Шаблон:Шаблон на другом писму

С Википедије, слободне енциклопедије
Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Употреба[уреди извор]

Овај шаблон треба да се користи у свим документацијама шаблона који имају инфокутије, али и других шаблона који постоје и на ћирилици и на латиници као два равноправна писма у српском језику. Шаблон се не примењује са правим значењем сам на себе (приказ изнад је чисто информативног карактера односно да се види изглед шаблона).

Код: Довољно је користити {{шаблон на другом писму}} или {{šablon na drugom pismu}} (или {{šablon na drugom pismu-lat}}) у документацији појединог шаблона.

Пажња: Ако је шаблон који укључује овај шаблон ћирилички а наслов му је цео латинички, неопходно је као први параметар додати вар како би овај шаблон правилно формирао везу до шаблона на другом писму.

Напомена: Шаблон {{šablon na drugom pismu-lat}} преусмерава на шаблон {{šablon na drugom pismu}}, који је направљен без уобичајеног суфикса -lat да би се изворник и документација исписали и на латиници, у засебном шаблону али потпуно доследно због равноправности писама (резултат употребе {{шаблон на другом писму}}, {{šablon na drugom pismu}} и {{šablon na drugom pismu-lat}} је исти јер шаблон препознаје на којем је писму шаблон у чијој је документацији употребљен, те исписује одговарајућу поруку у кутији обавештења, на одговарајућем писму).

Види још[уреди извор]