Што више то боље 2

С Википедије, слободне енциклопедије

Што више то боље 2
Постер биоскопског издања
Изворни насловCheaper by the Dozen 2
РежијаАдам Шанкман
СценариоСам Харпер
Продуцент
Темељи се на
  • ликовима
    Крејга Тајтлија
  • Што више то боље
    Франка Банкера Гилберта Млађег,
    Ернестин Гилбрет Кери
Главне улоге
МузикаЏон Деби
Директор
фотографије
Питер Џејмс
Монтажа
  • Метју Касел
  • Кристофер Гринбери
Продуцентска
кућа
Дистрибутер
  • Сједињене Америчке Државе 20th Century Fox[1]
  • Србија и Црна Гора
Година2005.
Трајање94 минута
ЗемљаСједињене Државе[1]
Језик
Буџет60 милиона америчких долара[3]
Зарада135 милиона америчких долара[3]
Претходни
Веб-сајтwww.cheaperbythedozen2movie.com
IMDb веза

Што више то боље 2 (енгл. Cheaper by the Dozen 2) амерички је породично-хумористички филм из 2005. године редитеља Адама Шанкмана. Представља наставак филма Што више то боље из 2003. године и главне улоге између осталих играју Стив Мартин, Бони Хант, Хилари Даф, Пајпер Перабо, Алисон Стоунер и Том Велинг понављајући своје улоге као чланови породице Бејкер са 12. деце. Такође игра Јуџин Ливи као патријарих ривалске породице са осморо деце. Кармен Електра тумачи његову супругу.

Радња[уреди | уреди извор]

Две године након што је Том Бејкер поднео оставку на место главног тренера, његова породица почиње да пролази кроз многе промене, почевши од Лорејнине матуре и стажирања у часопису Allure у Њујорку. Нора је сада удата за Бада Макналтија и трудна је са првим дететом; Бад и Нора намеравају да се преселе у Хјустон због Бадовог новог посла.

Осећајући да се породица распада како деца расту и одлазе, Том их убеђује да заједно оду на последњи породични одмор на језеро Винетка, измишљено језеро у Висконсину. Породица открива да је њихова стара кабина тренутно у власништву човека по имену Мајк Романов. Томов стари ривал, Џими Мерто, његова нова супруга Сарина и њихово осморо деце Калвин, Ен, Данијел, Беки, Елиот, Лиса, Робин и Кени такође остају на језеру током лета; Џими је такође пријатељ и комшија са Мајком Романовим. Џими се стално хвали Тому својим богатством и успехом, као и достигнућима своје деце, често сугеришући Тому да су његови мање успешни због стила родитељства. Упали су у многе инциденте, од којих је неколико случајних: Марк и Кени упали су на тениски терен с колицима за голф, Сара је ухваћена у крађи у продавнице поклона, а Марк случајно отпушта ранац са ватрометом, изазивајући широку панику, посебно када га баца у чамац, пали мотор и изазива експлозију.

Џими поново покреће тему да Том мора бити строжији према својој деци. Том је љут због тога, па он и Џими одлучују да реше ствар на годишњем породичном купу за празник рада. Том данима тренира децу, не схватајући да су тужни. Сара и Елиот одлазе у биоскоп да заједно погледају филм Ледено доба, али их очеви шпијунирају, што на крају доводи до свађе и понижавања њихове деце. По повратку у кабину Бејкерових, Сара је бесна и одбија да се такмичи за Тома на купу. И друга деца су љута на њега, не само због шпијунирања Саре, већ и због тога што је уништио цело путовање због његове конкурентности са Мертовима, а Кејт жали што су његови и Џимијеви сукобљени стилови родитељства још више раздвојили две породице.

Следећег јутра, Том одлази на куп како би се такмичио са Кајлом и Најџелом, једином двојицом који су још увек спремни да оду. Међутим, након што су открили стару заставу „тима Бејкерових”, Кејт и остатак деце се појављују, опраштајући Тому и спремни да се поново такмиче. Након догађаја, међутим, Бејкерови и Мертоови су прво изједначени; најављује се преломна кану трка у којој се мора такмичити сваки члан породице. Током трке кануа, Нора се порађа; Мертоови желе помоћи, али Џими, осећајући прилику да заувек порази Тома, одбија то учинити. Деца Мертоових искачу из кануа како би помогли Бејкеровима. Док се расправљао са Сарином, Џими открива да је био љубоморан што је Том био популаран док су били млађи. На крају, Сарина га убеди да помогне и две породице заједно раде на томе да Нору одведу у болницу. Бад, Лорејн и Кејт одлазе са Нором у порођајну собу, док Том, Џими, Сарина и остатак деце остају у чекаоници. Док разговара са Џимијем, Том схвата да мора пустити своју децу да расту, али где год да оду, увек ће бити са њим, а он ће увек бити са њима. Нора тада рађа дечака којем су она и Бад дали име по његовом деди, који им је показао да „не постоји начин да будеш савршен родитељ, већ милион начина да будеш заиста добар”. Бад објављује да су он и Нора купили кабину коју су Бејкерови изнајмљивали. Нора, Бад и беба Том одлазе у Хјустон неколико дана касније.

Улоге[уреди | уреди извор]

Бејкерови[уреди | уреди извор]

Мертоови[уреди | уреди извор]

Други[уреди | уреди извор]

  • Џонатан Бенет као Бад Макналти, Норин супруг и Томов и Кејтин зет.
  • Питер Келеган као Мајк Романов, Џимијев комшија и пријатељ који је власник старе колибе на језеру Винетка коју породица Бејкер изнајмљује.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в „Cheaper by the Dozen 2 (2005)”. AFI Catalog of Feature Films. Приступљено 2019-03-10. 
  2. ^ „Cheaper by the Dozen 2 (2005)”. BFI. Приступљено 6. 12. 2020. 
  3. ^ а б „Cheaper by the Dozen 2 - Box Office Data”. The Numbers. Приступљено 9. 8. 2011. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]