају више искуства и познају стил писања као и техничка знања. Најлепше бих замолила све који су заинтересовани да погледају активну страницу Телеком Србије као и моју песак страницу да напишу савете и конкретне предлоге за даље кораке, како би се на послетку текст који је добар, задовољавајућ и квалитетан преместио са песак странице на главну Телеком Србија страницу Википедије. Уколико постоји било шта што бисмо могли да урадимо, отворени смо за сугестије и савете као и за конкретне кораке које би било ко заинтересован желео да учини како бисмо лакше заједно дошли до жељених резултата. Хвала свима који су део ове зејднице унапред. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Marija W Marinkovic (разговордоприноси)

@Marija W Marinkovic: Поздрав, Марија. Што се тиче текста у песку, пре свега би требало да додате везе ка другим чланцима, а и да послушате савет колеге Лотома и мало форматирате референце и избаците наративни презент из текста („постао је власник” уместо „постаје власник”). Као помоћ Вам могу послужити туторијали, где можете видети како се форматирају референце и још неке друге ствари. --Миљан Симоновић (разговор) 12:23, 27. фебруар 2020. (CET)
@Miljan Simonović: Поздрав, Миљане. Желела бих да се захвалим на савету и информацијама. Ово је нови покушај да ову страницу средим и уредим у складу са свим Википедија стандардима и правилима. Наиме, замолила бих уколико би могао да погледаш песак страницу на којој сам сад унела измене у прва два пасуса текста. Идеја је да идем малим корацима и да сређујем део по део како би било лакше и за прегледање и за додатне измене које су потребне да би ова страница испунила свој потенцијал. Најлепше бих замолила за помоћ да се страница погледа и да се прокоментаришу ова два одељка како бих знала да ли могу да наставим са уносима и да на крају средимо целу страницу. Такође, замолила бих да коментари за евентуалне грешке буду што конкретнији јер тако најлакше могу најбрже да научим и увидим где тачно грешим и где треба више да унапредим текст. Хвала најлепше унапред. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Marija W Marinkovic (разговордоприноси)

Članak neće da se prebaci u ćirilicu -- osim nekih reči[уреди | уреди извор]

Zdravo.

Uređivala sam članak „Kralj šamana” i primetila sam da više neće da se prebaci u ćirilicu osim određenih reči, i to samo ponekad. Da napomenem, ja nisam napravila tu strancu samo sam je uređivala, pa ne znam da li je originalan autor nešto pogrešio ili sam ja. Inače, nova sam, pa ako je ovo glupo pitanje izvinjavam se.

Hvala unapred.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Tira11 (разговордоприноси)

Страница Зелени Троугао (Брисање)[уреди | уреди извор]

Поздрав свима,

Регистровао сам се на Википедију 2016. године као почетник, тада сам направио чланак о својој аматерској филмској продукцији Зелени Троугао. Сада бих ту страницу желео да обришем, али не знам како. Да ли би неко могао да ми помогне, да ми да неке смернице како се брише чланак?

Хвала унапред. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Никола Милинковић (разговордоприноси)

Kako da dobijem pomoc za dopunu stranice Milan Bodroza.3krajiska brigada[уреди | уреди извор]

Pozdrav,mozete li mi pomoci oko dopune stranice,bar da ubacim datoteku sliku koje imam i istinskog je identiteta,pokusavam samo ukratko osnovne podatke sa slikom,imam dovoljno sadrzaja uvjerenja daje tacno.dokumentovano imenom.uspjeo sam ispraviti samo gresku sa viskom slova (i) tj.Bodroza je ispravno.to mi je pomogao vas kolega jos davno.sad bi zelio samo sliku sa osnovnim podacima,al nemogu ubaciti direktno na promjenu,zbog te greske u navedenim dokumentima gdje je visak slovo (i).nadam se pravoj pomoci da uspijem,unaprijed hvalaMilan Milanov (разговор) 22:42, 1. април 2020. (CEST)

Помоћ око чланка Аод (Библија)[уреди | уреди извор]

Треба ми помоћ око постављања слике (стоји слика, али не изгледа естетски лепо, баш је мала). — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Filmar19956 (разговордоприноси)

 Урађено --Ђорђе Стакић (р) 19:06, 11. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Aleksandar Ljubić (13:04, 15. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Dobar dan Kako da znam da li mogu da napravim unutrašnju vezu (da li neka reč već postoji na Wikipediji)? --Aleksandraaleksandarmarkovic (разговор) 13:04, 15. април 2020. (CEST)

@Aleksandraaleksandarmarkovic: Унутрашњу везу додајете користећи [[]] тагове. На пример: хоћете да поставите везу ка страници о Београду. То радите овако: [[Београд]] што резултира Београд. Ако хоћете да додате везу ка чланку о Београду, а не пише Београд, него Београду, додајете овако: [[Београд]]у што резултује Београду. — Трагач Истине (разговор) 13:30, 15. април 2020. (CEST)

Потребна ми је помоћ око навођења литературе[уреди | уреди извор]

Поздрав, већ пар дана уређујем страницу Положај жене у средњовековној Србији и пробала сам на разне начине да наведем литературу али мислим да нисам успела. Нисам нашла директан чланак који би ми објаснио како то да урадим зато се јављам овде за помоћ. У наставку ћу навести линк чланка: https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%98_%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B5_%D1%83_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9A%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%98_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8 — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Nataša Milosavljević (разговордоприноси)

Литература је прописно наведена, као и бројчане референце, може се литература евентуално естетски поправити као и цијели чланак. Проблем тог чланка је што више личи на семинарски рад/задату тему него на енциклопедијску одредницу. --Жељко Тодоровић (разговор) 16:16, 15. април 2020. (CEST) с. р.

Питање с табле помоћи на страници Корисник:Вујевић/песак (15:19, 16. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Треба ми помоћ не могу да обришем фотографију јер немам неки приступ. --Вујевић (разговор) 15:19, 16. април 2020. (CEST)

@Вујевић: која фотографија, који чланак, због чега желите да је обришете? --Миљан Симоновић (разговор) 15:35, 16. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Корисник:Вујевић/песак (15:40, 16. април 2020.)[уреди | уреди извор]

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA:%D0%92%D1%83%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B/%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BA Ево га линк као што можете да видите датотека не ради па желим да је обришем,Како то да уради? --Вујевић (разговор) 15:40, 16. април 2020. (CEST)

@Вујевић: Датотека ради него ниси добро написао код у чланку. [[Датотека:Zabit magomedsharipov.jpg|мини|лево|Забит Магомедсхарипов]] овако си највероватније хтео. Такође, можеш користити шаблоне за инфокутије као нпр. инфокутија за спортисте где имаш са десне стране и пример како треба да се попуни и како изгледа на крају. — Трагач Истине (разговор) 16:16, 16. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Драгутин Димитријевић Апис (18:56, 17. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Знате ли ви када је први пут поменута та црна рука црна вам памет и шта пишете о овоме великану ?! Узмите се у памет , постоје документа о монтираном процесу која нису само Срби писали већ и Француска , Енглеска ... Када се сада тако историја прекраја ,зашто да вам вјерујемо за неке још старије податке ?! --Немања од Габеле (разговор) 18:56, 17. април 2020. (CEST)

@Немања од Габеле: Добродошли на Википедију на српском језику. Википедија је слободан пројекат који свако може да уређује. Могуће је да има погрешних података, али уколико их има, можете их поправити тако да буду тачни. Срдачан поздрав, --Zoranzoki21 (разговор) 19:41, 17. април 2020. (CEST).
@Немања од Габеле: Поздрав! Ако имаш неке чињенице које можеш поткрепити позданим изворима (књигама) слободно их унеси. Тиме се побољшава квалитет и неутралност чланка. Јави ако ти је потребна помоћ. — Жиле () 20:21, 17. април 2020. (CEST)

Самостално додавање категорије од стране Википедије[уреди | уреди извор]

Малопре сам правио нову страницу на Википедији. Након објављивања, под ставком Категорије се „створила” категорија коју нисам никада додао нити имао намеру да додам. У питању је категорија „Pages that use a deprecated format of the math tags”, која још увек не постоји, тј. обојена је у црвено. Притом, није је могуће уклонити са листе категорија. Страница о којој говорим је Неједнакост троугла. Скриншот се може наћи овде. Молим за помоћ при решавању овог проблема. Унапред захвалан,

Internio (разговор) 23:30, 19. април 2020. (CEST)

@Internio: Решено.--Soundwaweserb (разговор) 23:33, 19. април 2020. (CEST)
@Soundwaweserb: Хвала! Internio (разговор) 00:16, 20. април 2020. (CEST)

Помоћ око чланка[уреди | уреди извор]

Направила сам чланак али пише ми да ће бити обрисан. Да ли неко може да ми помогне и каже шта треба да урадим да би чланак остао? https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0 — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Chhristiinaa (разговордоприноси)

Питање с табле помоћи на страници Помоћ:Уређивање (17:24, 24. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav, novi sam clan, pokusavam da se prijavim na takmicenje u pisanju clanaka o biografijama poznatih zena ali vasa jasna uputstva nazalost ne pomazu mom ogranicenom mozgu, nadam se da bi neko mogao da mi malo detaljnije objasni kako to da uradim, hvala unapred. --KegSog^) (разговор) 17:24, 24. април 2020. (CEST)

@KegSog^): Поздрав и добро дошао! Драго ми је да си се прикључио уређивању Википедије на српском језику. Колико видим, успео си да пријавиш учешће. Даље, одабери чланак са овог списка или неки други који ти падне на памет. Почни да правиш страницу. На почетку (уводу) странице, напиши и подебљај име и презиме те особе, стави место и годину рођења, напиши које је националности и чиме се бави. У даљем тексту (назовеш одељак биографија), пишеш детаљније о томе кад и где је рођена, где је струдирала. Укратко, цео живот особе и каријеру. Води рачуна само да текст који уносиш буде поткрепљен (покривен) изворима (овако). Извори су корисни, јер омогућавају читаоцу да потврди да ли је информација тачна. У суштини, није тешко. Ако ти је потребна помоћ, јави. Увек смо ту да помогнемо. — Жиле () 19:04, 24. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена/евиденција (11:31, 25. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da članke o znamenitim ženama koje sam uradila dodam u evidenciju ovde u Takmičenju u pisanju članaka/Biografije poznatih žena? U pitanju su do sada Erka Marjaš, Jelica Rajačić Čapaković i Vida Matjan. Margita Hercl je jedino tu. Hvala lepo. --Mazacane (разговор) 11:31, 25. април 2020. (CEST)

