У твојим очима

Из Википедије, слободне енциклопедије
У твојим очима
UTvojimOcima.jpg
Компилацијски албум: ЦРВЕНА ЈАБУКА
Датум 1996
Жанр Поп Рок
Издавач Кроација Рекордс
Продуцент

Никша Братош

Црвена јабука
Дискографија
Некако с' прољећа
(1991)
У твојим очима
(1996)
Свијет је лопта шарена
(1997)

У твојим очима је први послератни албум групе Црвена Јабука. Албум је издат 1996. године за Кроацију рекордс (некадашњи Југотон).

Након одласка Златка Арсланагића у Лондон, Дражен Жерић уз бубњара Дарка Јелачића и Никшу Братоша у Загребу обнавља рад групе и јесени 1995. године започињу снимање у студију Rockoko. Дана 17. јануара 1996. албум се налази у продаји, а пут до публике је најпре нашла песма „Не говори више“, као и нумера Дражена Ричла, која раније није наснимљена „Сањам те“. У обради празничног класика „Бијели Божић“ гостује Саша Лошић, који ће им се придружити и на турнеји. Иако првобитну верзију „Враћам се теби секо“ певају Жера и Младен Војичић Тифа, на изричит захтев дискографске куће, на албуму гостује Ален Витасовић. Пуно година касније на интернету ће се појавити оригинална верзија са Тифом. Албум наставља традицију љубавних балада са песмама „Кад ћеш ми доћ“ и „Сад је срце стијена“, а бележи и обраду Емира Башића, песму „Дени“, која је највећу популарност имала у извођењу групе КОД.

Концертом у великој дворани загребачког Дома спортова 14. децембра 1996. године отпочеће повратничка турнеја, на којој су као гитаристи свирали Никша Братош и Игор Ивановић, кога ће у другом делу турнеје заменити Саша Залепугин. Десет година од првог албума ће обележити још једним концертом у Дому спортова, 4. децембра исте године, а део аудио-записа ће бити објављен на диску пет година касније. Турнеја ће трајати све до средине 1997. године.


Албум је сниман у постави:

 • Дражен Жерић Жера: вокал
 • Дарко Јелчић Цуња: бубњеви
 • Никша Братош: мандолина, клавијатуре, гитара, виолина
 • Крешимир Каштелан Крешо: бас-гитара
 • Марио Вукошић Џими: гитара
 • Данијел Ластрић: клавијатуре

Списак песама[уреди]

 1. Не говори више (Фазлић)
 2. Кад ћеш ми доћ' (Фазлић)
 3. Сањам те (Ричл-Жерић)
 4. Враћам се теби секо (Фазлић)
 5. Стари мој (Лошић)
 6. Сад је срце стијена (Фазлић)
 7. Иза прозора (Лошић)
 8. Дени (Бајрамовић-Ковачевић)
 9. Сјећања (Лошић)
 10. Као да сањам (Шетка-Попов)
 11. Радио (Прерадовић-Буљубашић)
 12. Махала (Фазлић)
 13. Бијели Божић (Берлин)

Спољашње везе[уреди]