Разговор с корисником:Milicevic01 — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
→‎Преводи: нови одељак
Ред 197: Ред 197:
Поздрав Милићевићу и Срећна ти Нова година!
Поздрав Милићевићу и Срећна ти Нова година!
:Имам једно питање: да ли је дозвољено узети слику са интернета, ако она није стриктно ауторски заштићена? --[[Корисник:CarRadovan|CarRadovan]] ([[Разговор са корисником:CarRadovan|разговор]]) 18:51, 2. јануар 2015. (CET)
:Имам једно питање: да ли је дозвољено узети слику са интернета, ако она није стриктно ауторски заштићена? --[[Корисник:CarRadovan|CarRadovan]] ([[Разговор са корисником:CarRadovan|разговор]]) 18:51, 2. јануар 2015. (CET)

== Преводи ==

Гледао сам преводе преко провере и успео сам да нађем само једну грешку која и није нужно грешка (него је принцип „боље ово него оно“). Међутим, тек сам на крају схватио да сваки превод треба да означавам као проверен, тако да је испало као да ништа и нисам (у)радио. Осим тога, схватих да ово потпада под масовне послове, које не волим да радим, тако да ипак немој да рачунаш на моју помоћ. --[[Корисник:Lakisan97|Lakisan97]] ([[Разговор са корисником:Lakisan97|разговор]]) 14:09, 5. јануар 2015. (CET)

Верзија на датум 5. јануар 2015. у 15:09

pitanje

Zašto tekst koji sam napravio na https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B ne vidi google? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Branko Rajčević (разговордоприноси)

Чланак о Комунистичком Покрету Србије

Велико слово П у речи Покрет , односно Комунистички(П)окрет Србије је и исправно јер управо тако стоји у регистрацији назива организације.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Glasistine (разговордоприноси)

Piteru Bogdanoviću ostavite njegovo prezime dok ne dokumentujete da je promenio.

Milicevic, u vezi teksta Pitera Bogdanovića. Njegov otac je poznati slikar Borislav Bogdanović. Ako mislite da je Piter Bogdanović menjao svoje prezime pa stavljate Bogdanovič, onda to dokumentujte tim podatkom. Do tada ostavite da se preziva kao i njegov otac.

Zahvalnica

Хвала на позиву,надам се да ћемо се добо слагати... :) Поздрав — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Adrijan11 (разговордоприноси)

nerazumevanje

KOJI DEO RECENICE "NEMOJ DA MI DIRAS CLANKE" NE RAZUMES? POZDRAV — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Markomed (разговордоприноси)

Чему брисање чланка о Вуловићима (Дробњак)

Јесте да је представљено у чланку али преузето је из књиге, која је наведена. Је ли постоји лични разлог, нека врста нетрпељивости или пука досада. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 188.23.94.207 (разговордоприноси)

Krijejtiv Komons

U čemu je problem ako ima nešto što nije lepo napisano slobodno prepravite nemojte da mi brišete rad, radim seminarski za školu, kad budu pregledali slobodno skinite! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Stefi3 (разговордоприноси)


Jel sad ok? ako nešto ne valja ti prepravi. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Stefi3 (разговордоприноси)

Savet

Šta nije uredu sa mojim člankom? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник DrrugCrni (разговордоприноси)

Слике (пројекти) саборног храма у Зворнику

Не видим зашто су слике које сам поставио стављене на брисање, шта је спорно у томе кад је аутор ових пројеката, које сам поставио, господин Драган Јевтић, познати архитекта, већ раније дао на располагање свима који би могли допринјети изградњи храма у Зворнику. Исте слике се могу наћи на разним интернет сајтовима који се баве темом саборног храма у Зворнику. Уосталом поставио сам и име аутора — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Kalkulator (разговордоприноси)

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu...

Milicevic1,

Zasto konstantno brises izmene koje pravimo na Wiki stranice Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. Trenutno pokusavamo da je unapredimo i osvezimo sa novim podacima, ali je ti konstantno brises.

