Пређи на садржај

Разговор с корисником:Милинић~srwiki

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Милинић

Македонија[уреди извор]

Пошто владаш мало Србски, ваљда ћеш и ти мене разумјети.

Врло је глупо да нас двојица расправљамо о статусу Македонаца и о њиховом говору. Већина Македонаца себе сматра посебним народом, а свој језик посебним језиком и шта ми ту можемо?

Друго, ти сматраш говор Македонаца дијалектом бугарског језика. То је твоје лично мишљење, а моје је да је говор Македонаца заправо дијалекат српског језика. Али ја тај свој став чувам за себе, јер већина Македонаца свој говор сматра посебним језиком. Ја кажем да је то дијалекат српског, али ја немам право да вандализујем чланке из македонске историје због тог мог личног увјерења. Историја је једна врло осјетљива тема и у њој је правило да се савија онако како дува вјетар већине. А већ сам два пута рекао шта већина Македонаца сматра.

Треће, иако неки Македонци сматрају себе Бугарима, има и оних који се сматрају Србима, а било их је још и више у прошлости. Али опет кажем, већина је увијек она која се пита.

И четврто, ја сам чланак о Гоцу Делчевом дословно превео са македонске Википедије. Зато би можда било боље да се свађаш са тамошњим ауторима тог чланка, јер су сви подаци оданде проистекли, а не од мене. Поздрав, --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:16, 27. јун 2006. (CEST)[одговори]

Ваш кориснички налог ће бити преименован[уреди извор]

10:15, 20. март 2015. (CET)

01:07, 23. април 2015. (CEST)