Пређи на садржај

Корисник:Djordje43/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Djordje43/песак
とんでもスキルで異世界放浪メシ
(Tondemo Sukiru de Isekai Hōrō Meshi)
Жанр
Серија романа
АуторРен Егучи
ИздавачShōsetsuka ni Narō
Прво излажење5. јануар 2016.сада
Лајт роман
АуторРен Егучи
ИлустраторMaсa
ИздавачOверлап
Енглески издавачJ-Novel Club
Циљна групаМушкарци
ШтампаOverlap Novels
Прво излажење25. новембар 2016.сада
Томови14
Манга
АуторРен Егучи
ИлустраторАкагиши К
ИздавачOverlap
Енглески издавачJ-Novel Club
Циљна групаShōnen
ЧасописComic Gardo
Прво излажење24. март 2017.сада
Томови9
Манга
Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill: Sui's Great Adventure
АуторРен Егучи
ИлустраторМомо Футаба
ИздавачOverlap
Енглески издавачJ-Novel Club
Циљна групаShōnen
ЧасописComic Gardo
Прво излажење24. август 2018.сада
Томови7
ТВ аниме
Режисер Кијоши Мацуда
Сценариста Michiko Yokote
Композитор
  • Масато Кода
  • Кана Утатане
  • Курикордер Квартет
Студио MAPPA
Мрежа TXN (TV Tokyo)
Премијерно приказивање 11. јануар 2023.29. март 2023.
Епизоде 12
Портал Стрип

Кување у другом свету са мојим апсурдним вештинама (јапански: とんでもスキルで異世界放浪メシ, Hepburn: Tondemo Sukiru de Isekai Hōrō Meshi) је јапанска серија лајт романа коју је написао Рен Егучи (енгл. Ren Eguchi). Серија је настала на сајту Схосетсука ни Наро (јапански. Shōsetsuka ni Narō) у јануару 2016, пре него што је објављена у штампи са илустрацијом од стране Маса од Оверлапа, а почевши од новембра 2016. под њиховом штампом Оверлап Романс (енгл. Overlap Romans). Од новембра 2022. објављено је 13 делова.

Адаптација манге, коју је илустровао Акагиши К. (јапански. Akagashi K.), почела је да се серијализује на сајту Комик Гардо (енгл. Comic Gardo) у марту 2017. Од децембра 2022. појединачна поглавља манге су сакупљена у девет делова. Наставак манге који је илустровао Момо Футаба (Momo Futaba), почео је да се емитује на истом веб сајту у августу 2018. Од децембра 2022. појединачна а су сакупљена у седам томова. Адаптација аниме телевизијске серије МАППА (MAPPA) емитована од јануара до марта 2023

Заплет[уреди | уреди извор]

Групу од четири јапанска држављана, коју чине три средњошколца и једна одрасла особа су магично позвани у паралелни свет фантазије од стране Краљевства Рејсегер (Kingdom of Reijseger) које од њих тражи помоћ у рату против демонског народа. Као резултат ритуала призивања, изгледа да три ученика имају неколико моћних магијских способности и прихваћени су као "Хероји". Међутим, утврђено је да одрасла особа, обичан продавац по имену Цујоши Мукуда (познат и као „Мукода“), има моћ само „Супермаркета на мрежи“. Несигуран у праве намере краљевства он убеђује племиће да је његова моћ бескорисна, дозвољавајући му да оде и настави једноставан живот у новом свету. Експериментишући са својом вештином онлајн супермаркета, открива да је у стању да одмах наручи храну и друге производе из Јапана. Током својих путовања, упознаје легендарну звер познату као "Фенрир" (Фенрир), која захтева да га Мукода храни оброком. Након бројних порција, Фенрир, на крају назван Фел (енгл. Fel), заволи Мукодино кување и приморава га да прихвати пакт. Док Мукода наставља своје путовање, сусреће се са другим чудовиштима, као и боговима из божанског царства, који му дају пактове и благослове како би добио своју храну и онострана добра.

