Википедија:Трг/Помоћ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Pix.gif
Pix.gif

Добро дошли на википедијски Трг!

НАВИГАЦИЈА
Pix.gif

НПП · Помоћ · Речник
Актуелности
IRC · Контакт

Архива

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


архивирај страницуАрхиве Трга по одељцима погледајте на Трг/Архива.

Одељци трга
Упутства

Уређивање чланака
Обликовање чланака
Викивезе
Википројекти
Слике
Ауторско право
Табеле
Странице за разговор
Пријављивање
Именски простори
Не заборавите
Закључак

Foreign visitors?

You can contact the
English page of our Village Pump and ask a question.Донације[уреди]

Видео сам на википедији на неколико других језика да је у току прикупљање донација за википедију. Да ли постоји таква акција и овде? И ако постоји, како може да се донира? Иначе, пробао сам да донирам на енглеској википедији, али није било могуће пошто није могуће променити државу (или барем није лако).

Uglavnom mi ništa nije jasno[уреди]

Pojma nemam šta bih trebao da učinim povodom oznake da je članak početnički. S obzirom na to da sam početnik, mogao je neko da mi da neku sugestiju. Ili da ja odustanem od ovoga. --Leo Leake (разговор) 19:51, 19. јун 2015. (CEST)Leo Leake

Трг[уреди]

Може ли неко од администратора да на почетној страни Трга преправи Вики политика у Википолитика, пошто је закључана?   Обсусер    20:11, 20. јун 2015. (CEST)

Нисам видео да је {{Трг}} посебно; урађено...   Обсусер    20:19, 20. јун 2015. (CEST)

Pomoć!!![уреди]

Može li neko da sredi članak Republika Kina (1912—1949)molim vas. Unapred hvala.--Jeremić Vlada (разговор) 21:55, 24. јун 2015. (CEST)

Nista mi nije jasno[уреди]

Dobila sam kritike da je ovo sto sam postavila samopromocija..pa mi je neko pisao da treba da napravim lektora vrlo cinicno. Sve sto je napisano u vezi moje biografje i rada postoji na internetu kada se na Google otkuca moje ime izadju razni clanci..itd. Ako se ne sme pisati o sebi vec to treba neko drugi da uradi molim Vas da mi obrisete ovu postavku posto sama ne umem ..a i nisam znala da ce moci svako da komentarise kako mu padne na pamet. S postovanjem Sidera

Кир I[уреди]

Молим Вас да ми појасните зашто је страница Кир I обележена овако: Овај чланак потиче са неког од језички сродних пројеката и кандидат је за преношење на Википедију на српском језику. Неопходно је да се чланак среди и прилагоди српском језику пре него што буде пребачен у главни именски простор. Уколико то не буде урађено или се није ни започело његово побољшање у року од седам дана од датума пребацивања, чланак може бити означен за брзо брисање и обрисан. Elephant124 (разговор) 09:23, 21. јул 2015. (CEST)Elephant124

Хвала унапред.

Чланак треба да се прилагоди правописним правилима српског језика (не можеш само да га копираш са неке од сродних википедија мислећи да си промениш ли писмо урадио све што треба). Престао сам читати након што сам видео да у првој реченици унутрашња вики веза са персијско краљевство Аншан води ка граду у Кини --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:08, 21. јул 2015. (CEST)

Чланци писани различитим језицима[уреди]

Поздрав свима, почетник сам на Википедији и имам један проблем (питање), па се надам да ћу успети да објасним о чему се ради.

Наиме, како сам схватила преглед чланака које сам до сада уносила могу да пратим помоћу опције "Списак надгледања" на врху странице. Међутим, ту се не приказује један чланак који сам случајно унела на српскохрватском језику. Не могу да га нађем чак ни дословним копирањем наслова у поље за претрагу, док год сам пријављена на српску википедију. Тек када променим језик на српскохрватски доступан ми је тај чланак, али онда су недоступни сви чланци који су писани на српском језику.

Да ли постоји могућност да имам обједињен приступ свим чланцима без обзира на коришћен језик? И потпуно ми је нелогично да претрага не избацује резултате, поготову што су сви чланци и на српском и на српскохрватском писани на ћирлици.

Надам се да сте ме разумели и унапред хвала на одговору!

--Omladinskiklubanciki (разговор) 23:21, 27. јул 2015. (CEST)

На жалост није могуће, пошто су то различити сајтови на којима сте писали. Википедија не види разлику у односу српског и српскохрватског и нпр. енглеског језика. Све што није на сајту sr.wikipedia.org је на неком другом језичком пројекту --Јованвб (р) 00:09, 28. јул 2015. (CEST)
Међутим, постоје планови да тако нешто буде могуће у будућности, али не зна се када ће то бити реализовано. --Ф± 00:55, 28. јул 2015. (CEST)

Хвала на одговору. Да ли то значи да се неће сматрати дупликатом уколико исти садржај убацим на сајт sr.wikipedia.org? --Omladinski klub Ančiki (разговор) 00:55, 28. јул 2015. (CEST)

Не. --Ф± 00:55, 28. јул 2015. (CEST)

Politika kod prevođenja[уреди]

Nigde ne nađoh pravila kod prevođenja stranica sa en.wikipedia.org. Da li je to dozvoljeno? Pitam jer ne bih da se mučim pa da mi neko briše ili nešto slično. Mogu prevesti, pa zašto da se piše nanovo. Osim toga, smatram da prevod može samo da doprinese kvalitetu, obzirom da bi se sadržaj stranica podudarao, te bi se izbegle klasične nekonzistentnosti u sadržaju stranice ili kvalitetu objašnjenja. Konkretno moje polje je mašinstvo. A evo i stranice koja će bliže dati osećaj u kom pravcu bih počeo da radim. https://en.wikipedia.org/wiki/Diamond-like_carbon Olovka (разговор) 20:51, 24. август 2015. (CEST)

Правила: Пренос чланака и Пренос чланака са јужнословенских Википедија. --Милан Јовановић (разговор) 21:30, 24. август 2015. (CEST)

Правила о преносу чланака са сродних википедија немају везе са овим питањем. Наравно да је дозвољено превођење са било којег језика, а једини услов је да чланак буде писан стандардним српским језиком. То је све. И сретан рад. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:42, 24. август 2015. (CEST)

Potreban novi šablon!!![уреди]

Da li može neko od administratora da doda novi šablon za grafičke kartice?
Potreban mi je na stranici : VGA POGLEDAJ, UPOMOĆ!  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник LukaAndjelkovic (разговор · доприноси)  · 27. август 2015. у 10:36

Green check.svg Урађено Обсусер    23:42, 27. август 2015. (CEST)

Sređivanje članka[уреди]

Poštovani,

Želeo bih prvo da Vas pozdravim i ujedno pitam za pomoć u vezi sa člankom koji sam postavio za pokojnog slikara Dragana Đuričića. Naime, članak sam radio po uzoru na članak Milića od Mačve, čitao sam pravila ali mi nije jasno zbog čega mi na početku članka stoji tekst da treba da ga sredim? Nije mi jasno šta sada tačno treba da uradim da bi isti bio prihvaćen?

Hvala Vam unapred na pomoći i razumevanju.

Srdačan pozdrav.

--Nikolaway (разговор) 00:07, 28. август 2015. (CEST)nikolawayNikolaway (разговор) 00:07, 28. август 2015. (CEST)