Разговор са корисником:Dcirovic

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Архива
Архива


Patroliranje

Kako si [1] ovo mogao da [2] patroliras kada nije tacno? --Kolega2357 (разговор) 13:35, 28. август 2019. (CEST)

@Kolega2357: Hvala na napomeni. --Dcirovic (разговор) 18:50, 28. август 2019. (CEST)

Клице

Поздрав. Видјела сам да је Ваш бот прошао кроз шаблоне за клице и да је додао услов у њих који се тиче броја бајтова. Мислим да гријешите у тој идеји да је чланак клица ако има мање од одређеног броја бајтова. Много ствари утиче на тај број, а по дефиницији клица „обично има 3 до 10 кратких реченица”. Рецимо, масовно унесени чланци о насељима су очигледно клице, али их овај услов не сврстава у то, јер њихове инфокутије носе више од 5.000 бајтова. — Марина Симић (разговор) 23:32, 1. септембар 2019. (CEST)

@MarinaSimic: Svrha statusa klice je da se pospeši manuelno proširivanje članaka sa malom količinom sadržaja. Oznavanje izuzetno velikog broja članaka statusom klice, kao što je preko 60% postojećih članka, čini sam pojam klice besmislenim (i.e. korisnije je obeležiti ono što nije klica). Jednako je beskorisno navoditi takvu statistiku na „Skorašnjim izmenama”. Ograničavanje upotrebe statusa klice kod masovno unetih članaka omogućava stavljanje fokusa prevashodno na članke koji su u manjoj meri podesni za mašinska proširenja. --Dcirovic (разговор) 00:21, 2. септембар 2019. (CEST)
У потпуности се слажем са Вама што се тиче статистике, то су чланци које је тешко проширити због мањка извора. Опет, вјерујем да није баш најбољи критеријум величина чланка, можда једноставно да се клице које је унио бот не рачунају у статистици за Скорашње измјене? — Марина Симић (разговор) 00:33, 2. септембар 2019. (CEST)
@MarinaSimic: Prilagodiću izvorni kod tako da se kod mašinski unetih članaka šablon prikazuje, bez njihovog uvrštavanja u ukupni broj klica. --Dcirovic (разговор) 01:02, 2. септембар 2019. (CEST)

Wikidata weekly summary #380

Здраво

Пуно хвала што сте ми помогли око ових чланака: Педро де Бетанцур, Јосиф из Анцхиета.

Да ли је граматика тачна? Хвала.--87.223.247.34 (разговор) 15:42, 3. септембар 2019. (CEST)

Пуно хвала што сте ми помогли око тих чланака. Сада, питам вас за последњу услугу, можете ли погледати овај чланак који је створен давно: Амаро Парго. Да ли је граматика тачна? Хвала вам пуно!!!!!--87.223.225.199 (разговор) 21:56, 3. септембар 2019. (CEST)

Урађено.--Dcirovic (разговор) 22:57, 3. септембар 2019. (CEST)

Хвала вам пуно!!!!!--87.223.225.199 (разговор) 22:59, 3. септембар 2019. (CEST)

Srednjoškolci iz Budve

Ćao!

Hoće li ti snetati ako ovoj deci iz Budvanske gimnazije postavim ovu šareniju dobrodošlicu?

Поздрав, Dcirovic. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Dcirovic. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да одвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Nekako mislim da će im biti interesantnija i više ih zainteresovati. Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 10:27, 4. септембар 2019. (CEST)

@BuhaM: Slobodno zamenite taj sadržaj. --Dcirovic (разговор) 10:33, 4. септембар 2019. (CEST)
Hvala, i ne mora nA "Vi". Mislim da sam davno negde i pročitala da "Ti" olakšava komunikaciju, sa čim se u potpunosti slažem. U Finskoj su čak uveli i zakon da se persira samo članovima kraljevske porodice... Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 10:38, 4. септембар 2019. (CEST)
Ostavila sam i tvoju poruku, kako bi bolje osetili duh zajednice. Pozdrav i hvala na podršci!--BuhaM (разговор) 10:42, 4. септембар 2019. (CEST)
@BuhaM: Ti šabloni dobrodošlice od nedavno zaista čemerno izgledaju. Bilo bi dobro da ih neko sa malo doradi. --Dcirovic (разговор) 10:52, 4. септембар 2019. (CEST)
Slažem se, ali nisam baš dobra u tome. Probala da pravim šablone, ali mi za sada jedino ove značkice idu od ruke. Ipak sam ja samo dizajner, bibliotekar i pejzažni arhitekta. Dosta od mene.Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 11:04, 4. септембар 2019. (CEST)

Овако некако? --Miljan Simonović (разговор) 12:20, 4. септембар 2019. (CEST)

