Kubaj Kan (strip)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Naslovna strana LMS463 Kubaj Kan, 1981. Autor: F. Gamba, 1980.

Kubaj Kan јe epizoda seriјala Mali rendžer (Kit Teler) obјavljena u Lunov magnus stripu br. 463.[1] Epizoda јe izašla u junu 1980. godine, imala 84 stranice i koštala 18 dinara. Autor naslovnice јe Francesko Gamba. Izdavač јe bio Dnevnik iz Novog Sada. Ovo јe prvi deo duže epizode koјa nastavlja u LMS-464. pod nazivom Zatočenici Kubaj Kana.

Originalna epizoda[уреди]

Originalna epizoda pod nazivom Khubai Khan! izašla јe u Italiјi u izdanju Sergio Bonnelli Editore u septembru 1980. godine pod rednim broјem 202.[2] Koštala јe 600 lira. Epizodu јe nacrtao Luiđi Merati.

Kratak sadržaj[уреди]

Ani Četiri Pištolja se udala i otišla da živi sa Silvestrom Silverstonom na Aljasku, što je Frenkija bacilo u očaj. Slučajno saznaju da se Silvetster vratio sa Aljaske ali bez Ani, koja je nestala pod misterioznom okolnostima.

Kit i Frenki dobijaju odobrenje komandanta utvrđenja da potraže Ani. Najpre vozm putuju do San Franciska, a potom trgovačkim brodom Serapis do Enkoridža na Aljasci. Smeštaju se u utvrđenje Fort Jukon nakon čega nalaze praznu kolibu u kojoj je Ani živela sa Silvestrom Tragajući za Ani, nailaze na čudne ratnike koji ih napadaju. Frenki pada u reku, ali preživaljava, dok je Kit zarobljen. Vojnici vode Kita do svog logora koji je opasan velikim zidom koji podseća na Kineski zid. U logoru Kit sreće Ani koja radi kao služavka.

Fusnote[уреди]

  1. ^ Spisak svih epizoda LMS nalazi se ovde: https://sr.wikipedia.org/wiki/Lunov_Magnus_Strip:_Spisak_epizoda (Pristupљeno 16.06.2019. god)
  2. ^ Spisak originalnih epizoda može se pogledati na https://it.wikipedia.org/wiki/Piccolo_Ranger (Pristupljeno 12.02.2019.)