Западнофраначки анали — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
клица
мНема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Западнофраначки анали''' су претстављали званичну историографију [[Карло Ћелави|Карла Ћелавог]] и његових наследника.
'''Западнофраначки анали''' су претстављали званичну историографију [[Карло Ћелави|Карла Ћелавог]] и његових наследника.


То су забелешке без икакве међусобне везе. Њихова вредност зависи од тога ко их је забележио. Вођени су у [[Ремс|Ремсу]] који је био верски центар [[Франачка|Франачке]]. Од [[861.]] до [[882.]] године анале је писао Хинкмар надбискуп Ремса. Њега је наставио Флодоард од [[919.]] до [[966.]] Он је написао и дело “Историја цркве у Ремсу” које по свом ѕначају превазилази локалне оквире.
То су забелешке без икакве међусобне везе. Њихова вредност зависи од тога ко их је забележио. Вођени су у [[Ремс|Ремсу]] који је био верски центар [[Франачка|Франачке]]. Од [[861.]] до [[882.]] године анале је писао Хинкмар надбискуп Ремса. Њега је наставио Флодоард од [[919.]] до [[966.]] Он је написао и дело „Историја цркве у Ремсу“ које по свом значају превазилази локалне оквире.


{{клица-историја}}
{{клица-историја}}

Верзија на датум 21. мај 2007. у 09:19

Западнофраначки анали су претстављали званичну историографију Карла Ћелавог и његових наследника.

То су забелешке без икакве међусобне везе. Њихова вредност зависи од тога ко их је забележио. Вођени су у Ремсу који је био верски центар Франачке. Од 861. до 882. године анале је писао Хинкмар надбискуп Ремса. Њега је наставио Флодоард од 919. до 966. Он је написао и дело „Историја цркве у Ремсу“ које по свом значају превазилази локалне оквире.