Шаблон:Редни број

С Википедије, слободне енциклопедије

{{{1}}}.

Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Употреба[уреди извор]

Код[уреди извор]

  • {{ordinal|број [0, ∞) који треба да постане редни}}

Примери[уреди извор]

Напомене[уреди извор]

Шаблон тренутно само мења свако пронађено . или st или nd или rd или th у садржају првог и јединог параметра у празан стринг, исписује добијени нови садржај првог параметра, а потом после тога додаје тачку.

Потребно је направити модул у којем ће бити списак речи помоћу којих се творе редни бројеви у српском језику (на оба писма) као и правила за ту творбу, тако да шаблон препознаје и примере као што је {{ordinal|један}}.

Такође би било корисно у том модулу узети у обзир и случајеве уноса бројева цифрама и речима са предзнаком минус или самом речју минус, унапредити замењивање за случајеве за st, nd, rd, th..., размотрити начине творбе редних бројева у другим познатијим језицима итд.

Након овога, ако се унос не препозна као редни број — исписати одговарајућу поруку о грешци и додати категорију; додати поруке и категорије за друге случајеве, на пример вишесмисленог уноса и сл.

Поменути модул би био користан и за обрнути поступак: претварање броја унесеног цифрама у редни број исписан речима. Исто можда урадити и за основне бројеве, узети у обзир све падеже итд. (да постоје барем четири шаблона, укључујући и овај).