Ликови[уреди | уреди извор]

Главни ликови[уреди | уреди извор]

Цукојоши Мукоуда (јапански 向田剛志, Mukōda Tsuyoshi) /Мукода (јапански ムコーダ, Mukōda)

Глас дао: Јошимаса Хосоја[1] (јапански Yoshimasa Hosoya) (у ЦД драми), Јума Учида[2] (јапански Yuma Uchida) (аниме). Главни протагониста серије је 27-годишња кукавица и продавац и вешт кувар који је случајно пренет у други свет током ритуала призивања хероја. Цујоши се у новом свету представља као „Мукоа“ након што је научио да пуна имена користи искључиво племство. Он има јединствену способност „Супермаркет на мрежи" која му омогућава да купује артикле из модерног Јапана. Он је у стању да обезбеди привремене резултате тако што кува оброке од састојака купљених његовом вештином. Он је добио титулу кротитеља звери кроз његов моћни познати пакт.

Фел (јапански フェル, Feru)

Глас дао: Томоказу Сугита[1] (јапански Tomokazu Sugita) (у ЦД драми), Сатоши Хино[2] (јапански Satoshi Hino) (аниме). Фенриров и Мукодин први љубимац. Он је легендарно створење налик вуку које живи више од хиљаду година. Има изузетну снагу, окретност и магију која му омогућава да уништи већину чудовишта уз мало труда. Фел је поносан, себичан , и прождрљив, бирајући да следи Мукоду само да би јео његову храну.

Суи (јапански スイ)

Глас дао: Мисаки Куно[1] (јапански Misaki Kuno) (у ЦД драми), Хина Кино[2] (јапански Hina Kino) (аниме). Слуз и Мукодин други љубимац. Првобитно упознат као беба, Суи еволуира током серије стичући искуство кроз борбу и једући смеће из Мукодиног онлајн супермаркета. Иако се слузи генерално сматрају слабим, Суи је познат као посебан изузетак. Он може да топи непријатеље киселим мецима, као и да прави разне напитке и оружје. Има личност попут детета, ужива у десертима и не воли зачињену храну. Суи је главни протагониста у наставку манга серије Кување у другом свету са мојим Апсурдна вештина: Суиова велика авантура.

Дора-Чан (јапански ドラちゃん)

Глас дао: Хиро Шимоно[2] (јапански Hiro Shimono) (у ЦД драми). Магични змај и Мукодин трећи љубимац. Он је веома мали, али има храбру и хвалисаву природу. Он је у стању да лети екстремним брзинама и поседује огромну количину магичне моћи. Упркос томе што је био одрасли змај, Мукода га је назвао почасним -чан због његове величине и љупкости, на велику Доринину жалост. Његова омиљена посластица је јапански пудинг.

Старац Гон (јапански ゴン爺, Gonjii)

Древни змај и Мукодин четврти (и привремени) љубимац. Пошто је живео неколико миленијума, он је стари ривал Фела и једно од ретких створења способних да се боре против њега равноправно. Гон је сличан Фелу по прождрљивости, ароганцији и тврдоглавости, због чега се њих двојица често супростављају један другом. Слично као и Дори, Мукода му је дао срамотно име. Обично буде висок двадесетак метара, али може да се смањи по жељи.

Божанства[уреди | уреди извор]

Нинрир (јапански ニンリル, Ninriru)

Глас дао: Ајане Сакура[1] (јапански Ayane Sakura) (у ЦД драми), Маја Учида[3] (јапански Maaya Uchida) (аниме). Богиња ветра, која има дугу косу сребрне боје и много воли слаткише. Она је Фелов први господар и прво божанство које је Мукоди дало свој благослов, дајући му имунитет на отрове, болести и друге негативне статусне ефекте. Прво се није сложила са Феловим уговором са Мукодом, али га прихвата након што је први пут искусила оно што он има да понуди. Због њених сталних захтева за оностраним слаткишима и честих емоционалних излива (према њему и њеним колегама Богињама), Мукода је често назива „божанским разочарењем“.

Агни (јапански アグニ, Aguni)

Глас дао: Јо Таичи[4] (јапански Yō Taichi) (аниме). Богиња ватре, која има дугу црвенз косу, таман тен и лош темперамент. Она јача Мукодину ватрену магију у замену за јапанско пиво.

Кишару (јапански キシャール, Kishāru)

Глас дао: Јуко Каида[4] (јапански Yūko Kaida) (аниме). Богиња Земље, која има дугу плаву косу, заобљене фигуре и сестринску личност. Она побољшава Мукодину земљану магију у замену за козметичке производе и производе против старења.

