Diablo II — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:

'''Diablo II''' је [[акциона игра]] са РПГ елементима „hack and slash“ стила. Издата је и за [[Microsoft Windows]] и [[Mac OS]] 2000. године од стране компаније [[Blizzard Entertainment]]. У прављењу је учестовао Blizzard North.
'''Diablo II''' је [[акциона игра]] са РПГ елементима „hack and slash“ стила. Издата је и за [[Microsoft Windows]] и [[Mac OS]] 2000. године од стране компаније [[Blizzard Entertainment]]. У прављењу је учестовао Blizzard North.



Верзија на датум 17. фебруар 2013. у 23:27

Diablo II је акциона игра са РПГ елементима „hack and slash“ стила. Издата је и за Microsoft Windows и Mac OS 2000. године од стране компаније Blizzard Entertainment. У прављењу је учестовао Blizzard North.

Априла 2001. године, Diablo II је постала једна од најпопуларнијих онлајн игара икада. Главни фактори који су дали игри успех су зависност „hack and slash“ игара и бесплатан приступ до Battle.net. Диабло се може играти у режиму за једног играча (single player) или више (multiplayer) преко ЛАН конекције или преко сервера на Battle.net-у. Освојио је девето место на листи најпродаванијих игара за рачунаре, као и прво место најпродаванијих РПГ-ова за рачунаре, продајући око 4 милиона копија.

Експанзија Diablo II: Lord of Destruction, је издата 2001. године. Додаје још једно поглавље на крај игре.

Тренутно је игра достигла верзију 1.11б. Праве се и разни модови за игру, који често мењају садржај игре, па је игра изнова и изнова обновљена, и увек се може играти отпочетка.

Gejmplej

Igrica se sastoji od 4 različita čina.Za razliku od prvog dela ove igrice gde je igraš išao sve dublje i dublje kroz tamnice,diablo 2 je malo otvoreniji.Prvi čin podseća na Diablo 1.Drugi čin je postavljen u pustinji,treći čin u tropskoj džungli,a četvrti u samom paklu.Ekspanzijom Diablo II:Lord of Destruction dodat je peti čin koji zauzima mesto snežnim predelima.Zadatci su vrlo precizni što olakšava igraču snalaženje u igrici.Pored 4(sa ekspanzijom 5)čina igrica je podeljena i na težine.Kada igrač predje sve činove na prvoj težini (Normal) otvara sledeću težinu (Nightmare).Kada pređe igricu na Nightmare-u otvara posednju težinu (Hell).Na svakoj težini svet kao i zadaci je indentičan.Jedina razlika je to što su čudovišta snagom prilagodjena da predstavljaju izazov igraču.Na većim težinama veća je šansa za dobijanje boljih predmeta.

Takodje postoje dve vrste likova.Ukoliko je lika ,,normalan" posle smrti on može da oživi i nastavi sa igranjem a leš sa predmetima koje igrač poseduje se nalazi na mestu smrti.Sa druge strane ,,hardocre" likovi ne mogu da ožive i gube svoje predmete za stalno.


Klase

U Diablo II igrač može da bira između pet klasa :Amazonke,Nekromansera,Varvarina.Čarobnjaka i Paladina.Svi poseduju iste atribute,ali da bi bili pravilno odigrani moraju biti pažljivi koje atribute povećavaju kojoj klasi.Na primer iako Varvarin poseduje neke vrste takozvanih magija on neće ulagati puno poena u Enegry atribut već će većinu svojih atributa usmeriti ga Strengthu(snazi) i Vitality (udaranju).Enegry utiče na količinu mana samim tim na efikasnost korišćenja magija,a dexterity utiče na vašu šansu da pogodite nekoga,izblokirate napad štitom i koristite neko oružje kao što su koplja i strele.

Amazonka:Poseduje veliki broj sličnosti sa rougom iz prvog dela igrice.Oslanja se na korišćenje strela kao i koplja(bacačkih i onih za direktnu borbu).Postoje neke vrste oružja koje samo amazonke mogu da nose.Što se tiče magije kod amazonke većina magija utiče na koplja i strele(vatrene strele,otrovna koplja,koplja koja se dele na više delova),dok neke od maigja utiču na amazonkine veštine kao što su izbegavanje,šansa da nanese kritičan udar itd.

Necromancer:On je neka vrsta mračnog čarobnjaka.Neki od Nekromansera se oslanjaju na svoje sluge koje mogu da dignu iz mrtvih(kosturi,golemi,čak i protivnici koje su ubili).Koriste i magije koje direktno nanose štetu protivniku.Takodje imaju veliki raspon otrova i kletvi koje im pomažu da oslabe protivnike.

Varvarin:On je snažni ratnik koji preferira borbu prsa u prsa.Veoma malo pažnje posvećuje magiji.,,Magije" koje on koristi su ustvari borbeni pokliči koji daju dodatnu stangu u borbi.Varvarini mogu da se specijalizuju u posebnoj vrsti oružja kako bi bili uspešniji sa njim.Varvarin je jedinka klasa sposobna da nosi 2 oružja istovremeno(dual wielding).

Čarobnice:One se oslanjaju na magiju.Tu magiju čine tri elementa(munje,vatra i led).Svaka od ovih veština ima svoje prednosti.Led na primer čini veoma malu štetu,ali zato usporava protivnike.Ono što je nepohodno svakoj čarobnici je njen teleport koji joj dozvoljava da momentalno predje sa jednog mesta na drugo.Tako se kreće veoma brzo izbegavajući napade što nadoknađuje njemu malu izdržljivost i malu količinu zdravlja.

Paladin:Sveti ratnik,krstaš iz hrama Zakaruma.Paladin je kao i Varvarin ljubitelj bliske borbe,samo što za ralziku od varvarina ima veći broj magija,i oslanja se na štit.Veći deo maigja čine aura kojima on osnažuje prijatelje i oslabljuje protivnike.Koristeći verski nagon u stanju je da napadne protivnike svetim munjama,kao i postizanja velikoj broja udaraca u malom periodu.Paladin je jedini koji može da koristi štit kao oružije.

Druid i Assassin su dostupni jedino u expanziji Diablo II:Lord of Destruction.