Пређи на садржај

Корисник:Вукан Ц/песак1

С Википедије, слободне енциклопедије
Владимир Обрадовић
Лични подаци
Датум рођења(1977-05-05)5. мај 1977.(47 год.)
Место рођењаБеоград, СР Србија, СФР Југославија
ПребивалиштеБеоград
ОбразовањеФакултет организационих наука
УниверзитетУниверзитет у Београду
Занимањепрофесор
Породица
Деца3
Политичка каријера
Активни период2022—
Тренутна функција
Функцију обавља од 1. августа 2022.

Владимир Обрадовић (Београд, 5. мај 1977) јесте српски универзитетски професор и политичар. Народни је посланик у Скупштини Србије од 1. августа 2022. као део посланичке групе Правац Европа. На предстојећим парламентарним изборима у Србији биће први кандидат коалиције Србија против насиља за градоначелника Београда. Редовни је професор на Факултету организационих наука Универзитета у Београду.

Биографија[уреди | уреди извор]

Обрадовић је рођен у Београду. У родном граду је завршио основну и средњу школу. Године 1998. уписао је Факултет организационих наука, смер менаџмент, који је завршио 2004. На истом факултету завршио је и докторске студије чиме је стекао звање доктора техничких наука — област организационих наука.

На Факултету организационих наука ангажован је на више обавезних и изборних предмета, како на основним тако и на постдипломским студијама. Од 2021. је редовни професор на том факултету. Уједно је и шеф Катедре за интердисциплинарна истраживања у менаџменту.

Политичка каријера[уреди | уреди извор]

На предлог Странке слободе и правде, Обрадовић се као нестраначки кандидат нашао на листи Мариника Тепић — Уједињени за победу Србије на парламентарним изборима у Србији 2022. После избора је постао посланик у тринаестом сазиву Скупштине Србије као члан посланичке групе Уједињени — ССП, ПСГ, Слога, ПЗП, која је позната под именом Правац Европа од јуна 2023.

Лични живот[уреди | уреди извор]

Ожењен је и отац троје деце.

Поред матерњег, течно говори енглески, а служи се и немачким језиком.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]