@Miljan Simonović: To je znatno poboljšanje. Hvala na uloženom trudu. Zadržavanje boje pozadine naslova i celog šablona, poput gore prikazane ranije verzije, dodatno bi rasvetlilo šablon. Ako bi se pomenula ova tema na trgu, moguće je da bi i drugi urednici doprineli. --Dcirovic (разговор) 17:31, 4. септембар 2019. (CEST)
Ово сам само на брзину прилагодио шаблон са Википедије на баскијском језику. Викимедија Србије ће у наредном периоду настојати да поради на страницама за помоћ и да проба да их модернизује. Причали смо о томе са уредницима који су били присутни на окупљањима и Викилајву у претходном периоду, тако да имамо материјала на основу кога се може радити. Наравно, пробаћемо да максимално укључимо заједницу у тај процес како бисмо на крају добили заиста корисне и модерне странице за помоћ, а овај шаблон може бити део те модернизације. --Miljan Simonović (разговор) 18:07, 4. септембар 2019. (CEST)

Community Insights Survey

RMaung (WMF) 16:48, 6. септембар 2019. (CEST)

Патролирање

Хајде само да те замолим да не патролираш измене које везе немају, попут ове, јер у инфокутију иду само лигашке утакмице и голови. Више пута је враћано, а чланак је био заштићен због троловања. Ако ниси сигуран, остави боље некоме ко је боље упућен, него да се овако провлачи данима. --Lotom (разговор) 07:04, 8. септембар 2019. (CEST)

Вишезначне одреднице

Хвала, имаћу у виду. Rainspires (разговор) 17:43, 8. септембар 2019. (CEST)

Wikidata weekly summary #381

Шаблони на сзр

Једно питање: како се одређује ког виталног нивоа је чланак па ставите шаблон на сзр чланка? Да знам и ја да стављам те шаблоне по потреби. Срдачан поздрав, SimplyFreddie (разговор) 09:51, 10. септембар 2019. (CEST)

@SimplyFreddie: Vitalni članci su navedeni u međunarodnim spiskovima definisanim na meti. Ovi spiskovi navode članke po njihovim Q brojevima, koji su jedinstveni identifikatori članaka na vikipodacima.

Wikidata weekly summary #382

Re:Dobrodošli

Pozdrav. Hvala na dobrodošlici.--Glockesberg (разговор) 06:42, 29. август 2019. (CEST)

Poštovani, Ne razumijem kako ste me ovdje dodali. Lijep pozdrav ElaRas69 (разговор) 19:32, 17. септембар 2019. (CEST)

Možete li me izbrisati? ElaRas69 (разговор) 19:32, 17. септембар 2019. (CEST)

@ElaRas69: Dobrodošlica se šalje urednicima čiji nalog Vikipedijin softver uvrsti u spisak novih korisnika. Mala je verovatnoća da će vam biti poslata bilo koja druga poruka sa ovog projekta, osim ukoliko Vi postanete aktivan urednik. --Dcirovic (разговор) 02:45, 18. септембар 2019. (CEST)

Ne razumijem šta će mi profil na srpskoj Wikipediji (kad sam već na hrvatskoj: https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:ElaRas69) i svatko može od tu preuzeti fotografiju koja mu triba...

Љубомир Перућица

Pozdrav, zamolio bih Vas da promenite netacne informacije koje ste napisali o meni i mom delu. Rodjen sam u Pozarevcu, ne u Mostaru, bavim se muzikom profesionalno od 2009te godine, takmicenje ZG je doslo 2013te godine ali nije i pocetak mog bavljenja ovim pozivom. Sviram vise instrumenata itd....molim Vas ako unesite tacne informacije i ne menjajte ih. Hvala Ljuba90 (разговор) 22:08, 18. септембар 2019. (CEST)

@Ljuba90: Ја нисам писао о вама. Ваше измене су биле враћене зато што сте сте у ћириличном чланку писали ошишаном латиницом. Такви уноси се враћају по виђењу. --Dcirovic (разговор) 04:39, 19. септембар 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 17:14, 20. септембар 2019. (CEST)

Wikidata weekly summary #383

CS1

Pre izmena na ovim modulima treba dobro razmisliti da li su OK jer neki dan je bilo navodno ažurirano sa en.wiki a u stvari je samo nasilu promenjen dosadašnji parametar dead-url ili deadurl sa url-status. Ne moraju nasilu da budu ažurirani sa en verzijom ako će to biti neaplicirano u tekstovima. Čak su neki izabrani članci bili poremećeni jer je na Arhivirano nedostajala veza a na originala bila veza originala smatrajući da je URL mrtav jer je deadurl=no bilo neprepoznato. Izmene se mogu vratiti tek kada neki sr.wiki bot izmeni u svim člancima dead-url i deadurl sa url-status i naglašavam odgovarajućim sadržajem. Dotad pri preuzimanju referenci sa engleske Viki url-status će biti detektovan kao nepoznat a URL smatran mrtvim pa će URL originala biti odrednica na reči originala u ispisu, što nije problem jer će ispravna veza biti na naslovu reference (ona arhivirana jer kada ima archiveurl parametar a nema deadurl smatra se da je URL mrtav); kažem nije problem jer takvih slučajeva ima možda stotinjak (novi preuzeti tekstovi), a onih sa deadurlom kao dosadašnjim parametrom ustaljenim na hiljade, među njima i izabrani tekstovi koji su "uglancani" da nigde nema grešaka pa ni u referencama. Nadam se da se razumemo šta je suština. --5.43.99.155 (разговор) 16:28, 24. септембар 2019. (CEST)