Русалка (јапански ルサールカ, Rusāruka)

Глас дао: Сахо Шинсару[4] (јапански Saho Shirasu) (аниме). Богиња воде, која има кратку плаву косу и млад изглед. Упркос својој често неутралној личности, она може бити склона налетима туге када осети да јој је учињена неправда на неки начин који чак ни њене колеге Богиње не могу да поднесу. Због Мукодиног недостатка афинитета према воденој магији, она даје Суи свој благослов уместо да прима понуде ванземаљске хране.

Вахагун (јапански ヴァハグン, Vahagun)

Бог рата, који носи лобању као шлем и којег красе његове тетоваже. У замену за онострано алкохолно пиће, он даје свој благослов Дори (и Фелу у лајт роману), повећавајући њихову статистику за 50% током битке.

Хефаистос (јапански ヘファイストス, Hefaisutosu)

Бог ковачког заната, који личи на патуљака. У замену за онострано алкохолно пиће, он даје Суију могућност да кује и унапређује оружје.

Демиурџ (јапански デミウルゴス, Demiurugosu)

Творац света у који је Мукода позван. Он хвата друге богове како изнуђују Мукохду за његова ванземаљска добра, осуђујући их на привремени кућни притвор. Након што му Мукода пошаље саке на поклон, Демијург даје свој благослов дуговечности, подижући Муходин животни век на 1.500 година.

Остали ликови[уреди | уреди извор]

Елрад (јапански エルランド, Erurando)

Вилењак власник авантуристичког удружења у граду Долан. Он је бивши авантуриста, вешт мачевалац и вешт месар. Неславно је познат по свом ексцентричном понашању и опсесији змајевима. Елрад се први пут сусреће са Мукодом и његовом дружином након што траже његову помоћ у клању ретког земљаног змаја ради његовог меса. Често покушава да прати Мукохду унаоколо након што је сазнао за његове подвиге побеђивања и регрутовања змајева.

Ламберт (јапански ランベルト, Ranberuto)

Глас дао: Мотои Којагани[4] (јапански Motoi Koyanagi). Трговац кожном галантеријом из града Карелина са којим се Мукода спријатељи након што је спасао свој караван од разбојничког напада. Њих двоје формирају успешно пословно партнерство, заједно са Ламбертовом женом Мари, продајући сапун и производе за третман косе из Мукодиног света. Када Мукохда одлучи да Карелину учини својом базом пословања и купи кућу, Ламберт му нуди савете о некретнинама и препоруке за куповину послуге.

Медији[уреди | уреди извор]

Лајт Роман[уреди | уреди извор]

Написао га је Рен Егучи, серијал је почео да се објављује на веб локацији за објављивање романа Схосетсука ни Наро 5. јануара 2016. године.[5] Серију је касније купио Оверлап, који је почео да објављује серију са Масиним илустрацијама 25. новембра 2016. под њиховим штампом Оверлап Новел.[6] Од априла 2023. објављено је четрнаест томова.[7]

У марту 2019, Ј-Новел Клуб је објавио да је лиценцирао лајт роман за објављивање на енглеском.[8]

Листа издања[уреди | уреди извор]

Бр Оригинални датум издавања Датум изласка на енглеском
1 25. новембар 2016.[6] 6. мај 2019.[9]
2 25. март 2017.[10] 6. август 2019.[9]
3 25. јул 2017.[11] 7. окотбар 2019.[9]
4 25. децембар 2017.[12] 24. децембар 2019.[9]
5 25. април 2018.[13] 2. март 2020.[9]
6 25. јануар 2019.[14] 18. мај 2020.[9]
7 25. јул 2019.[15] 5. август 2020.[9]
8 25. јануар 2020.[16] 19. октобар 2020.[9]
9 25. септембар 2020.[17] 22. фебруар 2021.[9]
10 25. мај 2021.[18] 29. септембар 2021.[9]
11 25. новембар 2021.[19] 25. мај 2022.[9]
12 25. јун 2022.[20] 15. новембар 2022.[9]
13 25. децембар 2022.[21] -
14 25. април 2023.[7] -

Манга[уреди | уреди извор]

Адаптација манге, коју је илустровао Акагиши К, почела је да се серијализује на веб страници манга Комик Гардо 24. марта 2017. године.[22] Од децембра 2022. појединачна поглавља серије су сакупљена у девет танкобон томова.[23] У априлу 2020, Ј-Новел Клуб је објавио да су такође лиценцирали адаптацију манге за објављивање на енглеском.[24]

