Dva kralja

Из Википедије, слободне енциклопедије
Dva kralja
Pair-of-King.jpg
Жанр Komedija
Издавач Den Kros
Dejvid Hodž
Улоге Mičel Muso,
Dok Šan,
Kelsi Čou,
Rajan Očoua
Dženo Sedžers
Уводна тема engl. "Top of the World" (srp. "Na vrhu svijeta"), izvode je Mičel Muso i Dok Šan
Завршна тема engl. "Top of the World" (srp. "Na vrhu svijeta") - instrumentalna muzika
Композитор(и) Džejmi Dunlep
Држава порекла Sjedinjene Američke Države
Језик(ци) Engleski
Број сезона 2
Број епизода 30
Продукција
Ексклузивни продуцент(и) Den Kros
Dejvid Hodž
Met Viklajn
Локација Sunset Gower Studios
Holivud, Kalifornija
Дужина трајања 22-24 minute
Продукцијска кућа It's a Laugh Productions
Disney XD Original Productions
Емитовање
Премијерно на Disney XD
Формат слике Od 1. sezone - sada; HDTV
720p (SAD i Azija)
1080i (Internacionalno)
Статус Prikazuje se
Спољашње везе
(engleski) Званични сајт
Сајт продукције

Dva kralja (engl. Pair of Kings) je američki televizijski sitkom prikazivan na Disney XD kablovskom kanalu. Kreiran je od strane Dena Krosa i Dejvida Hodža te su glavni glumci Mičel Muso i Dok Šan. Serija je počela sa produkcijom 15. februara 2010[1], čime dva glavna glumca odlaze zajedno sa serija Hannah Montana i Lagodan život na palubi, oba od Diznija, te počevši sa premijerom 10. septembra 2010. na Disney kanalu. Emisija se snima pred publikom uživo.

Dana 20. novembra 2010, Disney XD je objavio da će Dva kralja dobiti i drugu sezonu[2] koja je premijeru dobila 13. juna 2011.[3]

Premisa[уреди]

Serija se fokusira na dva brata: Bredija (Mičel Muso) i Bumera (Dok Šan), dva 16-godišnja blizanca koga su odgojile njihove tetke i ujak u Čikagu u normalnim uslovima i životu. Ali, kada Mejson (Dženo Sedžers, kraljevski savjetnik trona otoka Kinkou, dođe u njihovu srednju školu, saznaju da su oni nasljednici trona tog otoka, a nakon što Mejson kaže Brediju i Bumeru o njihovoj porodičnoj lozi, shvataju da će se njihovi životi drastično promjeniti.

Nakon što su sve to otkrili, braća se premještaju na američki otok Kinkou (koji je dio Polinezije) da bi prisvojili svoje uloge kao kraljevi nacije tok otoka, koji ima mnogo neobičnih pravila i praznovjerja - dok u isto vrijeme pokušavaju da proizvedu što manje problema. Zapravo, stariji blizanac je trebao da vlada sam, ali pošto su izgubljeni podaci o tome koji je blizanac stariji (Bredi ili Bumer), oba vladaju zajedno. Bumoru i Brediju pomaže Mikajla (Kelsi Čou), Mejsonova tinejdžerska ćerka, dok Leni (Rajan Očoua radi sve da bi sabotirao kraljeve i preuzeo tron.

Popis likova[уреди]

Glavni likovi[уреди]

Sporedni likovi[уреди]

Reference[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]