@5.43.99.155: Pažljivo sam razmotrio vaše tvrdnje i ustanovio da su besmislene. Moje izmene izvornog koda CS1 nisu uzrokovale greške u člancima. Tokom pregleda znatnog broja članaka sam naišao niz drugih grešaka u referencama uzrokovanih ažuriranjem URL linkova One su uglavnom uzrokovane postojanjem unutrašnjih veza u naslovima referenci, što nakon arhiviranja postaje problem. --Dcirovic (разговор) 16:05, 25. септембар 2019. (CEST)

Lisinopril

[3] Možeš li popraviti šablon u ovom članku? --Kolega2357 (разговор) 05:30, 25. септембар 2019. (CEST)

Masovne izmene

Ne razumem onakve masovne izmene, a koliko vidim i čujem besmislene su, bot je blokiran na 2 sata. Pozdrav, --Zoranzoki21 (разговор) 11:32, 26. септембар 2019. (CEST)

@Zoranzoki21: Cite šabloni su nedavno ažurirani. Parametri dead-url i deadurl su zamenjeni parametrom url-status, u skladu sa ekvivalentnom promenom na enwiki. Sadašnji set botovskih izmena usklađuje sadržaj članaka sa definicijom šablona. --Dcirovic (разговор) 11:40, 26. септембар 2019. (CEST)

Шаблон:Изабрани чланак

Само би те замолио у вези Главне стране, кад мењаш овај Шаблон:Изабрани чланак, да ажурираш и овај други шаблон за Главну страну Шаблон:Текући изабрани чланци. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 15:29, 28. септембар 2019. (CEST)

Wikidata weekly summary #384

Brisanje sadržaja sa stranice za razgovor

Ne možeš da brišeš poruke sa stranice za razgovor jer ti nešto ne odgovara, Obsuser ništa tebi uvredljivo nije napisao, a kao administrator koji je došao u sukob ne možeš ga blokirati.. Znam da imaš pravo jer je tvoja stranica za razgovor, ali i za to postoje pravila..

Ti si mi uzor, nemoj se tako ponašati. --Zoranzoki21 (разговор) 13:06, 2. октобар 2019. (CEST)

@Zoranzoki21: Ja kao i svaki drugi urednik mogu da uklonim sa svoje stranice za razgovor beskorisni sadržaj. Ja nisam u sukobu sa blokiranim anonimnim korisnikom, već je ta osoba blokirana zbog trolovanja i opsesivnog ispisivanja beskorisnih poruka, što se nastavilo i nakon mog uklanjanja istih. Ni jedna osoba na ovom projektu ne treba da trpi taj vid maltretiranja. --Dcirovic (разговор) 13:54, 2. октобар 2019. (CEST)
Šta je to on napisao beskorisno? --Zoranzoki21 (разговор) 15:19, 2. октобар 2019. (CEST)
@Zoranzoki21: Nema ničeg korisnog u pisanju te osobe. Objasnio sam na trgu da radim na kodu {{cite}} šablona, da su radovi u toku, i koliko vremena je neophodno da se posao valjano uradi. Isto tako sam se izjavio da ću ovaj posao završiti (kao što je to bio slučaj i sa hiljadama drugih poslova u tokom zadnje decenije). Najveći deo ovog posla je već urađen, i posao će biti okončan u najavljenom roku. Korisne bi bile jedino napomene nakon okončanja posla kojim bi se ukazalo na eventualne previde. --Dcirovic (разговор) 15:46, 2. октобар 2019. (CEST)
Ne znam da li je beskorisno ili ne.. Ali dobro, nema veze neću da se bavim time, imam problema u stvarnom životu, mrzi me da pišem knjigu kao Obsuser kako ono što je napisao nije beskorisno, i nema uvredljivog izražavanja. To što je blokiran na trajno, ne znači da nikada nije upravu kad nešto napiše. --Zoranzoki21 (разговор) 15:52, 2. октобар 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 21:52, 3. октобар 2019. (CEST)

Wikidata weekly summary #385

Wikidata weekly summary #386

Wikidata weekly summary #387