@Mazacane: Додаш овај шаблон # {{/Mazacane}} на дну евиденције и приказаће се твоја табела. С тим што су чланци обележени шаблоном за почетничке, па не би било лоше да погледаш водич за писање бољих чланака и још неке од смерница из упутства. --Lotom (разговор) 11:53, 25. април 2020. (CEST)

Pozdrav, Lotom. Hvala na odgovoru. Problem je što ja svoju tabelu u evidenciji vidim, ali je tamo samo jedan članak. Da li sam pogrešila što sam na drugi način pisala te članke, a ne u okviru odeljka takmičenje? Drugo, interesuje me da li mogu postavljati fotografije uz biografije tih znamenitih žena. Hvala najlepše na odgovorima. --Mazacane (разговор) 12:02, 25. април 2020. (CEST)

Само додаш остале чланке у самој табели. Видиш како је форматирано за први чланак, па тако додајеш за сваки следећи. Значи као за чланак {{:ВП:УТЧ|Mаргита Херцл|||||}} испод додаш наслове осталих чланака, да би се исправно приказало у табели. Фотографије се могу постављати само ако постоји дозвола аутора, односно одговарајућа лиценца. Видети ауторско право, иако морам да напоменем да читава прича око лиценци често није најјаснија ни неким искуснијим корисницима. У водичу за отпремање су понуђене неке од опција, које можда могу да олакшају сналажење. Што се тиче самих чланака, морам да напоменем да у оваквом стању нису за главни именски простор и да ће, уколико се не среде, после неког времена бити избрисани, или измештени из њега. Самим тим неће подлећи бодовању на такмичењу. --Lotom (разговор) 13:09, 25. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Jelena Gajšek (18:24, 26. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Како да уметнем биографску слику на страницу --Јелена Гајшек (разговор) 18:24, 26. април 2020. (CEST)

@Јелена Гајшек: Мислите на инфокутију где стоје слика и основни подаци попут датума/места рођења итд или само желите да убаците слику? --Zoranzoki21 (разговор) 02:16, 27. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Ривалство Ђоковића и Федерера (22:35, 26. април 2020.)[уреди | уреди извор]

kako da promenim na ćirilicu --Argentina34 (разговор) 22:35, 26. април 2020. (CEST)

@Argentina34: Поздрав, добро дошао на Википедију. Ако желиш да читаш чланак на ћирилици, то можеш урадити тако што ставиш показивач миша (курсор) у горњи десни угао где пише Latinica (овако) и промениш на ћирилицу. Ако желиш да унесеш текст ћирилицом, отиђи у подешавања уређаја [Settings], потражи тастатуру [Keyboard] и додај „српски (ћирилица)” [Serbian (Cyrillic)]. Срдачан поздрав. — Жиле () 23:15, 26. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Мирослав Милосављевић (00:37, 28. април 2020.)[уреди | уреди извор]

uređujem stranicu o mom ocu koji je ove godine preminuo. Kako mogu da izmenim podatke u polju na desnoj strani i kako mogu da dodam sliku? Hvala unapred --Tanjatajci48 (разговор) 00:37, 28. април 2020. (CEST)

Поздрав @Tanjatajci48: Инфокутију уређујеш стандардно у уређивачу у одговарајућим пољима шаблона (на самом почетку кад отвориш уређивач). Слику можеш отпремити коришћењем водича за отпремање датотека, а убацујеш тако што назив слике убациш у поље за слику. --Zoranzoki21 (разговор) 02:37, 28. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Разговор са корисником:Mazacane (09:57, 28. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Dragi svi, Strašno sam nova u ovome i treba mi pomoć. Odlučila sam da učestvujem u takmičenju pisanja biografija znamentih žena koje traje do 1. maja. Do sada sam napisala članke : Margit Hercl, Erika Marjaš, Jelica Rajačić Čapaković i Vidi Matjan. Vidim da na početku stoji da sam pravila neke početničke greške, ali ne znam koje ili gde mogu da ih nađem. Molim da mi pomognete. Hvala najlepše. --Mazacane (разговор) 09:57, 28. април 2020. (CEST)

@Mazacane: Здраво! Свака част на ангажовању. Ево пар савета како можеш чланке да побољшаш. Чланци Mаргита Херцл и Vida Matjan немају вики везе. То су линкови ка другим чланцима на Википедији. Додајеш их тако што означих реч и кликнеш на дугме које подсећа на катанац (овако). Потом само попуниш ваљано поља. (овако). Иначе, саветујем ти и да ову литературу уобличи у листу тако што ћеш испред ставки ставити звездицу (*). Иначе, Википедија сама не може бити извор, већ уместо тога можеш сву ову литературу претворити у референце. Овако. Одабереш једну од опција (web је за веб-сајтове, news за вести, book за књиге, journal за часописе). Попуниш параметре и лако убациш референцу. Те референце су корисне, јер помажу читаоцу да потврде изнету чињеницу. Једна ствар је врло важна, никако не смеш да неку тврдњу референцираш, а да се она не налази у том извору. Односно, тврдња коју референцираш (поткрпљујеш извором) мора да се налази у извору који наводиш. Остало је у главном океј. Срдачан поздрав и срећан будући рад. — Жиле () 12:07, 28. април 2020. (CEST)

Jao, Hvala ti mnogo. Zbunila su me pravila, ne znam da nađen gde sve ima i kako ide. Npr. sad znam da ide četiri tilde, a ne mogu da ih nađem...~~~~ Našla!!

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена (14:25, 28. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Poštovanje. Kako se prijavljujem za takmičenje u pisanju odrednica o ženama? --Lalavoj (разговор) 14:25, 28. април 2020. (CEST)

@Lalavoj: Поздрав, за такмичење се пријављујете уношењем # ~~~~ овде, а овде уношењем свог корисничког имена у одговарајућем пољу правите своју "евиденцију" где ћете наводити чланке које сте направили/проширили у току трајања такмичења, а који се на њега односе. Када направите евиденицју, вратите се на страницу где сте уносили корисничко име, "уредите ту страницу" убацивањем своје евиденције у == Учесници — такмичари == (имате тамо упутство за то), сачувајте страницу. И то је то.

Мало сам се расписао, али надам се да ћете успети све да "похватате" Face-smile.svg. Ту сам ако још нешто затреба. --Zoranzoki21 (разговор) 16:02, 28. април 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена/евиденција/Lalavoj (17:39, 28. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Dobar dan. Molim vas da li mi možete odgovoriti kako da u tabeli evidencije dodam još kolona kako bih naveo sve odrednice koje sam uradio. Hvala unapred. --Lalavoj (разговор) 17:39, 28. април 2020. (CEST)

Поздрав @Lalavoj: То радиш тако што у евиденцију додаш {{:ВП:УТЧ|назив чланка|||||}}, али колико видим сада је све океј. Извини на касном одговору. --Zoranzoki21 (разговор) 14:06, 1. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена/евиденција/KegSog^) (21:02, 30. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Поздрав, направила сам страну за евиденцију: https://sr.wikipedia.org/wiki/Википедија:Такмичење_у_писању_чланака/Биографије_познатих_жена/евиденција/KegSog%5E) и додала своје име на страни за евиденцију али делује као да није повезано и није успело --KegSog^) (разговор) 21:02, 30. април 2020. (CEST)

 УрађеноЖиле () 00:04, 1. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Питања (23:17, 30. април 2020.)[уреди | уреди извор]

Gdije se postavlja nova stranica ? --Sararara123 (разговор) 23:17, 30. април 2020. (CEST)

Da li neo moze detaljno da mi kaze kako napraviti novu stranicu? --Sararara123 (разговор) 00:08, 1. мај 2020. (CEST)

@Sararara123: Здраво! Претпостављам да желиш да израдиш чланак. Како би то урадила, у пољу за претрагу унеси име чланка и кликни на лупу. Потом, кликни на линк поред текста „Направите страницу”. Направио сам клипић који ти може помоћи. Почни да правиш страницу. На почетку (уводу) странице, напиши и подебљај име и презиме те особе, стави место и годину рођења, напиши које је националности и чиме се бави (ако пишеш о некој особи) или нешто основно, дефиницију тог термина (ако пишеш о нечему другом). У даљем тексту (назовеш одељак биографија), пишеш детаљније о томе кад и где је рођена, где је струдирала. Укратко, цео живот особе и каријеру (ако пишеш о некој особи) или ширу дефиницију, историјат појма, примену итд. Води рачуна само да текст који уносиш буде поткрепљен (покривен) изворима (овако) и да садржи унутрашње везе (Ево још једног клипића који сам направио на ту тему). Извори су корисни, јер омогућавају читаоцу да потврди да ли је информација тачна, а везе омогућавају читаоцу да разуме контекст термина у чланку и да му пруже додатне информације. У суштини, није тешко. Ако ти је потребна помоћ, јави. Увек смо ту да помогнемо. Срећан будући рад и све најлепше. — Жиле () 00:26, 1. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Википедија:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена/евиденција/Mazacane (05:54, 1. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

Dragi svi, ovde već po kozna koji put unosim članke za takmičenje u pisanju biografija ćena i stalno mi nestaju, brišu se.... Ne znam šta je problem. Treba da stoje u tabeli evidencije sa oznakom urađeno. Sad sam već očajna, jer sam nekoliko puta tražila pomoć, ljubazni dobrovoljci mi pomognu, a onda opet sve nestane... --Mazacane (разговор) 05:54, 1. мај 2020. (CEST)

 СређеноЖиле () 11:24, 1. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Ашања (19:33, 4. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

Поздрав, пошто сам почетник на Википедији интересује ме уређивање странице посвећене мом родном селу тако што бих додавао текстове и слике. За текст сам већ схватио како се уноси, интересује ме како да унесем слике села и како да поставим профилну слику странице? --Marko Mickovic (разговор) 19:33, 4. мај 2020. (CEST)

@Marko Mickovic: Поздрав, хвала на интересовању за Википедију и на жељи да допринесеш. Што се тиче фотографија, њих можеш убацити на Викимедијину оставу, сајт сличан Википедији и намењен складиштењу мултимедијалног садржаја. Имај на уму да се фотографије морају објавити под слободном лиценцом која дозвољава свакоме да исте користи и на другим сајтовима, без икакве надокнаде и само уз услов да се наведе аутор и да се садржај дели под тим истим лиценцама. Стога, уколико си ти аутор фотографија, исте можеш просто убацити на Оставу и потом користити овде на Википедији. Уколико желиш да убациш туђе фотографије, онда је за то неопходна дозвола аутора како би фотографије могле да се користе на претходно описан начин. Пример дозволе можеш видети на овој страници.
„Профилну” фотографију постављаш у сам шаблон (тј. инфокутију) тако што након параметра |слика= унесеш име фотографије. --Миљан Симоновић (разговор) 22:52, 4. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Нови Сад (23:04, 6. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

