Кендимен 2: Опроштај од меса

С Википедије, слободне енциклопедије
Кендимен 2:
Опроштај од меса
Постер филма
Зло дође када га позовеш
Изворни насловCandyman: Farewell to the Flesh
ИМДБ 5,2/10 (8.046 гласова)
Жанрхорор
РежијаБил Кондон
СценариоРенд Чавич
Марк Кругер
ПродуцентГрег Финберг
Сигурјон Сигватсон
ПричаКлајв Баркер
Главне улогеТони Тод
Кели Роуан
Тимоти Кархар
Вероника Картрајт
МузикаФилип Глас
Директор
фотографије
Тобијас Шлислер
МонтажаВирџинија Кец
Продуцентска
кућа
Propaganda Films
ДистрибутерGramercy Pictures
PolyGram Entertainment
Година1995.
Трајање95 минута
ЗемљаСједињене Америчке Државе
Језикенглески
Буџет13,9 милиона долара[1]
Претходни
Следећи
IMDb веза

Кендимен 2: Опроштај од меса (енгл. Candyman: Farewell to the Flesh) је амерички хорор филм из 1995, наставак Кендимена из 1992. Режисер филма је Били Кондон, а у главним улогама су Тони Тод и Кели Роуан.

Иако је имао далеко већи буџет од оригинала, далеко је и неуспешнији од њега, што по оценама критичара, што по реакцији публике. На IMDb-у има оцену 5,2, што је за 1,4 мање од свог претходника. 4 године касније добио је и свој наставак под називом Кендимен 3: Дан мртвих. У овом делу је по први пут приказано како је Данијел Робитејл страдао и постао оно што је сада, Кендимен.

Тони Тод се вратио у улогу главног антагонисте, Кендимена, а Мајкл Кулкин у улогу проф. Пурсела из претходног дела, али у овом и он сам постаје Кендименова жртва. Главна протагонисткиња првог дела, Хелен Лајл, је само на кратко приказана на сликама проф. Пурсела, који је држао предавање деци о урбаним легендама, а поготово о Кендимену, о коме је написао и књигу.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Три године након догађаја из претходног филма, проф. Филип Пурсел држи предавање о Кендимену и томе шта се десило Хелен Лајл. Да би доказао да је Кендимен само мит, Пурсел погледа у огледало на својој књизи и изговори његово име 5 пута. Исте ноћи напада га младић по имену Итан Тарент, чијег је оца убио Кендимен пре пар година, јер он верује у њега, и мисли да га је Пурсел поново призвао. Итан је био у праву и Кендимен је дошао да убије Пурсела исте вечери, међутим за његово убиство је оптужен управо Итан, иако без икаквих доказа. Да би заштитио своју сестру, Ени, и мајку, Октавију, од Кендимена, он признаје да је починио убиство иако заправо није.

Ени креће сама у исцрпно истраживање свега у вези Кендимена и убрзо сазнаје да је он био прадеда њене мајке и да жели да их убије како би вечно био са њима. Ени потом од брата сазнаје да је њихов отац открио како да уништи Кендимена, и да је те ноћи отишао у његову стару кућу да би нашао нешто што ће га уништити. Испоставља се да је због начина на који је убијен, Кендименова душа остала у огледалу његове љубавнице, Каролине, и ако уништи огледало, уништиће и њега.

Након дуге потраге, Ени проналази добро скривено огледало и разбија га, а Кендимен нестаје. На крају филма, Ени је приказана са ћерком (неколико година откако је уништила Кендимена), којој је такође дала име Каролина и објашњава јој ко су њени преци. Након што Ени оде у своју собу, на спавање, Каролина погледа у мало огледало изнад свог кревета и почиње да изговара Кендименово име. Ипак, Ени је заустави пре него што га изговори по 5. пут.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Тони Тод Данијел Робитајл „Кендимен"
Кели Роуан Ени Тарент
Бил Нан Реверенд Елис
Вилијам О' Лири Итан Тарент
Вероника Картрајт Октавија Тарент
Мет Кларк Хонор Тибидукс
Ренди Оглесби Хејвард Саливан
Џошуа Гибран Мејведер Метју Елис
Дејвид Ђанопулос Детектив Реј Левеске
Тимоти Кархар Пол Мекивер
Мајкл Бергерон Колман Тарант
Феј Хаусер Пем Карвер
Каролина Барклеј Каролина Саливан
Клотил Борделтјер Лиз
Мајкл Кулкин Филип Пурсел
Џорџ Лемур Дру
Ралф Џозеф гдин Џефрис
Маргарет Ховел Клара
Вирџинија Мадсен Хелен Лајл
(фотографија)

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Candyman: Farewell to the Flesh”. Box Office Mojo. Приступљено 16. 6. 2015. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]