Наставак манге коју је илустровао Момо Футаба, под називом Кување у другом свету са мојим апсурдном вештинама: Суиова велика авантура (とんてもスキルて異世界放浪メシスんてもスキルて異世界放浪メシ スんてもスキルて異世界放浪メシ ス庮庡シ スんシスんェスんェスんェスХоро Месхи: Суи но Даибокен), почео серијализација на сајту Комик Гардо 24. августа 2018.[25] Од децембра 2022, појединачна поглавља серије су сакупљена у седам танкобон томова.[26] У септембру 2022, Ј-Новел Клуб је објавио да су такође лиценцирали наставак манге на енглеском.[27]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в г „「とんでもスキルで異世界放浪メシ」8巻ドラマCD付き特装版ボイス入り告知PV&通販限定豪華版のグッズ画像も公開!. Overlap (in Japanese). December 14, 2019. Retrieved November 3, 2022.”. 
  2. ^ а б в г „Hodgkins, Crystalyn (October 29, 2022). "Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill Novels Get TV Anime by MAPPA in January". Anime News Network. Retrieved October 29, 2022.”. 
  3. ^ „Mateo, Alex (November 3, 2022). "Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill Anime Reveals 1st Promo Video, Cast Member". Anime News Network. Retrieved November 4, 2022.”. 
  4. ^ а б в г „Loo, Egan (December 26, 2022). "Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill Anime's 2nd Trailer Unveils More Cast, Theme Songs". Anime News Network. Retrieved December 26, 2022.”. 
  5. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ (in Japanese). Shōsetsuka ni Narō. Retrieved August 4, 2022.”. 
  6. ^ а б „とんでもスキルで異世界放浪メシ 1 豚の生姜焼き×伝説の魔獣 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022”. 
  7. ^ а б „とんでもスキルで異世界放浪メシ14 クリームコロッケ×邪教の終焉 [Another World Wandering Messi With Outrageous Skills 14 Cream Croquette x The End of Heresy] (in Japanese). Overlap. Retrieved March 29, 2023”. 
  8. ^ „Hodgkins, Crystalyn (March 16, 2019). "J-Novel Club Licenses Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill Novels". Anime News Network. Retrieved August 4, 2022.”. 
  9. ^ а б в г д ђ е ж з и ј к „"Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill". J-Novel Club. Retrieved August 4, 2022.”. 
  10. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 2 羽根つき餃子×幻の竜 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  11. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 3 ビーフシチュー×未踏の迷宮 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  12. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 4 バーベキュー×神々の祝福 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  13. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 5 ミックスフライ×海洋の魔物 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  14. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 6 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  15. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 7 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  16. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 8 石窯焼きピザ×生命の神薬 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  17. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 9 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  18. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 10 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  19. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 11 すき焼き×戦いの摂理 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  20. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ12 鶏のから揚げ×大いなる古竜 (in Japanese). Overlap. Retrieved August 4, 2022.”. 
  21. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 13 肉団子の甘酢あん×冒険者の流儀 [Wandering in Another World with Outrageous Skills 13 Meatball Sweet and Sour Bean Paste x Adventurer's Style] (in Japanese). Overlap. Retrieved December 3, 2022.”. 
  22. ^ „オーバーラップのWebマンガ誌が誕生、なろう小説マンガ版やオリジナル作品も. Comic Natalie (in Japanese). Natasha, Inc. December 22, 2016. Retrieved August 4, 2022.”. 
  23. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ 9 [Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill 9] (in Japanese). Overlap. Retrieved December 3, 2022.”. 
  24. ^ „Sherman, Jennifer (April 17, 2020). "J-Novel Club Licenses Deathbound Duke's Daughter, Wild Times with a Fake Fake Princess Novels". Anime News Network. Retrieved August 4, 2022.”. 
  25. ^ „【ガルド最新作】「とんでもスキルで異世界放浪メシ スイの大冒険」本日8月24日より新連載スタート!!. Overlap (in Japanese). August 24, 2018. Retrieved August 4, 2022.”. 
  26. ^ „とんでもスキルで異世界放浪メシ スイの大冒険 7 [Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill Sui's Great Adventure 7] (in Japanese). Overlap. Retrieved December 3, 2022.”. 
  27. ^ „Morrissy, Kim (September 10, 2022). "J-Novel Club Licenses 6 Light Novels, 2 Manga". Anime News Network. Retrieved September 10, 2022.”. 

Екстерни линкови[уреди | уреди извор]