Зашто не могу да објавим промене које сам унела? --Мајован (разговор) 23:04, 6. мај 2020. (CEST)

Ćirilica/latinica[уреди | уреди извор]

Na koju god stranicu sam danas otišla - prevodilac sam, pa redovno koristim Vikipediju) - nigde ne mogu da prebacim na latinicu (prebacujem kad moram da tražim neki termin, a pošto kucam na latinici, jer izdavači tako zahtevaju, prebacivanje s latinične na ćiriličnu tastaturu i obratno oduzima mi mnogo vremena. Da li je do mene ili je posredi neka nova politika na SR Vikipediji? Pozdrav, Tanjaam (разговор) 13:34, 8. мај 2020. (CEST)

@Tanjaam: Здраво, Тања! У питању је технички проблем који би требало да се реши ускоро. Срдачан поздрав. — Жиле () 16:31, 8. мај 2020. (CEST)

Питање с табле помоћи на страници Нови Сад (17:08, 10. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

Нова сам ма Википедији и већ неколико пута сам покушала да допуним садржај на страници о Новом Саду, али када укуцам текст, не могу да унесем извор, ни везу и на крају када хоћу да бар објавим бар и сам текст и кликнем на "објави промене"...нема никакве реакције тј. немам начин да унесем промену. Ово је текст који сам хтела да унесем, реч је о настанку имена града: Нови Сад је добио име 1748. године. Те године у царској повељи назван је Неопланта , са правом да се овај назив са латинског преведе на све језике. На српски је то преведено као Нови Сад, Нови Засад, Нова Плантажа. Молим вас да ме упутите у чему грешим, јер једино на овој страници сам имала тај проблем. --Мајован (разговор) 17:08, 10. мај 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија:Такмичење у писању чланака/Живи свијет вода (14:49, 13. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

kako da krenem pisati clanak? --Katarina123321 (разговор) 14:49, 13. мај 2020. (CEST)

Objava clanka[уреди | уреди извор]

Postovani,

Izvinjavam se ako sam na pogresnoj adresi. Ne razumijem se u wikipediju, pa Vam se obracam za savjet. Kreirao sam stranicu na Wiki, ali ne znam koliko treba da se ceka na objavljivanje stranice. Mozete li mi reci koji je period cekanja? Srdacan pozdrav, Igor

@Djale9: Поштовани, не постоји време чекања за објављивање чланка. Када кликнете на "Објави", то се одмах објављује. Сад, у вашим доприносима не видим да сте креирали странице тако да је ваша страница највероватније обрисана из неког разлога. Такође, када пишете поруку овде, потписујете се путем четири тилде (~~~~) Поздрав! — Трагач Истине (разговор) 17:38, 13. мај 2020. (CEST)
Hvala na odgovoru! Imam problem sa Wiki na engleskom jeziku, tamo sam napravila članak, ali ispred naziva članka piše 'Draft:'. Da li mi možete pomoći, jer se već duže vrijeme mučim sa objavom istog? link za članak Pozdrav!Djale9 (разговор) 09:55, 25. мај 2020. (CEST)

Марвелов филмски универзум[уреди | уреди извор]

Чланак Марвелов филмски универзум треба бити премиештен ради прикладнијег назива, с обзиром да „Марвел” треба бити написан изворно, на енглеском, док се „филмски” може променити у „кинематографски универзум” јер ту спадају и серије. — HoneymoonAve27 (разговор) 13:40, 18. мај 2020. (CEST)

Ето због чега сам ја иницијално био против те забране транскрипције. Прави се шопска салата од ћирилице и латинице и онамо где нема потребе за тим. Марвел се истоветно и пише и чита и на енглеском и на српском и на ћирилици и на латиници. И сад због таквог правила треба да се наслов направи тако да ни на који начин не може читалац да дође до чланка (осим да мења тастатуру у сред претраге). И ово није једини проблем, ту су и категорије које се одувек пишу на ћирилици (осим у посебним случајевима, рецимо код латинских имена биљака и животиња), а сада су категорије постале једнако шарене.
Причао сам са Ацом, и он је сам увидео неке од проблема тек након што је правило усвојено и када је започета примена, а бројне ствари нису разјашњене ни током саме расправе, па су остале недоречене и током гласања (које је, иначе, прошло прилично непримећено због целе расправе око уређивања на ћирилици). Све у свему, ово је један пример који управо показује бесмисао уведеног правила и по мени би требало преиспитати одлуку и дефинитивно укључити више корисника у расправу. --Миљан Симоновић (разговор) 14:28, 18. мај 2020. (CEST)
Ја сам због свих тих практичних ствари и предлагао прелазак на једно писмо код уређивања. Епилог је познат. Што се тиче овог чланка, на овим просторима је и познат као Марвелов филсмки универзум и не видим шта је ту спорно. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:38, 18. мај 2020. (CEST)

Питање са странице Помоћ:Име странице (15:17, 22. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

mogu li napraviti stranicu o sebi? --Vuketa42069 (разговор) 15:17, 22. мај 2020. (CEST)

Зависи. У корисничком простору дозвољено је писати о себи у првом лицу, у главном именском простору, односно чланку искључиво у трећем лицу и то уз поштовање енциклопедијских норми. --Lotom (разговор) 15:33, 22. мај 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Uroš Veličković Zmaj (16:25, 22. мај 2020.)[уреди | уреди извор]

Како да креирам шаблон кутију по мери? --Uroš Veličković Zmaj (разговор) 16:25, 22. мај 2020. (CEST)

Здраво, Уроше. Нисам те баш најбоље разумео. Претпостављам да желиш направити инфокутију (ово)? Ако је то случај, могу ти помоћи. — Жиле () 22:47, 22. мај 2020. (CEST)

И мислио сам на инфокутију. Свака помоћ је добродошла. Хвала! - Урош

Vidljiv naslov na latinici i ćirilici[уреди | уреди извор]

Zdravo! Upravo sam kreirala članak Igor Đaletić i baš kao što ste rekli, odmah je vidljiv, ali samo kad se pretraži na Wikipediji. Postoji li mogućnost da članak bude vidljiv i ako se umjesto Đ ukuca Dj? Takođe, od čega zavisi da li će se članak pojaviti i na Google pretraživaču, a ne samo na Wiki. Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima! Pozdrav!Djale9 (разговор) 12:55, 25. мај 2020. (CEST)

Појавиће се и на претраживачу. Обично за пар сати, ријетко за пар дана. Брзина појављивања иде по „логици” претраживача, нема везе са Википедијом. За ђ-дј могу се правити преусмјерења. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:03, 25. мај 2020. (CEST) с. р.

Istopolni brak[уреди | уреди извор]

Pozdrav. Moze li neko stilski srediti clanak Istopolni brak, mislim da je u pitanju sablon. Djole 555 (разговор) 19:28, 28. мај 2020. (CEST)

Помоћ приликом додавања слике на wikimedia[уреди | уреди извор]

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%A8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D1%83_%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8.jpg

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%99%D1%83%D0%B1_%D0%A2%D0%B5%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%9B.jpg

Првобитно нисам додала опис слике и категорију. Након што сам то обавила и даље ми у црвеном уоквиреном тексту стоји напомена "This media file is missing essential source information. The author and source of the file must be given, so that others can verify the copyright status. Edit the file description page to add source information.

Unless this issue is resolved, the file will be deleted seven days after this tag was added (3 June 2020)." Не знам шта да радим. Свака помоћ је добро дошла. Хвала

PantaReiWiki (разговор) 17:16, 3. јун 2020. (CEST)

@PantaReiWiki: Поздрав. Фотографије су црно-беле и делује као да си их сликала из неке књиге или преузела с интернета, па отуда сумња администратора и ово обавештење. Да би убацила фотографију на Википедију, неопходно је да ти будеш аутор исте (да си ти лично фотографисала школу или ову особу). Уколико желиш да убациш туђу фотографију, онда је неопходно да добијеш дозволу аутора или да се та фотографија налази у јавном власништву. --Миљан Симоновић (разговор) 10:43, 4. јун 2020. (CEST)
@Миљан Симоновић: Хвала пуно. Јесте, фотографије су црно-беле и држим их у својим рукама. Имам овлаштење за њихову употребу, јер су преузете из јавне установе, породице лично и архиве општине. Особа је преминула, а школа више не постоји. Како доказати да је јавно власништво? PantaReiWiki (разговор) 12:06, 4. јун 2020. (CEST)
@PantaReiWiki: то што школа не постоји и што је особа са слике преминула не значи да су фотографије јавно власништво. Фотографија постаје јавно власништво тек када прође 70 година од смрти аутора фотографије (дакле не онога ко је на слици, него онога ко је направио ту слику).
Друга ствар, овлашћење за употребу мора доћи директно од аутора фотографија и мора испратити стандардну процедуру како би дозвола била валидна.

Све у свему, постоје две могућности:
1) да ли је аутор фотографије преминуо пре више од 70 година? Ако јесте, онда фотографија јесте јавно власништво и само је неопходно навести аутора и назначити када је преминуо;
2) да ли је аутор жив? Ако јесте, онда је неопходно да пошаље дозволу за коришћење фотографија. --Миљан Симоновић (разговор) 15:46, 4. јун 2020. (CEST)

Ijekavica i pravopis[уреди | уреди извор]

Ima li korisnika sa iskustvom pisanja u ijekavici i poznavanja pravopisa da mi pomogne oko jednog, dugačkog članka? Hteo bih da to dovedem u red pre prebacivanja u gip. Bio bi veoma zahvalan. --ANTI_PRO (разговор) 15:00, 11. јун 2020. (CEST)

Претпостављам да Срђан може да ти помогне. — Жиле () 15:56, 11. јун 2020. (CEST)
Може. @Ivan VA: Реци шта треба. – Srdjan m (разговор) 16:22, 11. јун 2020. (CEST)
@Srdjan m: U suštini treba da pročitaš članak o Ferhadiji pre nego ga ubacim u gip i da ispraviš ponegde ekavicu koju sam prevideo u ijekavicu (naravno osim u citatima gde se zadržava original). Imam još nekoliko odeoka da završim, pa bi te cimao kad bi bilo gotovo. Ili možeš da ispravljaš kad god možeš, pesak mi je free for all. Naravno bez ikakve žurbe, kad budeš mogao. Jer mi je svejedno kad ću ga postaviti u gip. Samo da predupredim greške iz nadolazeće rasprave, jer ga planiram za zvzdicu. --ANTI_PRO (разговор) 17:22, 11. јун 2020. (CEST)

Pomoć nekog Administratora[уреди | уреди извор]