O cemu se radi? Ko si ti?

Pozdrav — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Jakovljevic A (разговордоприноси)

Страница Јован Пашти

Пригревица је село Општине Апатин.

pitanje

Zasto mi stalno predlazes clamak za brzo brisanje kad mi je dozvoljeno da koristim tekst i slike sa zvanicnog sajta Umetnicke skole? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

Pa sta treba da uradim? Nov sam na vikipediji. Kako da licenciram te slike? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

Jel samo zbog slika predlazes da se obrise moj tekst ili jos nesto ne valja? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

alo ce me pustis na miru, koji ti tekst vidis da je uzet sa sajta skola ajde? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

радоња

како да наведем кад имам књигу монографију или податак из издања новина за јагодину конкретно пред утакмицу са македонијом је фсс издао званичан податак да је сада капацитет стадиона 10.300 за рад има на сајту фудбалска зона а неке има на сајтовима регионалне телевизије где представници клубова дају у интервијуима капацитете по намештању столица као за мачву где сам ставио број столица и капацитет свеукупни

радоња 2

ЕВО ЗА БОРАЦ БИВОЉЕ САМ НАВЕО ГДЕ САМ НАШАО ПОДАТКЕ АЛИ НИСАМ БАШ ВЕШТ У ТОМЕ ДА УРАДИМ ЈЕДВА И ОВО УПИШЕМ ЈА САМ УЧИО БЕЈЗИК А САД ПИШЕМ У ВИНДОВСУ ХЕХЕ, ДРУГО ЉУДИ ИМЕНА КЛУБОВА ИМА НА САЈТУ ФСС РЕЦИМО ПРВА ПЕТОЛЕТКА НИЈЕ ТО ВЕЋ ТРСТЕНИК ППТ, НЕЗНАМ ДОК МАЛО НЕ СКАПИРАМ НЕМОЈТЕ МИ БРИСАТИ ПОДАТКЕ ЗА САДА. ХВАЛА

stadioni u srbiji

druže jer ovde može da briše ko kako želi naveo sam npr podatke o broju stolica na stadionu mačve u šapcu i stavio izvor i link to je wihov zvanični sajt i čovek ga jednostavno izbrisao zato što mu se verovatno sviđa da ima veći kapacitet .hvala

Помоћ?

Да ли бисте били љубазни да ми помогнете око постављања фотографије, обзиром да се моји покушаји заврше брисањем? Унапред захвалан. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Radomir_Nikoli%C4%87.jpg

Fudbalski logoi

Pozdrav. Sto se tice Mladog Borca logo sam licno ja pravio gledajuci logo koji sam nasao na netu. Inace nemam dozvolu od tog fudbalskog kluba da postavljam njihov logo, tacnije nisam pitao za dozvolu.

Владета Влаховић

Одговорите ми зашто страницу посвећену Владети Влаховићу упорно враћате на последње измене где означавате да треба сређивати страницу и да је треба обирсати ако не буде сређена? Видели сте у историји да сам уложио пар сати да средим овај текст и прихватио Ваш савет да неке ствари "провежбам" у "Песку". Ради се о биографији, која се први пут појављује на интернету и уопште, јер не постоје средства да биографију публикујем другачије. Због тога сам, у договору са сином г. Владете, решио да овде поставим текст! Разни квази уметници имају њима посвећене странице, а сада је проблем да ја направим нешто посвећено овом човеку.

Можеш ли да исправљаш преусмерења (без козметичких измена) почевши од ћириличног А (куцаш -start:%D0%90 umesto -ref:nesto) -- Bojan  Razgovor  19:35, 2. децембар 2014. (CET)[одговори]

Preusmerenje reci, godina...

Da li mi mozete reci ako se u tekstu pominje odredjeni grad koji je vec zaveden na Wikipediji, kako omoguciti da naziv grada u tekstu bude plave boje, odn. mogucnost za preusmerenje na na primer Beograd wiki ako u tekstu stoji rodjen u Beogradu itd.?

