Командант — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q493898
Autobot (разговор | доприноси)
м Бот: исправљена преусмерења; козметичке измене
Ред 1: Ред 1:
{{bez_izvora}}
{{bez_izvora}}
'''Командант''' је у војном смислу лице на дужности вође једне војне јединице са [[официр]]ским чином. Иако се командантом називају и вође малих јединица као што су вод и чета, главно значење има у официрским чиновима. Као вођи јединица у величини [[батаљон|батаљона]] или [[дивизија (војна формација)|дивизије]], за подршку при организацији и управљању јединице има свој штаб. У [[Морнарица|морнарици]], појам командант се користи за вођу једног бојног [[брод]]а као јединице.
'''Командант''' је у војном смислу лице на дужности вође једне војне јединице са [[официр]]ским чином. Иако се командантом називају и вође малих јединица као што су вод и чета, главно значење има у официрским чиновима. Као вођи јединица у величини [[батаљон]]а или [[дивизија (војна формација)|дивизије]], за подршку при организацији и управљању јединице има свој штаб. У [[ратна морнарица|морнарици]], појам командант се користи за вођу једног бојног [[брод]]а као јединице.


{{клица-војска}}
{{клица-војска}}

Верзија на датум 23. април 2014. у 03:40

Командант је у војном смислу лице на дужности вође једне војне јединице са официрским чином. Иако се командантом називају и вође малих јединица као што су вод и чета, главно значење има у официрским чиновима. Као вођи јединица у величини батаљона или дивизије, за подршку при организацији и управљању јединице има свој штаб. У морнарици, појам командант се користи за вођу једног бојног брода као јединице.