Potrebna mi je pomoć nekog Administratora da mi izmeni na stranici (Ogledalo Magazin) formu časopisa kako bi se videla slika sa strane i informacije o samom časopisu. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Goranmilatovic (разговордоприноси)

Урађено од стране @Аcamicamacaraca: Срдачно, Acaalexaca (разговор) 12:56, 13. јун 2020. (CEST)
@Goranmilatovic: Средио сам ја. Обрати само пажњу да чланак средиш тако да износи чињеница и наводи одговарајуће изворе, јер тренутно личи на рекламирање, па испуњава неке услове за брисање. Срдачан поздрав. — Жиле () 13:24, 13. јун 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Acamicamacaraca (15:24, 13. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Здраво! Имам питање. Како се додају слике на Википедију, које већ не постоје у бази? Желим да додам слику у моју инфо-кутију али ми каже да слика не постоји. Хвала унапред! --Uroš Veličković Zmaj (разговор) 15:24, 13. јун 2020. (CEST)

@Uroš Veličković Zmaj: Здраво! Претпостављам да желиш отпремити ову датотеку. Најпре, отиђи у водич за отпремање. Следи кораке и мислим да ћеш се снаћи. Датотека спада под поштену употребу, јер представља омот видео-игре. Јави кад завршиш. — Жиле () 16:29, 13. јун 2020. (CEST)
Слика је успешно креирана и додата. Страница је спремна за преглед. Хвала! --Uroš Veličković Zmaj (разговор) 23:20, 13. јун 2020. (CEST)
@Uroš Veličković Zmaj: Заправо, нема никаквог прегледа Face-grin.svg. Твоја страница је објављена и ускоро ће постати видљива у претрази Google-ом. Попјулерити ммммм Face-wink.svg. — Жиле () 00:40, 14. јун 2020. (CEST)

Savica[уреди | уреди извор]

Pozdrav, dragi kolege! Ja sam Bonzg sa hrvatske wikipedije. Stvorio sam članak Savica, ali problem je u tome što ne znam ćirilicu zbog čega sam isti ostavio na latinici. Je li problem ako tekst ostane na latinici ili mora biti na ćirilici? Ako Vam trebaju neke informacije u vezi članka ostavite poruku na mojoj stranici za razgovor. Unaprijed zahvaljujem! Bonzg (разговор) 14:30, 16. јун 2020. (CEST)

@Bonzg: Dobar dan, nema nikakvih problema, Vaš članak može ostati na latinici. Srpska Vikipedija koristi oba pisma. Srdačno, Acaalexaca (разговор) 14:54, 16. јун 2020. (CEST)
Potrebno je samo napraviti neke sitne ispravke i sve će biti okej. Hvala na doprinosu i sretan budući rad! Face-smile.svgЖиле () 19:48, 16. јун 2020. (CEST)

Питање са странице Корисник:Nebojša B. Đošić/песак (10:18, 18. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Поштовање,

Први пут покушавам да објавим чланак на Википедији. У песку сам написао текст и кликнуо на Објави измени али касније када сам ишао на сајт Википедије нисам могао да пронађем тај текст. Где грешим и шта требам да кликнем када завршим текст да би се он касније видео на сајту Википедије и био доступан за читање заинтересованима? Хвала,

Небојша --Nebojša B. Đošić (разговор) 10:18, 18. јун 2020. (CEST)

@Nebojša B. Đošić: Добар дан, све што требате урадити је да копирате написан текст и у претрази, у горњем десном углу (где пише претрага) напишете наслов вашег чланка. Када покренете претрагу изаћиће наслов вашег чланка у црвеној боји. Кликните на наслов и отвориће Вам се прозор где можете залепити копирани текст.

Ја бих вам топло препоручио да још мало преуредите чланак (уклоните подебљан текст, додате поуздане референце, и неколико вики веза). Ако Вам је потребна помоћ слободно се јавите на мојој страници за раговор. Пријатан дан, Acaalexaca (разговор) 11:20, 18. јун 2020. (CEST)


Хвала Ацо,

уклонио сам болдовање и затим по препорученој процедури поставио текст на сајт Википедије. Хтео бих и преостале две ствари (додаванје референци и неколико вики веза) али такође не знам како.

Молим за објашњење процедуре.

Хвала,


Питање са странице Википедија:Акција фудбалери на Светском првенству/Евиденција (00:46, 25. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozz svima! Nova sam na Vikipediji i startujem upravo kao ucesnik akcije :) Zanima me da li postoji nacin, i ako postoji koji je, da saznam o kojim fudbalerima vec postoje napisani clanci na srpskom jeziku, a da to nije pojedinacno pretrazivanje svakog igraca? Hvala unapred na odgovoru :) --Jelenna AD (разговор) 00:46, 25. јун 2020. (CEST)

@Jelenna AD: Здраво! Хвала на жељи да се прикључиш акцији! Претпостављам да ће ти ова категорија бити од помоћи. Само одабери неку поткатегорију и приказаће ти се сви фудбалери из те године. Срдачан поздрав. — Жиле () 10:00, 25. јун 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија:Трг/Помоћ (19:39, 25. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav, objavio sam svoj prvi članak na Vikipediji, međutim potrebna mi je pomoć, tj. potrebno mi je da mi neko sredi članak koliko sam dobro razumio, da bi opstao i ne bi bio izbrisan. Može li mi neko pomoći oko toga? Ovo je link članka https://sr.wikipedia.org/wiki/Милош_Милићевић --Џонатан (разговор) 19:39, 25. јун 2020. (CEST)

Moj prvi članak[уреди | уреди извор]

Objavio sam svoj prvi članak na Vikipediji, međutim potrebna mi je pomoć, tj. potrebno mi je da mi neko sredi članak koliko sam dobro razumio, da bi opstao i ne bi bio izbrisan. Može li mi neko pomoći oko toga? Ovo je link članka https://sr.wikipedia.org/wiki/Милош_Милићевић

@Џонатан: Dobar dan. Čestitke za prvi članak. Nakon male provere, kako bi se članak uklopio u stotine hiljada postojećih članaka potrebno je dodati pouzdane reference, kako to uraditi možete videti ovde. Potom je potrebno dodati unutrašnje veze, pomoć je dostupna ovde. Ja sam dodao kategorije na dnu stranice.

Ako vam je potrebna pomoć slobodno se javite na mojoj stranici za razgovor. Prijatan dan. Acaalexaca (разговор) 20:01, 25. јун 2020. (CEST)

Питање са странице Александар Станојевић (19:23, 27. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav. Tek što sam se registrovao, pa se uopšte ne snalazim i ne znam kako da ispravim grešku koju sam uočio. Na stranici posvećenoj bivšem treneru Partizana, Stanojeviću, stoji da je on najmlađi trener u isotriji kluba, što nije tačno. Najmlađi je Velibor Vasović, a od Stanojevića je mlađi bio i Marko Nikolić. --Mickeynish (разговор) 19:23, 27. јун 2020. (CEST)

Питање са странице Паренхим за магационирање (15:29, 28. јун 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da dodam onu posebnu karticu u kojoj mogu da navedem izvore informacija --Aleksandraalekradivojevic (разговор) 15:29, 28. јун 2020. (CEST)

Sredjivanje clanka[уреди | уреди извор]

Moze li mi neko reci sta treba da sredim u svom novom clanku da se ne bi obrisao?— Претходни непотписани коментар оставио је корисник СимаСимке (разговордоприноси) https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%A4%D0%BE%D1%87%D1%83

@СимаСимке: Добар дан, првенствено желим да вам се захвалим на направљеној страници. Како би се чланак уклопио у стотине хиљада постојећих чланака потребно је додати унутрашње везе ка осталим чланцима, поуздане изворе, и преуредити цитат тако што ћете додати извор до саме књиге. Такође је потребно раздвојити текст који сте Ви написали од цитата. Ако вам је потребна додатна помоћ, слободно ми се јавите на мојој страници за разговор. Срдачно, Acaalexaca (разговор) 18:22, 2. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија:Водич за отпремање (16:34, 4. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Молим Вас да ме обавестите како да поставим своју биографију на Википедију (немам искуства са тим). Може ли ми неко помоћи ?Унапред захвалан. --Мирослав Демић (разговор) 16:34, 4. јул 2020. (CEST)

@Мирослав Демић: Здраво, добро дошао на Википедију! Хвала на жељи да допринесеш. Међутим, није препоручљиво да пишеш чланак о себи, јер вероватно такав чланак вероватно неће бити неутралан. Тренутно се одржава Акција писања чланака поводом дана Дунава, па бих ти лично препоручио да се прикључиш. Ако пак стварно желиш да пишеш о себи, препоручујем ти да пишеш у корисничком песку. Страница треба да садржи чињенице о теби које се могу потврдити у поузданим, веродостојним изворима (у књигама, часописима, вестима и на веб-сајтовима). Срећан будући рад! — Жиле () 16:51, 4. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Корисник:Miloš Milić (10:05, 10. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Dobar dan svima. Kako da promenim korisničko ime? Hvala unapred --Sanja Injac (разговор) 10:05, 10. јул 2020. (CEST)

Поздрав @Sanja Injac. Промена корисничког имена се ради на следећој страници. (Википедија:Промена корисничког имена) (-----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 20:38, 10. јул 2020. (CEST))

French and Indian Wars vs. Француски и индијански рат[уреди | уреди извор]

Поздрав свима

Из неког разлога ми уопште не дозвољава да ове две стране одвојим. Да, постојао је и Француски и индијански рат али је он био део свих тих ратова.

Кад покушам да убацим чланак о свим ратовим уопштено (French and Indian Wars) (тај чланак је део 10,000), не дозвољава ми и одмах прави линк ка већ направљеној теми о специфичном рату.

Имена тема немају везе с везом (овај други је у множини)

Не знам на који начин би то могао да поправим.

Хвала унапред на било каквој помоћи.

