Аеродром Коломбо — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
Ред 1: Ред 1:
{{чишћење}}
{{Airport frame}}
{{Airport frame}}
{{Airport title|име=Mеђународни Аеродром Бандаранаике<br><small>Bandaranaike International Airport<br>பண்டாரநாயக்க சர்வதேச விமான நிலையம்</small>|}}
{{Airport title|име=Mеђународни Аеродром Бандаранаике<br><small>Bandaranaike International Airport<br>பண்டாரநாயக்க சர்வதேச விமான நிலையம்</small>|}}
Ред 23: Ред 22:
{{End frame}}
{{End frame}}


'''Mеђународни Аеродром Бандаранаике''' (ИАТА: CMB, ИКАО: VCBI) је једини међународна аеродром у [[Шри Ланкa|Шри Ланку]]. Налази се у [[Катунајаке]], 35 км северно од [[Коломбо]]. На аеродром су смештене базе национална авио-компанија [[ШриЛанкан eрлајнс]].
'''Mеђународни Аеродром Бандаранаике''' (ИАТА: CMB, ИКАО: VCBI) је једини међународни аеродром у [[Шри Ланкa|Шри Ланци]]. Налази се у [[Катунајаке]]у, 35 -{km}- северно од [[Коломбо|Коломба]]. На аеродрому су смештене базе националне авиокомпаније [[ШриЛанкан eрлајнс]].


Аеродром је у 1970. године променила име у Аеродром Бандаранаике, у име [[Соломон Бандаранаике]] ко је био премијер Шри Ланку. Име аеродром се поново променила у Аеродром Катунајаке у 1977. године али је била поново промењен у Аеродром Бандаранаике у 1995. године.
Аеродром је 1970. године променио име „Аеродром Бандаранаике“ у име [[Соломон Бандаранаике]]“, који је био премијер Шри Ланке. Име аеродрома се поново променило у „Аеродром Катунајаке“ 1977. године, али је било опет промењено у „Аеродром Бандаранаике“ 1995. године.


Будућни планове за аеродром су: Друга писта за аеродром ко би имала могућности да прими највећа путничка авиона света - [[Ербас А380]], јос 8 улазе/излазе, домаћи терминал, 5 спрат паркалиште и 5 звезда хотел.
Будући планови за аеродром су следећи: Друга писта за аеродром која би имала могућности да прими највеће путничке авионе света - [[Ербас А380]], још 8 улаза/излаза, домаћи терминал, пет спрат-паркалишта и хотел са пет звездица.


==Авиокомпаније и дестинације==
==Авиокомпаније и дестинације==

Верзија на датум 22. јануар 2008. у 05:05

Шаблон:Airport frame Шаблон:Airport title

Аеродром Коломбо
Општи подаци
IATA CMB
ICAO VCBI
Тип Јавни/Комерцијални/Војни
Оператор Airports and Aviation Services Ltd
Надморска висина 8 m
Полетно-слетне стазе
Смер Дужина Површина
{{{угао_писте}}} {{{дужина_писте_m}}} {{{дужина_писте_ft}}} {{{површина_писте}}}

Шаблон:Runway title Шаблон:Runway Шаблон:End frame

Mеђународни Аеродром Бандаранаике (ИАТА: CMB, ИКАО: VCBI) је једини међународни аеродром у Шри Ланци. Налази се у Катунајакеу, 35 km северно од Коломба. На аеродрому су смештене базе националне авиокомпаније „ШриЛанкан eрлајнс“.

Аеродром је 1970. године променио име „Аеродром Бандаранаике“ у име „Соломон Бандаранаике“, који је био премијер Шри Ланке. Име аеродрома се поново променило у „Аеродром Катунајаке“ 1977. године, али је било опет промењено у „Аеродром Бандаранаике“ 1995. године.

Будући планови за аеродром су следећи: Друга писта за аеродром која би имала могућности да прими највеће путничке авионе света - Ербас А380, још 8 улаза/излаза, домаћи терминал, пет спрат-паркалишта и хотел са пет звездица.

Авиокомпаније и дестинације

Следеће авиокомпаније користе Аеродром Коломбо (од августа 2007.):

Спољашње везе