Nova devojka

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Nova devojka
New Girl Intertitle.png
Nova devojka
Orig. nazivNew Girl
Žanrkomedija
sapunica
FormatTelevizijska serija
AutorElizabet Meriveder
UlogeZoi Dešanel
Džejk Džonson
Maks Grinfild
Lamorn Moris
Hana Simon
Muzička temaMajkl Endruz
Uvodna temaHey Girl
KompozitorLudvig Geranson
Zemlja SAD
Jezikengleski
Broj sezona7
Broj epizoda146 (spisak epizoda)
Vreme trajanja25 minuta
Emitovanje
EmiterFox
Format slike16:9
Premijerno
prikazivanje

20. septembar 2011.
Emitovanje u Srbiji
EmiterFox Life
Zvanični veb-sajt
Profil na IMDb-ju

Nova devojka (engl. New Girl) je američka komedija-sapunica koja govori o Džesiki "Džes" Dej. Nakon raskida s dečkom, seli se u stan koji će deliti sa 3 muškarca, i ova serija je upravo zanimljiva zbog njihovih različitosti.

Likovi[уреди | уреди извор]

  • Džesika "Džes" Dej (Jessica "Jess" Day) je "Nova devojka". Nju glumi Zoi Dejšanel (Zooey Deschanel). Džes je vaspitačica u svojim kasnim dvadesetim, koja na početku 2. sezone dobija otkaz. Džesi je originalna osoba i nežnog srca, maštovita, optimistična i naivna, i peva s vremena na vreme. Poreklom je iz Oregona.
  • Nik Miler (Nick Miller) koga glumi Džejk Džonson (Jake Johnson) ima 30 godina i poreklom je iz Čikaga. Donekle je pesimista i emotivan je. Nik se često ponaša detinjasto.
  • Šmit (Scmidth), koga glumi Maks Grinfild (Max Max Greenfield), je ženskaroš i jedini muškarac zaposlen u svojoj kompaniji. Opsesivno je uredan i provodi po ceo dan u čišćenju stana i spremanju hrane. Štos u seriji je da svaki put kad Šmit kaže nešto "glupo", mora staviti novac u "teglu za gluposti".
  • Vinston Bišop (Winston Bishop), koga glumi Lamorn Moris (Lamorne Morris) je veoma takmičarskog duha. Ima neverovatnu sposobnost da brzo uči uz veoma malo truda, ali sve što nauči vrlo brzo napušta, jer se vrlo brzo zasiti. Prvobitno, Vinston je igrao košarku u Letoniji, ali se vratio u SAD kada je izgubio mesto u timu. Konačno je našao posao kao sportski asistent za istraživanja u jednoj radio stanici.
  • Sesilija "Sisi" Majers (Cecilia "Cece" Meyers), koju glumi Hana Simon (Hannah Simone) je Džesina najbolja prijateljica iz detinjstva. Samopouzdana, i prema Džes se odnosi zaštitnički, jer Džesina naivnost je često dovodi u opasne situacije. Sisi je kritična i vraća Džes na pravi put kad god je to potrebno. Džes i Sisi su veoma različite u nekim stvarima, ali njihove različitosti se međusobno dopunjuju vrlo dobro. Sisi je takođe imala tajni seksualni odnos sa Šmitom. Odbila je da prizna svoja osećanja prema njemu, ali su raščistili svoj odnos na kraju.
  • "Trener" ("Coach"), koga glumi Dejmon Vajams Džunior (Damon Vayams Jr.) se pojavio samo u 1. epizodi. Trener, Nik, Šmit i Vinston su bili cimeri u stanu, ali se Vinston iselio pre 1. epizode, ostavljajući mesto da se Džes. Do 2. epizode trener je otišao, a Vinston se vratio u stan.

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]