Takodje, zanima me ako u se u spisku navode godine kako da iste budu takodje plave boje sa mogucnosti klika?

TodorPhd (разговор) 01:47, 3. децембар 2014. (CET)[одговори]

Napraviosam filter jos juce/prekjuce, nisam proveravao da li se neko upecao. To sa -start je zgodno, uvek mozes da nastavis gde si stao. Npr. ako stanes kod clanka Beograd, samo kucas -start:Beograd (cirilicom, naravno). Jednom se to odradi ne moras onda mesecima. -- Bojan  Razgovor  04:52, 3. децембар 2014. (CET)[одговори]

Identitet osobe na wikipediji pogrešna preusmerenja

Poštovanje, slabo se snalazim još uvek sa editovanjem pa bih molio za pomoć. Naime, kreirao sam stranicu sinoć, videli ste, međutim, slučajno sam video da se u filmu "Сан зимске ноћи wiki" takođe spominje isto ime, iako je crvenim slovima označeno na listi glavnih glumaca, 3. ime po redu) ono klikom ipak preusmeruje na osobu koja nije glumica već slikarka.

Takođe, zanima me kako da dodam reč "Distinction" sa preusmerenjem, u zadnoj rečenici ako se misli na "Honor" odnosno "Award"? Ukoliko bih želeo da ista stranica na Wikipediji bude vidljiva i na ćirilici, samo otvorim ponovo novu stranicu i kucam sve ćirilicom?

Hvala veliko unapred, Todor

Универзитетска библиотека

Поштовани, Променила сам назив библиотеке у наслову јер је то званичан назив ове установе. Уређивање те странице раде запослени у библиотеци у оквиру пројекта Викибиблиотекар. Све контролишу волонтери ВМРС. Стога нема потребе за шаблоном који сте Ви ставили на тај чланак јер су информације из прве руке. Унапред захвална. --Ojce (разговор) 10:34, 5. децембар 2014. (CET)[одговори]

Prerađivanje članka

Molim Vas samo, da se ne pojavljuje da moja stranica treba Preuredjivanje, te da je doslovno prepisana Biografija sa ULUPUPSovog sajta, prvo - nije, ko je procitao video bi, ako se uporede tekstovi ima izmena, na Ulupudsovom sajtu ima vise nagrada a na Wikipediji su samo one odabrane, najznacajnije i vredne pomena. Takodje ima par recenica kojih nema na sajtu a u clanku su u delu Biografijam na kraju.

Kako god, sve i da je prepisano ne vidim nista lose, naprotiv, znaci da je istina a Udruzenje nema nista protiv. Izmenio sam da se ne vidi da stranica treba Preuredjenje i da je prepisana sa sajta ULUPUDS-a. Kod te reci je stajao i broj 1 i referenca koja vodi do njohovog sajta (da je tekst skinut odatle) Ja nemam nameru da stalno proverevam da li je neko menjao nesto. Ukoliko ne odgovara mozete slobodno sve izbrisati. Takođe, kada se klikne na kraju članka na Kategoriju Srpski sliakri, nalazi se jedina pod slovom "M", NE ZNAM DA LI JE TO NEKO PRIVREMENO IZMESTIO?

hvala unapred na pomoci

TodorPhd (разговор) 20:45, 5. децембар 2014. (CET)[одговори]

Споменица за тебе!

