Шаблон:Commons-lat/док

С Википедије, слободне енциклопедије

Šablon {{Commons-lat}} se koristi za povezivanje ka Vikiostavi (енгл. Wikimedia Commons). Šablon može da se koristi bez prosleđenih parametara, sa jednim ili sa dva prosleđena parametra.

Bez parametara[уреди извор]

Ukoliko se šablon poziva bez parametara, onda on koristi ime strane i kao tekst koji se ispisuje i kao vezu ka stranici na Ostavi.

Primer: {{Commons-lat}} daje primer na desnoj strani.

Korišćenje: Koristi se kada je naziv stranice na Ostavi identičan nazivu stranice na srpskoj Vikipediji.

Sa jednim parametrom[уреди извор]

Ukoliko se šablon poziva sa jednim prosleđenim parametrom, onda se taj parametar koristi kao veza ka stranici na Ostavi. Kao tekst veze se ispisuje naziv stranice. Ovo treba da bude najkorišćeniji oblik.

Primer: {{Commons-lat|Albert Einstein}} (kada se upotrebi u članku Albert Ajnštajn) daje primer na desnoj strani.

Korišćenje: Koristi se u slučajevima kada članak na Ostavi ima drugačiji naziv nego na srpskoj Vikipediji (npr. pojmovi na stranom jeziku ili strani naučnici, glumci itd.)

Sa dva parametra[уреди извор]

Ukoliko se šablon poziva sa dva parametra, tada se prvi parametar koristi kao veza ka stranici na Ostavi (isto kao prethodni slučaj). Drugi parametar se koristi kao tekst koji se ispisuje na samoj stranici na Vikipediji.

Primer: {{Commons-lat|Commons|Komons}} daje primer na desnoj strani.

Korišćenje: Koristi se kada se želi precizirati tekst koji se ispisuje u šablonu, tj. ukoliko je potrebno ispisati drugačiji tekst od naslova stranice.

Gde staviti šablon[уреди извор]

Ovaj šablon se obično stavlja u okviru poglavlja Vidi još ili pri kraju samog članka. Ukoliko se koristi u okviru Vidi još, obično se stavlja na početku poglavlja (pre nabrajanja drugih veza), radi estetskog izgleda članka.

Vidi još[уреди извор]