Клинци у дивљини

С Википедије, слободне енциклопедије
Клинци у дивљини
Филмски постер
Изворни насловRugrats Go Wild
Режија
  • Нортон Вирџијен
  • Џон Инг
Продуцент
  • Арлин Класки
  • Габор Кесупо
Темељи се на
Главне улоге
МузикаМарк Модерсбо
Монтажа
  • Џон Брајант
  • Кимберли Ретберг
Продуцентска
кућа
ДистрибутерParamount Pictures
Година2003.
Трајање80 минута
ЗемљаСједињене Државе
Језикенглески
Буџет25 милиона америчких долара
Зарада55.4 милиона америчких долара
Веб-сајтwww.rugratsinparis.com
IMDb веза

Клинци у дивљини (енгл. Rugrats Go Wild) је амерички анимирани мјузикл-хумористички кросовер филм базиран на анимираним телевизијским серијама Клинци и Трнавчевићи у дивљини.[1] Представља трећи и финални филм у филмској серији Клинци као и други филм у серији Трнавчевићи у дивљини. Кристин Кавана, гласовна глумица Чаки Финстер, замењена је Ненси Картрајт.[2][3] Филм су продуцирали Nickelodeon Movies и Klasky Csupo и објављен је у биоскопима 13. јуна 2003. године, дистрибутера Paramount Pictures. За разлику од претходних делова, филм Клинци у дивљини је примио углавном негативне критике и зарадио је само 55.4 милиона америчких долара широм света, чинећи га филмом Клинци са најмањом зарадом у трилогији. Филм је објављен у биоскопима у Србији. Синхронизацију је радио студио Мириус и дистрибутер српске синхронизације је предузеће Tuck. Гласовне улоге српске синхронизације су Горан Пековић, Небојша Буровић, Татјана Станковић, Виолета Пековић, Љиљана Перош и Марко Живић. Taramount Film је српски дистрибутер DVD издања које садржи српске титлове.

Радња[уреди | уреди извор]

Клинци одлазе у авантуру кроз сафари. Томи се представља као Најџел Трнавчевић, који му је узор и лажира његову емисију о природи. Емитовање беба се прекида када наиђу на тигра и затим и на крокодила, који им прете. Као што почињу тонути у живом песку и скоро су нападнути, ово се открива као само машта; бебе и њихове породице крећу на одмор на крстарење бродом Липшиц.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Lenburg, Jeff (2009). The Encyclopedia of Animated Cartoons (3rd изд.). New York: Checkmark Books. стр. 222. ISBN 978-0-8160-6600-1. 
  2. ^ Thomas, Kevin (13. 6. 2003). „Rugrats go 'Wild' in search of adventure”. The Los Angeles Times. Приступљено 24. 8. 2010. 
  3. ^ „Rugrats Go Wild!”. DVD Talk. Приступљено 24. 8. 2010. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]