Кевин Расел

С Википедије, слободне енциклопедије
Кевин Расел
Датум рођења(1964-01-12)12. јануар 1964.(60 год.)
Место рођењаХамбургЗападна Немачка

Кевин Ричард Расел (рођен 12. јануара 1964. године у Хамбургу) је немачки певач. Он је најпознатији као певач рок групе Böhse Onkelz (Зли ујаци), којој припада у периоду од 1980. до 2005. године, а након поновног окупљања групе 2014. године, опет је део ње. Он је такође  певач и текстописац 2012. основаног бенда Veritas Maximus .

Живот породице[уреди | уреди извор]

Кевин Ричард Расел је одрастао, уз сестру и брата, као најмлађе од троје деце. Његов отац, Британац, радио је у то време као пилот „Луфтхансе“, а мајка је дошла из Хамбурга. Према Раселу  она је била зависник од алкохола, што има негативан утицај на породичне односе. Расел је повремено похађао средњу школу, оставио је незавршену и на крају покушао да у средњој стручној школи стекне диплому електротехничара. Године 1977. са породицом се преселио из Хамбурга у Хоесбах. Тамо је упознао Петера Шоровског и Стефана Вајднера, са којима ће касније основати  рок бенд „ Böhse Onkelz”.

Године 1983. почео је занат за механичара  брода, али није матурирао. Од 1986. је радио као уметник тетоваже, а 1990. доживео је да му у наручју умре  најбољи пријатељ Андреас "Трими" Тримборн, након борбе ножевима у једном бару. „ Böhse Onkelz“ посвећују  преминулом касније, између осталог, песму „Само најбољи умиру млади“. Дана 27. јуна 2015. само неколико сати пре почетка концерта на Хоцкенхеимрингу, Расел се оженио  дугогодишњом  девојком  Симоне.

Проблеми са дрогом[уреди | уреди извор]

 Расел је дуги низ  година имао  проблема са дрогом и алкохолом. Ово питање је опевао у неким песмама, као што је „Чезнеш ли за иглом“ или “Патње”.  У јануару 2006. Расел је хоспитализован у Мајнц Универзитетској болници; бенд је навео као разлог озбиљну рецидиву дроге. Дошло је до бактеријске инфекције, због чега је морао на операцију мозга. Пио је  често  дневно и до четири и по литра Јагермеистера и конзумирао до 20 грама кокаина.[1]

Тешка саобраћајна несрећа[уреди | уреди извор]

Кевин Расел (са концерта на Хокенхајмрингу)

На дочек 2009. године изазвао је Кевин Расел тешку саобраћајну несрећу под утицајем дроге и при брзини од 232 км на час, у близини Франкфурта.[2] Оптужбе против Расела који је побегао са лица места окончане су  4. октобра 2010. године  када је био осуђен због опасне вожње  на казну затвора у трајању од две године и три месеца.[3] У августу 2011. године, Расел је започео своју затворску казну и одмах је пребачен у затворску болницу због његовог здравственог стања. У децембру 2011. године, он је изашао из затвора и отишао у рехабилитациони центар дроге.

Veritas Maximus[уреди | уреди извор]

Од 2012. Расел је певач бенда „Veritas Maximus“. Први њихов албум под називом „Вера и воља“ изашао је 30. маја 2014. године и заузео пето место на немачким музичким листама. Назив бенда потиче из латинског језика и треба да значи „највиша истина“, мада је граматички некоректно и требало би да носи назив veritas maxima.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Online, FOCUS. Ich trank viereinhalb Liter Jägermeister pro Tag. FOCUS Online (на језику: немачки). Приступљено 22. 12. 2018. 
  2. ^ „Did drugs cause horror motorway crash - Police arrest German rocker Kevin Russell”. bild.de (на језику: немачки). Приступљено 22. 12. 2018. 
  3. ^ „Kevin Russell: Böhse-Onkelz-Sänger bricht sein Schweigen”. FAZ.NET (на језику: немачки). ISSN 0174-4909. Приступљено 22. 12. 2018.