(-----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 20:27, 10. јул 2020. (CEST))

Пробајте тему у множини обрадити у Француски и индијански ратови (линк) где је тренутно преусмерење на чланак у једнини. — Ђорђе Стакић (р) 11:04, 12. јул 2020. (CEST)
@Djordjes: Покушао сам то пре него што сам и поставио тему и не вреди. -----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 05:59, 13. јул 2020. (CEST)
@BoCode: Не дозвољава ти да направиш страницу, јер се на том месту [Француски и индијански ратови] налази преусмерење ка чланку Француски и индијански рат. Кликни овде. То би требало да те одведе на исправну локацију. — Жиле () 11:09, 12. јул 2020. (CEST)
@Acamicamacaraca: А јел може икако та страница да се обрише и да се направи нова пошто постоји страница која говори о више тих ратова а не о једном. Погледај енглеску верзију па ћеш да видиш. Рекох већ, тај чланак је један од 10,000 а ми имамо преусмеравање на један део тог чланка -----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 05:59, 13. јул 2020. (CEST)
@BoCode: Може и тако. Избрисао сам. Сад слободно пиши. — Жиле () 10:37, 13. јул 2020. (CEST)
@Acamicamacaraca: Done and done ! Thank you sir ! -----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 15:07, 13. јул 2020. (CEST)

Википодаци[уреди | уреди извор]

Повезао сам категорију Категорија:Трке формуле 1 2016. са чланком на енглеској википедији 2016 Austrian Grand Prix. Може ли неко тај чланак да повеже са чланком Велика награда Аустрије 2016. а категорију Трке формуле 1 2016. са категоријом Category:2016 Formula One races? -- Vux33 (разговор) 11:41, 12. јул 2020. (CEST)

@Vux33:  УрађеноЂорђе Стакић (р) 11:56, 12. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Miljan Simonović (19:50, 13. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Поздрав. Ја сам изменио један чланак и један корисник је вратио измене које су биле на чланку пре мојих иззмена. Моје питање је како да вратим измене које је чланак имао раније? --Nikola Kolundžić (разговор) 19:50, 13. јул 2020. (CEST)

Протодинастички период Египта vs. Naqada III[уреди | уреди извор]

Поздрав свима

Видим да на листи од 10.000 чланака не постоји веза између Naqada III (https://en.wikipedia.org/wiki/Naqada_III) и чланка који већ постоји Протодинастички период Египта

Да ли неко може ово да споји с обзиром на то да се показује да нам тај чланак недостаје, што није тачно ?


¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 04:45, 14. јул 2020. (CEST)

 Урађено Veza je dodata na Vikipodacima, i taj članak će biti uključen u lokalni 10K spisak nakon sledećeg ažuriranja. --Dcirovic (разговор) 06:13, 14. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Nasua nasua (18:15, 15. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da ubacim sliku? --Vekic Dusan (разговор) 18:15, 15. јул 2020. (CEST)

@Vekic Dusan:  Урађено --Dcirovic (разговор) 18:51, 15. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Благоје Попов (00:29, 16. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

како да додам извор --Manietet (разговор) 00:29, 16. јул 2020. (CEST)

@Manietet: Исправио сам у чланку овако, а уклонио сам референце са енглеске Википедије, пошто Википедија не може сама себи бити извор.— Soundwaweserb (разговор) 01:03, 16. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Chprs (03:29, 26. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Postovani Imajući u vidu da sam bio pri kraju pravljenja stranice, pri povratku u prethodni meni, nestao mi je tekst. Možete li mi pomoći kako da ga pronađem ako je uopšte sačuvan? --Chprs (разговор) 03:29, 26. јул 2020. (CEST)

@Chprs: Јој. Ниси ли кликнуо на „Затвори” у овом прозорчићу? Ако јеси, бојим се да си изгубио цео текст. — Жиле () 09:45, 26. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија:Међувики везе (22:30, 26. јул 2020.)[уреди | уреди извор]

Како додати новост о некој личности, уствари направити страницу о њој на викиледији? --Lykaaa (разговор) 22:30, 26. јул 2020. (CEST)

Питање са странице Корисник:Petrovicdjordje2004 (09:42, 3. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da napravim stranicu za wikipediju za jednu osobu --Petrovicdjordje2004 (разговор) 09:42, 3. август 2020. (CEST)

@Petrovicdjordje2004: Здраво, добро дошао на Википедију! Хвала на жељи да допринесеш. Међутим, није препоручљиво да пишеш чланак о себи, јер такав чланак вероватно неће бити неутралан. Тренутно се одржава Акција писања чланака о Београду, па бих ти предложио да се прикључиш. Ако пак стварно желиш да пишеш о себи, провери да ли на интернету постоје вишеструки поуздани извори (вести, књиге, часописи) који говоре о теби и твом раду. Ако не постоје, чланак ће вероватно бити избрисан нешто касније. Ако постоје:
Почни да правиш страницу. На почетку (уводу) странице, напиши и подебљај име и презиме, стави место и годину рођења, напиши које си националности и чиме се бавиш (пример ти може бити увод овог чланка). У даљем тексту (назовеш одељак биографија), пишеш детаљније о томе кад и где си рођен, где си струдирао. Укратко, цео живот и каријеру. Води рачуна само да текст који уносиш буде поткрепљен (покривен) изворима (овако). Извори су корисни, јер омогућавају читаоцу да потврди да ли је информација тачна. У суштини, није тешко. Ако ти је потребна додатна помоћ, јави. Увек смо ту да помогнемо.

Жиле () 10:33, 4. август 2020. (CEST)

Питање са странице Djordje Petrovic (10:00, 3. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako postaviti sliku? --Petrovicdjordje2004 (разговор) 10:00, 3. август 2020. (CEST)

@Petrovicdjordje2004: Погледај ово. -- Snake || 10:10, 4. август 2020. (CEST)

Преглед измена[уреди | уреди извор]

Поздрав свима.
Из неког разлога ми недопушта да видим измене пре него што их потврдим тј. објавим. Знам да постоји опција да се то види пошто се већ кликне на објаву измене али је пре то било могуће и пре тога па ме само занима ако је ово нешто што је уведено скоро или је то можда промена код мене?
Хвала унапред -----¤¤¤ Бојан Цвјетковић ¤¤¤ (разговор) 16:57, 7. август 2020. (CEST)

Питање са странице Корисник:Acamicamacaraca (01:33, 8. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav i hvala --Sasagradacac (разговор) 01:33, 8. август 2020. (CEST)

ОСВЕЖАВАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА[уреди | уреди извор]

Молим за помоћ како да освежим информације у тексту посвећеном мојој биографији, који је неко без мог знања направио пре много година? Пробала сам да уредим текст, али су ми измене одбијене као "потенцијално штетне". Много хвала. Ксенија Крнајски — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Krnajski (разговордоприноси) 19:34, 16. август 2020.‎

@Krnajski: У суштини, овде нико није у обавези да обавештава било кога када жели да напише чланак. Википедија није средство за промоцију, нити званична презентација било чега, већ интернет енциклопедија коју свако може да уређује. Ако постоји жеља или потреба за сређивањем чланка, овде су неке од смерница, на врх чланка се залепи шаблон {{радови у току}}, па полако. За вежбу је пожељно користити лични кориснички простор, односно песак. Такође, можете да се обратите за конкретну помоћ, ако се негде заглавите, или не можете да се снађете. Измене су вероватно препознате као штетне ако је уклоњен значајан део садржаја, или референце које су потребне због проверљивости. — Lotom (разговор) 19:53, 16. август 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија на српском језику (01:38, 17. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Koje doen srpskog glumista, koji je rodom iz Zajecara --Sakal019 (разговор) 01:38, 17. август 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:НиколаБ (20:08, 17. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Da li mogu da dobijem jedan valjani razlog zasto je obrisana stranica o Milanu Petkovicu pevacu iz Leskovca sa 2 autorske pesme iza sebe i 2 rijaliti ucesca??Hvala. --Vukadin Popovic (разговор) 20:08, 17. август 2020. (CEST)

@Vukadin Popovic: Здраво! Чланак нема ниједну референцу; чланци који представљају биографије живих особа морају да буду поткрпљени изворима. Даље, споран је и сам значај теме, јер учешћа у ријалити емисијама нису нешто што истиче Милана из мора безброј других личности. С друге стране, сложићете се, 2 песме су премало да би исти био признат као певач. Досад је нека пракса била најмање 5 песама / албум / 2 ЕП-а за чланак мада ни тај праг није нека званична смерница. У сваком случају, ако желите, чланак можете писати у свом песку па у једно догледно време када особа постане препознатљивија и чланак попунији, може да се премести у простор чланака. Срдачан поздрав. — Жиле () 20:47, 17. август 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Sakal019 (13:33, 19. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da unesem svojepodatke i biografiju na vikipediji? --Sakal019 (разговор) 13:33, 19. август 2020. (CEST)

@Sakal019: Здраво, добро дошао на Википедију! Хвала на жељи да допринесеш. Међутим, није препоручљиво да пишеш чланак о себи, јер такав чланак вероватно неће бити неутралан. Ускоро ће почети Акција на тему информатике и технологије, па бих ти предложио да се прикључиш. Ако пак стварно желиш да пишеш о себи, провери да ли на интернету постоје вишеструки поуздани извори (вести, књиге, часописи) који говоре о теби и твом раду. Ако не постоје, чланак ће вероватно бити избрисан нешто касније. Ако постоје:
Почни да правиш страницу. На почетку (уводу) странице, напиши и подебљај име и презиме, стави место и годину рођења, напиши које си националности и чиме се бавиш (пример ти може бити увод овог чланка). У даљем тексту (назовеш одељак биографија), пишеш детаљније о томе кад и где си рођен, где си струдирао. Укратко, цео живот и каријеру. Води рачуна само да текст који уносиш буде поткрепљен (покривен) изворима (овако). Извори су корисни, јер омогућавају читаоцу да потврди да ли је информација тачна. У суштини, није тешко. Ако ти је потребна додатна помоћ, јави. Увек смо ту да помогнемо.