Споменица за љубазност
hvala na ljubaznosti AnastasijaV5 (разговор) 21:08, 7. децембар 2014. (CET)[одговори]

Neko je prevodio imena sa nemackog Остфорпомерн и Нордфорпомерн тј. источна и северна Западна Померанија. Исто тако је преводио прилоге у називима немачких градова. -- Bojan  Razgovor  05:25, 11. децембар 2014. (CET)[одговори]

Не знам, нисам толико паметан. Види на правописним питањима. -- Bojan  Razgovor  12:47, 11. децембар 2014. (CET)[одговори]

Ne bi trebao da ukljucis kozmeticke izmene zbof francuskih sela. Desice se ovo Аржантон (Лот и Гарона) -- Bojan  Razgovor  22:10, 12. децембар 2014. (CET)[одговори]

Уколико се не варам, питаш ме да прођем кроз твоје доприносе и измењујем их на овај начин? Такође, је ли ово поправљено непојављивање уређивачких алата и како? --Lakisan97 (разговор) 14:34, 22. децембар 2014. (CET)[одговори]

Дунав осигурање

Ставио сам фотографију исте, само украшене канцеларије за новогодишње празнике. Поздрав Mihailo79 (разговор) 08:56, 25. децембар 2014. (CET)[одговори]

Љубиша Савић Маузер - ради се о покојној особи. Тако да нисам сигуран коју лиценцу треба да ставим. Слика је направљена током рата и њен аутор ју је засигурно одавно предао у јавно власнштво.--CarRadovan (разговор) 16:16, 25. децембар 2014. (CET)[одговори]

Хтео бих, али никако немам времена пре јануара. :/ Lakisan97 (разговор) 23:31, 25. децембар 2014. (CET)[одговори]

На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

- Vlada talk 15:08, 27. децембар 2014. (CET)[одговори]

Рђа

Брисање преусмерења није неопходно да би се оно заменило чланком. --Dcirovic (разговор) 16:24, 31. децембар 2014. (CET)[одговори]

Устаљена пракса је да се историја измена пресмерења, клица и чланака не уништава. Појам ауторства на пројекту где свако може да мења и проширује текст је у знатној мери бесмислен, i.e. знатан број сјајних чланака су највећим делом написале особе које их нису започеле. У прилог томе иде и чињеница да постоји практично неограничен број тема о којима се може писати. --Dcirovic (разговор) 18:43, 31. децембар 2014. (CET)[одговори]

Језички шаблони

  Урађено --Ф± 15:44, 1. јануар 2015. (CET)[одговори]

Лиценца фотоса

  Урађено Коментар из погрешне лиценце и даље остао Радосав Стојановић (разговор) 17:12, 1. јануар 2015. (CET)[одговори]

Са срећом у НОВУ 2015.

Проблем са лиценцом за датотеку Deda Vojska0004.JPG

Срећна Нова година!

Шта је овде спорно?--Нимчевић разговор  17:50, 2. јануар 2015. (CET)[одговори]

Просветли ме. Која је разлика између лиценци које си ми навео? Имам још неколико старих слика из породичних "архива". Поставио бих их само не знам коју лиценцу да ставим. Не желим да ме наводе као аутора, јер аутор нисам. Нисам могао да сликам 50-их, 60-их, јер тада ни моји родитељи нису били у плану а камоли ја. Неке слике сам наследио (ако се тако може рећи) од родитеља својих родитеља, а неке су ми дале друге породице на слободно коришћење. Тичу се углавном Личана и Кордунаша насељених у околини Суботице.--Нимчевић разговор  18:11, 2. јануар 2015. (CET)[одговори]

Поздрав Милићевићу и Срећна ти Нова година!

Имам једно питање: да ли је дозвољено узети слику са интернета, ако она није стриктно ауторски заштићена? --CarRadovan (разговор) 18:51, 2. јануар 2015. (CET)[одговори]

Преводи

Гледао сам преводе преко провере и успео сам да нађем само једну грешку која и није нужно грешка (него је принцип „боље ово него оно“). Међутим, тек сам на крају схватио да сваки превод треба да означавам као проверен, тако да је испало као да ништа и нисам (у)радио. Осим тога, схватих да ово потпада под масовне послове, које не волим да радим, тако да ипак немој да рачунаш на моју помоћ. --Lakisan97 (разговор) 14:09, 5. јануар 2015. (CET)[одговори]