Разговор с корисником:94.189.207.127

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Добродошлица
Корисниче иза IP адресе 94.189.207.127, добро дошли на Википедију на српском језику!

Драго ми је што сте допринели ширењу слободног знања и надам се да ћете наставити да уређујете. Слободно можете остати нерегистровани. Међутим, регистрација је бесплатна и пружа многе погодности (нпр. могућност отпремања датотека, уређивања заштићених страница и прилагођавања властитих поставки). Осим тога, пошто отворите налог, Ваша IP адреса више неће бити јавно видљива.

Ако имате било каквих питања, слободно ми се обратите или оставите поруку на страници Википедија:Трг/Помоћ.

Ja kao Srbin koristim i riječi grah i mrkva i živac, tako da ima potrebe za tim pojmovima.-- Марко Dic,amice! 16:35, 17. јануар 2013. (CET)[одговори]

Verovatno si iz Hrvtske ili Bosne pa koristiš te reči.Grah i mrkva još i dobro kao alternitvni nazivi za one koje žive u Hrvatskoj ili Bosni ali popuno zameniti reč nerv sa "živac" je već odudaranje od realnosti.

Као неко ко живи у Србији, релативно често срећем и употребљавам реч мрква. Грах нити користим нити чујем, осим на страној телевизији, док је израз "идеш ми на живце" далеко чешћи од "идеш ми на нерве". Уопштено у говору чешће срећем нерве него живце. Поздрав свим странама. 109.121.91.251 (разговор)

Nisam ni iz Hrvatske ni iz Bosne, već iz Hercegovine. Mrkva uvijek koristim kao prvi naziv kao i ogroman broj Srba. Pasulj i grah koristim otprilike ravnopravno, dok živac koristim u svakodnevnom govoru, a nerv u nekim stručnim izrazima. -- Марко Dic,amice! 16:48, 17. јануар 2013. (CET)[одговори]