Аца💬❤️️ 13:52, 19. август 2020. (CEST)

Питање са странице Матеја Поповић (10:16, 21. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav, kako mogu da dodam fotografiju? --MicaKnežić (разговор) 10:16, 21. август 2020. (CEST)

@MicaKnežić: Погледај ово.-- Snake || 11:22, 21. август 2020. (CEST)

Питање са странице Корисник:Vilena66 (10:31, 26. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Zašto ne mogu da postavim izvor? U čemu je problem i kakvo je to vandalisanje? --BulevarN (разговор) 10:31, 26. август 2020. (CEST)

Здраво @BulevarN, убацивали сте у чланке нерелевантан извор (фирму за продају некретнина), а референца је водила ка контакт форми те фирме. Тако да су измене поништаване и по основу "самопромоције" и некоректне референце. Срдачан поздрав. --Zoranzoki21 (разговор) 13:20, 26. август 2020. (CEST)
Zoranzoki21, da vodilo je ka sajtu za nekretnine/kontakt, a kontakt je pravna služba, koja bi pružala besplatne informacije o vlasništvu nekretnine. Sta je sad tu nelogično? --BulevarN (разговор) 13:48, 26. август 2020. (CEST)
https://hr.wikipedia.org/wiki/Nekretnina ako možete onda mi objasnite kako je ova referenca u redu? --BulevarN (разговор) 13:51, 26. август 2020. (CEST)
@BulevarN: Послали сте везу ка Википедији на другом језику... Ми немамо ништа са њиховом уређивачком политиком, али им је вероватно промакла измена у којој је тај "извор" убачен. Извор је некоректан, нема потребе упућивати "читаоце" да контактирају било какве агенције да би добили неку информацију, јер за то на неки начин служи Википедија. Срдачан поздрав. --Zoranzoki21 (разговор) 14:09, 26. август 2020. (CEST)

Промена назива чланка Јоакиминтерфест у Јоакимфест.[уреди | уреди извор]

Јоакиминтерфест и Јоакимфест су два позоришна фестивала чији је организатор Књажевско-српски театар. Јоакимфест је као такав постојао до 2011. године. Јоакиминтерфест, међународни позоришни фестивал постоји и данас и биће 15. пут одржан од 8-13. октобра у Књажевско-српском театру. Организатор је донео одлуку да Јоакиминтерфест промени назив у Јоакимфест. назив Јоакимфест је већ промовисан на конференцији за медије 26.8.2020. РТС Међународни позоришни фестивал Јоакимфест од 8. до 13. октобра у Kрагујевцу, Сајт Књажевско-српског театра О фестивалу и ПРЕДСТАВЉЕНА СЕЛЕКЦИЈА ЈОАКИМФЕСТА. Молим за помоћ - да се Јоакиминтерфест преименује у Јоакимфест а да се не угрози чланак Јоакимфест (Фестивал који се одржавао до 2011. године). То ми је потрбно за странице на Српском, Енглеском, Француском, Српско-хрватском језику. Струјајое

Питање са странице ФК Морава Ћуприја (16:12, 29. август 2020.)[уреди | уреди извор]

Поздрав, интересује ме где могу наћи шаблон Фудбалски клуб? --Krušar35227 (разговор) 16:12, 29. август 2020. (CEST)

Поздрав @Krušar35227, шаблон можете пронаћи овде. Увек можете користити и претрагу. --Zoranzoki21 (разговор) 16:28, 29. август 2020. (CEST)

Хвала вам пуно на одговору и љубазности.Треба ми помоћ и око прављења странице, написао сам опис и биографију и не знам како да убацим тај шаблон, срдачан поздрав.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Krušar35227 (разговордоприноси)

Предак - чланак[уреди | уреди извор]

Драге колеге, два пута сам апробао да вам скренем пажњу на нетачан текст који се налази на нашој Википедији.

Два пута исправљам глупости, али изгледа да вам је дража бајка од истине. У реду, уживајте у бајкама, држите се ожмикуре (превод израза је "препуцијум") курафтерима, курајберима, аскурђелима (шала из времена Вука С. Караџића) курлебало, и сви други изрази за које сматрате да су истинити и да заиста постоје. Заправо, ви се у вашем веровању позивате на нечији блог пост (можда тај блог припада баш некоме са википедије, па се зато стално враћа на верзију која садржи називе из Павићевог романа "Предео сликан чајем" ) као и називе које је Брана Црнчевић почетком деведесетих измислио да исмеје новопечене националисте који су до јуче били комунисти.

Његова шала не да је успела, већ су се на удицу упецали капиталци.

Ако верујете да је блог на који се позивате сушта и неприкосновена истина, покрените петицију да се аутор блога постави за редовног професора етнологије, будући да Нишкановић и Ракић сматрају да је истина сасвим другачија. Ракић је магистрирао на сродничким односима, али добро, шта је то, он није доктор наука као ви, ви знате боље. Пре него што оставите чланак такав какав јесте, баците поглед још једном на овај текст:

http://etnografskimuzej.rs/wp-content/uploads/2017/01/20171002_Etnografski_muzej_09-44-09_393.pdf

Бирајте између стварности и маште. Шта вам је драже?— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Marenović (разговордоприноси)

ISBN[уреди | уреди извор]

zdravo,interesuje me na kojim sajtovima mogu da nadjem ISBN broj ako ne pise na knjizi.Knjige su mi iz 1968.god.Hvala.Slivancevic (разговор) 23:10, 3. септембар 2020. (CEST)

Здраво @Slivancevic, требало би да можете то да учините на https://sr.cobiss.net/, уношењем назива књиге. Поздрав. --Zoranzoki21 (разговор) 16:39, 4. септембар 2020. (CEST)
ISBN је уведен 1966. у Великој Британији, а међународно почео да се користи 1972, док је код нас почео да улази у ширу употребу тек крајем 80-их. Много књига из тог периода још увек немају ISBN. Ђорђе Стакић (р) 22:27, 13. септембар 2020. (CEST)

Prevodjenje clanaka[уреди | уреди извор]

Pozdrav, nekad mi je ova wikipedia jako konfuzna ne znam da li uopste pitam na pravom mestu ali imam pitanje vezano za prevodjenje clanaka. S obzirom da ucim italijanski pa kao neki vid vezbe prevodim clanke sa italijanskog na srpski i obrnuto ali do sad nisam hteo da menjam nista jer nisam siguran da li je dozvoljeno. Dakle, pitanje glasi, da li je dozvoljeno da prevodim italijanske clanke na srpski? Nece biti prevodjeni preko google translate niti ce biti prevodjeni od reci do reci ali ce biti manje vise isti kao i italijanski i imace uglavnom italijanske izvore mada cu se ja potruditi da nadjem srpske negde koliko je to moguce. Clanci ce biti vezani za italijanski sport, istoriju, muziku i slicno dakle necu prevoditi nesto sto ima veze sa nekom drugom zemljom. NovakSK (разговор) 09:17, 5. септембар 2020. (CEST) NovakSK

Свакако. Потпуно је легитимно. — Lotom (разговор) 09:54, 5. септембар 2020. (CEST)

CHEGI[уреди | уреди извор]

Zdravo svima, želeo bih pomoć za pisanje dobrog članka za ovaj muzički sastav. :) — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 87.116.160.167 (разговордоприноси)

@87.116.160.167:Добар дан, желим вам добродошлицу на Википедију. Ако желите да направите чланак све што требате да урадите је да у горњем десном углу (где пише претрага) напишете назив чланка. Када покренете претрагу изаћиће наслов вашег чланка у црвеној боји. Кликните на наслов и отвориће Вам се прозор где можете почети писање вашег чланка. Ја бих вам топло препоручио да се региструјете тако можете имати више могућности за уређивање текста али и могућност да уредите текст на вашој корисничкој страници пре него што га објавите. Ако имате додатних питања слободно се јавите на мојој страници за разговор. Срдачно, — Acaalexaca (разговор) 12:01, 11. септембар 2020. (CEST)
Pozdrav, da li je ok članak koji sam napisao?— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 87.116.161.58 (разговордоприноси)

Нови дан[уреди | уреди извор]

Чао свима, помозите ми око странице које сам јуче креирала. У питању је страница о емисији "Нови дан". Баш сам се јако потрудила и надам се да ће ми неко ускоћи у помоћ. Није у реду да ми сав труд пасти у води. У спротивном напустит ћу Википедију. Унапред хвала и поздрав!— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Milanajmilija (разговордоприноси)

Прво, због чега је ова емисија „култна” да има чланак о себи умјесто да буде само кратко описана у чланку о Н1 телевизији? Чланак садржи само уобичајене податке, типа у којем времену се емитује и ко су водитељи. Из тога се не може извући закључак да је то значајна емисија за сопствени чланак. Не постоји „босански” језик већ се у српском језику то назива бошњачки језик. — Жељко Тодоровић (разговор) 15:50, 13. септембар 2020. (CEST) с. р.

Значи страшно!!! Врло дрско са ваше стране господине!!! У сваком случају, емисија и јесте "култна", уколико се вама иста не допада - то је у реду, али молим вас да то задржите за себе. Друга ствар, све остале "конкурентске" емисије имају своју страницу не видим због чега конкретно "ова" *култна* како ви то кажете не би имала ту "привилегију" и "част"??? Српски ми није матерњи језик, тако да ово твоје (босански-бошњачки) је врло безобразно! Погрешила сам и свако може то корегирати, колико ја знам и такође и ово - колико ја знам свако може још по нешто допунити тако да страница би била још боља тада, срам да вас буде како год!!! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Milanajmilija (разговордоприноси) 16:32, 13. септембар 2020.‎‎

@Milanajmilija: Поздрав. Неке од смерница за сређивање чланка налазе се у шаблону {{упутство}}. Позивам Вас да поведете рачуна о комуникацији са осталим корисницима и да размислите о будућем раду на пројекту. Више о форми чланке може се прочитати у стилском приручнику. То што је чланак означен као почетнички значи да има недостатке и да је остављен временски период да се исти отклоне. — Lotom (разговор) 16:49, 13. септембар 2020. (CEST)

Помоћ[уреди | уреди извор]

Потребан ми је неко да исправи неке неправилности у вези једне личности. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Nidza89 (разговордоприноси)

Питање са странице Разговор са корисником:Dcirovic (17:55, 20. септембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Где грешим? Зашто ми се текст брише, јел можете да проверите. Natalizendi (разговор) 17:55, 20. септембар 2020. (CEST)

Здраво @Natalizendi, да ли сте мислили на овај текст? Не видим да Вам је текст "брисан", него да је поправљан. Срдачан поздрав. --Kizule (разговор) 20:50, 20. септембар 2020. (CEST)

Поштовани, Хвала на информацији и помоћи. Мој превид. Natalizendi (разговор) 20:59, 20. септембар 2020. (CEST)

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije[уреди | уреди извор]

Pozdrav,

Želimo da našu agenciju opišemo na Wikipediji, ko smo mi i šta radimo. Od 2007. godine se bavimo regionalnim razvojem u istočnoj Srbiji i imamo i svoj brend o kome takođe želimo da napišemo par stvari. Zato molim za pomoć oko uređivanja ovog članka.

