Клопка за пионира

С Википедије, слободне енциклопедије

Клопка за пионира је нојз рок група из Панчева и Београда. Основали су је 2003. године Милета Мијатовић (глас, перкусије, аутор текстова) и Дамјан Бркић (гитара, машине, аутор музике).

Велики допринос развоју групе дали су повремени члан Владимир Ленхарт (бас гитара, траке) и Марк Шнајдер, фотограф, возач и добровољни менаџер групе. Вук Палибрк (бубњеви) и Зоран Јовић Летач Ђаво (бубњеви) свирали су у "Клопки" током 2004. и 2005. године. На почетку 2009. године, групи се прикључио Ђурађ Шимић на клавијатурама.

Од снимања албума "Додоле", бенд наступа као четворка (Мијатовић - Бркић - Шимић - Ленхарт). "Клопка за пионира" настоји да искорачи из оквира популарне музике, те је развила својствен музички израз заснован на импровизацији, примени буке и "сарадњи човека и машине". Посебно важну улогу у њиховом звуку имају ангажовани текстови. Музика бенда често је описивана као неприхватљива, претежно због превелике буке, дисонантности, непријатног вокала, као и непријатних тема о којима говори.[1]

Везе[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Klopka za pionira”. web.archive.org. 2011-06-28. Архивирано из оригинала 28. 06. 2011. г. Приступљено 2022-03-02. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

  • Клопка за пионира на myspace-u