Сливер (филм)

С Википедије, слободне енциклопедије
Сливер
Филмски постер
Изворни насловSliver
Жанреротски
трилер филм
РежијаФилип Нојс
СценариоЏо Естерхас
ПродуцентРоберт Еванс
Темељи се нароману Сливер Ајре Левина
Главне улогеШерон Стоун
Вилијам Болдвин
Том Беринџер
Мартин Ландау
МузикаХауард Шор
Директор
фотографије
Вилмош Жигмонд
МонтажаРичард Френсис Брус
Вилијам Хој
Продуцентска
кућа
Paramount Pictures
ДистрибутерParamount Pictures
Година1993.
Трајање107 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески језик
IMDb веза

Сливер (енгл. Sliver) амерички је еротски трилер филм из 1993. године у режији Филипа Нојса, по сценарију Џоа Естерхаса. Главне улоге тумаче: Шерон Стоун, Вилијам Болдвин и Том Беринџер.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Наоми Сингер се враћа у свој стан у Сливер Хајтсу и излази на балкон. У то време, мушкарац у јакни са капуљачом отвара њен стан, тихо одлази на балкон, грли Наоми, она га гледа и осмехује се. Странац почиње да је тресе и баца је са балкона.

Млада жена, Карли Норис, која ради као уредница у једној издавачкој кући, жури да се састане са продавцем некретнина који јој нуди да купи празан стан у престижном њујоршком стану Сливер Хајтс.

Након прегледа стана, враћа се у канцеларију. Њена помоћница и пријатељица уредница Џуди притрчава јој и покушава да убеди Карли да изађе и забави се. Али Карли се недавно развела од свог мужа након пропалог седмогодишњег брака. Продавац за некретнине је зове у канцеларију и обавештава да је власник зграде одобрио њену молбу и да за недељу дана може да се пресели у нови стан. Карли је помало изненађена што је одобрење прошло пребрзо.

Карли сели своје ствари у нови стан. Отвара врата испред ње и помаже да се пренесу ствари у стан Зика Хокинса, који такође живи у овој кући. Увече, истог дана, састаје се у ресторану са главним уредником, који покушава да Карли споји са писцем Џеком Ленсфордом. Џек прилази њиховом столу и отворено флертује са Карли, испоставило се да и он живи у Сливер Хајтсу.

У продавници прекопута, Карли упознаје слатког старца, Гаса Хејла, који живи у суседству. Разговарају и он каже да је веома слична Наоми - жена која је некада живела у свом стану, искочила је са балкона.

Тако сазнаје да су неке од жена које су живеле у овој кући убијене, а полиција сумња да у кући живи серијски убица. Карли и Зик започињу бурну аферу, али жена не зна да Зик тајно посматра све становнике куће, укључујући и саму Карли, кроз скривене камере. Почиње да сумња да је један од њена два суседа, Зик или Џек, исти серијски убица, а Карли би могла постати његова следећа жртва.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „AFI|Catalog Sliver”. catalog.afi.com. Приступљено 18. 3. 2023. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]