Hvala. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Visit East Serbia (разговордоприноси)

 УрађеноAcaalexaca (разговор) 13:26, 22. септембар 2020. (CEST)

Подручна лига[уреди | уреди извор]

Питање,не ради линк у шаблону за Подручну лигу РС,сезона 2006/07,па ко је стручан да то ријеши.Хвала.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник ПЕЂА ЦАР (разговордоприноси)

Питање за искусније[уреди | уреди извор]

Од 2008. уређујем Википедију. Недавно сам добио питање-напомену- упозорење? Није ми јасно о чему се ради (мало сам танак са енглеским али ни преводиоц ми није помогао. Ево целог дела

====== We sent you an e-mail ======
Hello Cveleglg,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

[[Корисник:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] ([[Разговор са корисником:MediaWiki message delivery|разговор]]) 20:54, 25. септембар 2020. (CEST)

Није ми јасно о чему се ради. Молим одговор Поздрав .Cveleglg (разговор) 12:52, 26. септембар 2020. (CEST)

@Cveleglg: Здраво, сваке године се ради анкета везана за ставове о Викимедијиним пројектима, самој Задужбини итд. Ово што си добио ти је подсетник да су ти из Задужбине Викимедије послали мејл (садржај мејла) у ком те питају да ли желиш да учествујеш. Уколико потврдиш да желиш да учествујеш (кликом на прву опцију из мејла), добијаш други мејл са линком ка анкети коју попуњаваш (снимак екрана је овде). Учешће у анкети је добровољно, тако да уколико не желиш, не мораш да учествујеш. Поздрав! --Kizule (разговор) 14:00, 26. септембар 2020. (CEST)
HvalaCveleglg (разговор) 20:45, 26. септембар 2020. (CEST)

Питање са странице Википедија:Захтеви за отпремање/чаробњак/помоћ (12:23, 29. септембар 2020.)[уреди | уреди извор]

htela bih da uredim i postavim stranicu, al ne u pesku. U pesku sam pre 10-ak dana postavila, ali mi je neko od administratora izbrisao kada je isteklo vreme. Kako da trajno da postavim stranicu i koja je rocedura? Hvala, --Sneguljica67 (разговор) 12:23, 29. септембар 2020. (CEST)

@Sneguljica67 Добар дан, не постоји одређена процедура како би сте направили/објавили чланак. Пошто је у питању чланак о особи, та особа би требала да буде релевантна за Википедију. Више о разлозима брисања је у одељку испод. --Kizule (разговор) 15:22, 29. септембар 2020. (CEST)

Питање са странице Разговор са корисником:Kizule (13:05, 29. септембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Зашто је станица о Радивоју Димићу избрисана? Српски сликар који се упокојио 2019 заслужује да има страницу на Википедии. Ако већ нешто незнате, за толико се можете информисати на нету. http://www.srpskakuca.org.rs/index.php/fruit-encyclopedia/radivoje-dimic --Sneguljica67 (разговор) 13:05, 29. септембар 2020. (CEST)

@Sneguljica67 Чланак је био обрисан јер је био кратак, некоректно форматиран, а првенствено јер је стављен шаблон "почетник" пре недељу дана, а страница није била побољшана. Разумем Вас у потпуности да желите да дотични има чланак на Википедији, али ајде напре да се потрудимо да чланак изгледа коректно.
Пример чланка којим би сте могли да се послужите, имате овде. Требало би да убаците инфокутију где ће стајати основни подаци (име и презиме, датум/место рођења и слично), још неку референцу (извор) и тако даље... --Kizule (разговор) 15:29, 29. септембар 2020. (CEST)

Питање са странице Шпанско освајање Јукатана (19:53, 6. октобар 2020.)[уреди | уреди извор]

Poštovani pozdrav, Ja nažalost ne znam kako da napisem objavu na wikipediji. Mogu li dobiti neku pomoć? --Andrej Živković (разговор) 19:53, 6. октобар 2020. (CEST)

@Andrej Živković: Ћао, Андреј! Прављење чланака је тежак задатак чак и искусним уредницима. Лично бих ти препоручио да пробаш да уредиш неки чланак и да нпр. исправиш неку грешку у куцању. Након неког времена, верујем да ће ти бити лакше и да додајеш везе, референце, па чак и да израђујеш чланке. Срећан будући рад! — Аца💬❤️️ 22:14, 6. октобар 2020. (CEST)

Članak će biti izbrisan ukoliko ne bude ispravljen?[уреди | уреди извор]

Pozdrav dobri ljudi, koliko shvatam ovim putem bih mogao da vam se obratim i zatražim pomoć oko udeđivanja članka. Nov sam u ovome, pa mi ništa nije jasno.

Ukratko, napravio sam članak o sebi kao profesionalnom muzičaru, iako mi je to vrlo glupo i pretenciozno, ali sam morao to uraditi iz par razloga: 1. Neke distribucijske platforme zahtevaju što više informacija o muzičaru koji preko njih šalje muziku u radnje i striming platforme (raskinuo sam ugovor sa izdavačem pa sam krenuo sam da izdajem samostalno svoju muziku i distribuiram je preko internet distributera) 2. Na različitim stranama sam različito potpisan (discogs, allmusic, imdb) i ništa od toga nije povezano, pritom na većini nisam ni potpisan - jer živimo u Srbiji gde se te stvari odbacuju kao "nevažne", ili se umeša ljudska narav, pa ne potpišu autora/producenta itd. 3. Mnogo stvari vezano za moju karijeru i mene kao "javnu ličnost" (ne volim taj naziv) je podložno "interpretaciji", pogotovo kada je u pitanju moje političko opredeljenje nakon svog aktivizma i humanitarnih radova koje sam imao. Pa bih voleo da na jednom mestu piše crno na belo ko sam i šta sam. Iako, znam.. svako ovo može da promeni, i da napiše šta želi.. ali opet, na meni je da to kasnije ispravim.

E sad, problem je što sam ja tupavi muzičar koji ovo u životu nije radio (čak ni CV nemam), i potrošio sam ceo jučerašnji dan na proučavanje kako bi članak trebalo da izgleda, i šta bi sve tu trebalo da stoji, ali i na premotavanje filma i traženje po najmračnijim ćoškovima interneta šta sam sve radio i gde sam sve uključen bio (jer naravno, za 15 godina bavljenja muzikom, zaboravio sam većinu). Dakle, siguran sam da sam u nečemu pogrešio, jer mi je prvi put, ali iskren da budem - nemam pojma u čemu. Kao što ne shvatam zašto wikipedija nije htela da prihvati fotografije koje su moje, pa sam uspeo okačiti samo jednu i to najstariju. Jedino što znam je da nisam ubacio referentne linkove na kraju, što sam danas hteo da vidim kako se radi, i šta je važno ubaciti tu. Takođe nisam uspeo da shvatim kako se pravi onaj "box" sa desne strane ispod slike gde piše i datum rođenja, i muzičari sa kojima je autor povezan, ali rekoh - nije važno, ne mora biti lepo, nisam toliko relevantna osoba da mora wiki članak da mi izgleda kao da sam Eric Clapton.

Međutim, videh da je članak flagovan kao početnički i da će biti obrisan za 7 dana, ali ne shvatam zašto? Pa ako bi neko bio rad da mi pomogne i objasni o čemu se radi, i šta sam loše uradio, bio bih jako zahvalan, i čak bih vas vodio na kafu kada prođe smak sveta. :)

U pitanju je sledeći članak: https://sr.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Stanojkovi%C4%87 Sa tim u vezi, interesuje me da li je ikako moguće da se napravi i članak za "mrzovoljno oko" (moj pseudonim od pre 10 godina) pa da se odatle redirectuje na ovaj članak.

Unapred zahvalan, Sale — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Aleksandar Stanojkovic (разговордоприноси)

Питање са странице Подунавски управни округ (18:35, 7. октобар 2020.)[уреди | уреди извор]

Како да убацим слику --Mirjana85 (разговор) 18:35, 7. октобар 2020. (CEST)

@Mirjana85: Добар дан, ако желите да додате слику која није доступна на Википедији, то можете учинити путем водича за отпремање датотека уз одговарајућу лиценцу. Срећно уређивање, — Acaalexaca (разговор) 22:58, 7. октобар 2020. (CEST)

Питање са странице Ига Швјонтек (22:19, 10. октобар 2020.)[уреди | уреди извор]

Kaко променити име чланка? Био сам пре 10 година на Википедији, али се доста изменила, бар што се тиче уређивања. Ова Ига треба да бде Свјонтек, а не Швјонтек. --Чакштавише (разговор) 22:19, 10. октобар 2020. (CEST)

Latinica i Ćirilica[уреди | уреди извор]

Zdravo,

Objavila sam ovaj članak na latinici: https://sr.wikipedia.org/sr-el/Meridian_Sport. Vidim da je sistem sam postavio i verziju na ćirilici, međutim, ima tu nekih grešaka koje bih ispravila. Na primer, veb-sajt je napisan na ćirilici, a trebalo bi na latinici. Možete li mi reći kako da uredim ćiriličnu verziju?

Hvala,

Anđela — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Andjela.bonapart (разговордоприноси)

Питање са странице Корисник:Nikolica225 (20:09, 18. октобар 2020.)[уреди | уреди извор]

Pozdrav kako da stavim svoj fudbalski klub na wikipedia --Nikolica225 (разговор) 20:09, 18. октобар 2020. (CEST)

Здраво @Nikolica225, да ли можете пружити мало више информација који је клуб, по чему је релевантан за Википедију и тако то? --Kizule (разговор) 04:48, 19. октобар 2020. (CEST)

Glasnik Advokatske komore Vojvodine[уреди | уреди извор]

Poštovani članovi molim za pomoć.

Postavio sam članak o Glasniku advokatske komore Vojvodine: https://sr.wikipedia.org/wiki/Glasnik_Advokatske_komore_Vojvodine

Na članku me je zatekao ovaj šablon:

"Управо овако су изгледали први чланци неких сада искусних википедијанаца. Почетник треба самостално или уз помоћ других корисника да, након што се упозна са основама уређивања, чланак среди како би се уклопио у стотине хиљада постојећих чланака.

Можете да затражите помоћ на Тргу или се обратите за помоћ неком од чланова Википројекта почетнички чланци. Ако имате питања, недоумице и предлоге, користите страницу за разговор.

Чланак је означен овим шаблоном 21. 10. 2020. Ако не буде исправљен у року од седам дана, биће премештен у простор нацрта, на корисничку подстраницу или избрисан."

Molim vas da mi neko objasni šta je potrebno da uradim.

Srdačan pozdrav GlasnikAKV (разговор) 12:06, 23. октобар 2020. (CEST)GlasnikAKV

За почетак, шаблон/кутијица треба да стоји на врху чланка. Треба хиперлинковати одређене ријечи у чланку, најприје имена личности о којима постоји чланак на Википедији. Тада више неће бити почетнички чланак, евентуално чланак за сређивање. — Жељко Тодоровић (разговор) 15:49, 23. октобар 2020. (CEST) с. р.

Šablon[уреди | уреди извор]

Zdravooo, da li bi neko mogao da napravi šablon kao što je ovaj https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_law_enforcement_agency ? --Vanjac0101 (разговор) 06:39, 24. октобар 2020. (CEST)

Кеико Фујимори[уреди | уреди извор]

Здраво, долазим из Википедије: на шпанском. Већ сам побољшао тему референци у чланку Кеико Фујимори, па тражим да се то обавештење уклони. Такође бих вам захвалио ако можете да исправите неке моје правописне грешке (ако их има), хвала вам пуно. Alexcordovaa (разговор) 18:12, 25. октобар 2020. (CET)

Latinica i ćirilica[уреди | уреди извор]

Zdravo,

Da li bi mi neko mogao reći kako da ulinkujem latiničnu i ćiriličnu verziju članka, a da ne napravim dva odvojena članka na Vikipediji?

Hvala unapred!— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Andjela.bonapart (разговордоприноси)

@Andjela.bonapart: Добар дан Анђела, није потребно правити два одвојена чланка, све што требате урадити је да напишете чланак ћирилицом или латиницом и у горњем левом углу, одмах поред "разговор" пише "ћир/lat" и ту можете изменити писмо. Желим да вам напоменем да ако је чланак написан ћирилицом увек ће се првенствено појављивати ћириличним писмом, све док корисник не промени онако како сам вам објаснио ознад. Срдачно, — Acaalexaca (разговор) 11:32, 27. октобар 2020. (CET)

@Acaalexaca: Dobro jutro, hvala mnogo na odgovoru! Videh da sam generiše članke na ćirilici. No, htedoh da pitam, kad prebacim sa latinice na ćirilicu, veb-sajt koji sam unela (u infokutiji) i naslov kompanije (koji bi trebalo da ostane na latinici) se automatski prebacuju na ćirilicu. Kako mogu da promenim da se bar taj deo pojavljuje na latinici u ćiriličnoj verziji? Hvala unapred!

Добар дан свима, Погрешне информације у претрагама на Google мапе Дали неко може да рши овај пробле, ја слабо разумем енглески проблем је следеђе природе има Церовица станраи на енглеском ево линк овде https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica и од тога линка овде почиње проблем кад се рецимо у Гоогл Мапс упише Церовица добие се ова слика овде показује оргиналну мапу церовице а испод је Википедија Сокобања ево види линк како то изгледа https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=cerovica значи погрешно показује на Гооглу у претрагама оргиналну Церовицу Станри место Станарске Церовице показује ту из Сокобање ја мислим да је проблем следеће врсте оргинална Церовица Станарска она је уписана и њене индехсирање је у ћирилици кад неко претражујеш церовицу добијеш овај линк атај линк нигде га нема на први поглед https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0_(%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8) јер је ћирилично писмо и у претрагам добија те хироглифе и зато ја мислим да оне две погрешне Странице Церовица оне су на латиници ова Енглеска https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica_(Sokobanja) прво показује погрешан правац карте на Мапи а у латиници је наравно да Гоогл лакше чита латиницу од ћирилице и кад тражим Церовица добијем увек погрешну такође има и ова на Њемачком https://de.wikipedia.org/wiki/Cerovica те обадве Церовице Енглеско Њемачка оне су из Сокобање а показују на Мапи Церовицу из Станара у Гоогл претрагамм. Ето толико. Моја велика молба за све Вас дали постоји неко Вас да овај проблем ријеши и да га исправи хвала унапред. Zslavo

Потребна ми је помоћ за Брисање или корекцију странице[уреди | уреди извор]

Добар дан свима,

Дали неко може да ми помогне да реши овај пробле, ја слабо разумем Енглески проблем је следеђе природе има Церовица Станраи на енглеском ево линк овде https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica_(Stanari) и од тога линка овде почињу сви проблем кад се рецимо у Гоогл Мапс упише Церовица добие се ова слика да показује оргиналну мапу Церовице код Станара а испод је текст и линк на Википедија од Церовице из Сокобање ево погледај линк како то изгледа кад упишеш Cerovica добијеш овај резултат https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=cerovica значи погрешно показује карту на Гоогл мапи Церовица општина Станри.

Ево овде оргиналан линк од Церовице Станари https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0_(%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8)

И Ево овде оргиналан линк Церовица Сокобања https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%9A%D0%B0

Те две церовице су апсолутно исправне и на свом месту

Али ове друге две Странице Церовице на Википедија Енглеско Њемачка њих две воде негде погрешну путању и уместо оргиналних Цеорвица ми добеијемо ове две Церовице ево линкови од те две церовице Енглеске Cerovica (Stanari) https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica_(Stanari) и Њемачка Cerovica https://de.wikipedia.org/wiki/Cerovica

Сав проблем потиче од ове Енглеске https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica_(Stanari) одатле се возе корени везано за моје корисничко име Zslavo покушаво сма да пишем на Википедија Администратору на Енглеском и Њемачком пошто незнам Енглески служио сам се гоогл преводиоцем и уместо да покушам да им објасним да избришу те две странице напротив они ме блокирају ради Вандализмуса а ја ништа друго хтео ни тражио осим само да се ибришу те две Церовице или да се исправе да не показују погрешне податке...

Зато молим некога од Вас за помоћ ко се добро разуме у све то на Википедија некога од Администратора или некога ко је врхунски експерт да напише Енглезима да обришу ову Страницу https://en.wikipedia.org/wiki/Cerovica_(Stanari) и нијемцима за ову https://de.wikipedia.org/wiki/Cerovica или неки Википедија програмер да исправи те податке да те две странице смести тамо где и треба да буду или да их обрише

Унапред Хвала свима надма се да ће неко решити овај замршени проблем

Поздрав за све Вас Zslavo

Питање са странице Корисник:Andreja Djurovic (14:03, 6. новембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Kako da postavim svoju sliku --Andreja Djurovic (разговор) 14:03, 6. новембар 2020. (CET)

Добар дан @Andreja Djurovic, слику можете поставити коришћењем водича где ћете имати сва упутства. Поздрав, --Kizule (разговор) 13:59, 7. новембар 2020. (CET)

Питање са странице Џини Весли (17:04, 16. новембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Jeli Dzini radila u ministarsvu magije? --Sokicaa (разговор) 17:04, 16. новембар 2020. (CET)

Питање о страници Борба (новине)[уреди | уреди извор]

Поштовани, На страницу Борба (новине) додала сам неколико реченица обзиром да је Борба поново покренута, као часопис. Видим да је одбијено, јер нисам навела извор. Да ли извор може бити часопис Борба? Како да то урадим, обзиром да први пут постављам нешто на википедији, па нисам вешта Хвала --ЧасописБорба (разговор) 20:41, 22. новембар 2020. (CET)

Извор може бити чланак часописа Борба. Упутства су овде: Википедија:Навођење извора. --Dcirovic (разговор) 20:50, 22. новембар 2020. (CET)

Брзо Трчи Љанми[уреди | уреди извор]

Dobar dan, u ispravljanju clanka o Brzo Trci Ljanmi pevacu pogresio sam jednu sekciju pokusavajuci da iskoristim nesto sa druge, rec je o delu sa albumima i ep-ovima, tacnije trenutno je to plje prazno a zapravo text je ispisan, al ja taj text ne mogu da obrisem jer se smatra kao krsenje pravila, tako da bih zamolio za pomoc ako je ikako moguce. Hvala unapred! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Wildest02 (разговордоприноси)

@Wildest02: шта би требало додати/одузети у делу о албумима? --Миљан Симоновић (разговор) 13:23, 27. новембар 2020. (CET)

Питање са странице Разговор са корисником:Sadko (18:36, 1. децембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Dobar dan, izvinite što Vas uznemiravam, ali treba mi pomoć. Objavio sam svoj prvi članak na Vikipediji, međutim potrebna mi je pomoć, tj. potrebno mi je da mi neko sredi članak koliko sam dobro razumeo, da bi opstao i ne bi bio izbrisan. Možete li mi nekako pomoći oko toga? Hvala Vam puno. --Stevan Divjaković (разговор) 18:36, 1. децембар 2020. (CET)

Питање са странице Разговор са корисником:Sadko (18:49, 1. децембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Dobar dan, izvinite što Vas uznemiravam, ali treba mi pomoć. Objavio sam svoj prvi članak na Vikipediji, međutim potrebna mi je pomoć, tj. potrebno mi je da mi neko sredi članak koliko sam dobro razumeo, da bi opstao i ne bi bio izbrisan. Možete li mi nekako pomoći oko toga? Hvala Vam puno. ( P.S. Izvinjavam se ako Vam ovo pitanje stigne dva puta jer sam imao problema sa mail adresom ) --Stevan Divjaković (разговор) 18:49, 1. децембар 2020. (CET)

Порука добијена након писања мог првог чланка[уреди | уреди извор]

Поштовани,

након писања мог првог чланка добио сам следећу поруку:


Управо овако су изгледали први чланци неких сада искусних википедијанаца.

Почетник треба самостално или уз помоћ других корисника да, након што се упозна са основама уређивања, чланак среди како би се уклопио у стотине хиљада постојећих чланака. Можете да затражите помоћ на Тргу или се обратите за помоћ неком од чланова Википројекта почетнички чланци. Ако имате питања, недоумице и предлоге, користите страницу за разговор. ________________________________________ Чланак је означен овим шаблоном 30. 11. 2020. Ако не буде исправљен у року од седам дана, биће премештен у простор нацрта, на корисничку подстраницу или избрисан.


Након тога, покушао сам да средим и променио неке ствари које сам видео у правилима да не сме ( велика слова, размак после тачке... ) Не знам, шта бих још могао да урадим да средим чланак и да не добијем више то обавештење.


Хвала Вам пуно на одговорима.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Stevan Divjaković (разговордоприноси)

Чланак је и даље непрегледан, није технички како треба да изгледа. Што се тиче обавјештења о почетничком чланку, то није толико битно, чак и када би неки админ обрисао чланак након 7 дана он се може назад вратити на дораду, не може Ваше уређивање пропасти уколико се заиста ради о личности за енциклопедију. — Жељко Тодоровић (разговор) 21:49, 2. децембар 2020. (CET) с. р.

Питање са странице Корисник:Жељко Тодоровић (22:14, 2. децембар 2020.)[уреди | уреди извор]

Поштовани Жељко, хвала Вам пуно на помоћи око мог чланка. Ја сам нов члан и први пут пишем. Приметио сам да ми и даље стоји ма врху чланка порука :


Управо овако су изгледали први чланци неких сада искусних википедијанаца. Почетник треба самостално или уз помоћ других корисника да, након што се упозна са основама уређивања, чланак среди како би се уклопио у стотине хиљада постојећих чланака.

Можете да затражите помоћ на Тргу или се обратите за помоћ неком од чланова Википројекта почетнички чланци. Ако имате питања, недоумице и предлоге, користите страницу за разговор.

Чланак је означен овим шаблоном 30. 11. 2020. Ако не буде исправљен у року од седам дана, биће премештен у простор нацрта, на корисничку подстраницу или избрисан.

Читао сам правилник о писању и сређивао према правилима, али не знам шта још треба да променим да ми не би обрисали чланак. Да ли имате неки предлог или савет за то како да ми не буде више тако означен?

Хвала Вам унапред на одговору. СВе најбоље. --Stevan Divjaković (разговор) 22:14, 2. децембар 2020. (CET)