Корисник:Metodicar/Архива 30

С Википедије, слободне енциклопедије

Auto oglasi[уреди | уреди извор]

Upozorio sam anonimnog korisnika da prestane da postavlja spoljašnje veze ka auto oglasima, ali on je uporan. -- Loshmi (razgovor) 17:27, 29. април 2009. (CEST) P.S. Pa ti vidi šta ćeš s njim :) -- Loshmi (razgovor) 17:28, 29. април 2009. (CEST)

На страни Википедија:Тим је направљен тим за филм. Позивамо вас да се учланите и помогнете рад тима.
Boki m (razgovor)
Bio si sekund pre toga tu, pa sam se tebi obratio. Al' video je Micki, pa je sredio to. -- Loshmi (razgovor) 12:04, 30. април 2009. (CEST)
To se zove uhvatiti pravi trenutak :) -- Loshmi (razgovor) 12:08, 30. април 2009. (CEST)
Да ли мислиш да би чланак Рори Делап могао бити изабран за сјајан ако буде исте дужине као енглески (врло је вероватно да ће бити и допуњен још неким подацима ако будем успео да их ископам)?--Бане Бане 13:51, 30. април 2009. (CEST)

i mene čudi[уреди | уреди извор]

da neko moje pokušaje pevanja uzima za ozbiljno:) --Дамјан /разговарајмо/ 14:29, 30. април 2009. (CEST)

Их бре...[уреди | уреди извор]

Каки си постао, нудиш ми ту туђу помоћ... Што се мене тиче, можете обојица да помажете, само да средимо то да изгледа како треба. Него, видим да ти је овај постао омиљени песник. Знаш ону песму, где каже:

Али слутим, а слутити још једино знам...

Добро, ти још увек знаш и друге ствари, али слажете се бар у једном делу... --geologicharka пиши ми 21:31, 30. април 2009. (CEST)

Јесте, цео дан је падала, баш звезебе. --geologicharka пиши ми 21:41, 30. април 2009. (CEST)

Ма да, само још да отвориш радњу и почнеш да гледаш у чај, јогурт, мале узорке стена, итд. Сви ће да постанемо паранормални. --geologicharka пиши ми 21:49, 30. април 2009. (CEST)

Е, паранормални, јел оно што је на енглеском фемили, код нас исто фамилија, или се другачије некако зове? --geologicharka пиши ми 23:06, 30. април 2009. (CEST)

Мислим, наравно, на биолошку поделу. Је л' се и код нас каже фамилија за енглески термин фемили? Знам да имају родови и врсте, али шта је изнад то не знам. --geologicharka пиши ми 23:11, 30. април 2009. (CEST)

Није то чудна изјава, али ако се на основу тих истраживања предвиђа да ће пресушити извори, онда за једно такво истраживање могу рећи да је малко много неозбиљно. Је л' ми морамо да имамо све ставове по било коју цену? --geologicharka пиши ми 23:22, 30. април 2009. (CEST)


Možeš li samo da obrišeš Корисник:Branislav032/Materijal za OK Radnički‎ nije mi više potrebno.--Бане Бане 21:38, 30. април 2009. (CEST)

HVALA. --Бане Бане 21:40, 30. април 2009. (CEST)

Поздрав. Малопре сам читао дискусије уз тексту Tilva Njagra, па само да ти кажем да је аутор текста наш стари познаник АЛЕ којег си својевремено трајнио блокирао. То су чејкузери доказали, али он сад тврди да је то „његова сестра Маша“ Према исправка које врши, текстовима које преписује и разговорима приликом гласаља за брисање или сјалне трошкове мислим да је та теорија лажна и да је Маша лично АЛЕ. Ниси био ту кад се о овоме расправљало, па само да знаш (ако можда ниси знао) није наодмет. --Drazetad (разговор) 12:39, 1. мај 2009. (CEST)

слике[уреди | уреди извор]

И Добривоје ме мучи, морам ти признати:) --Дамјан /разговарајмо/ 12:40, 1. мај 2009. (CEST)

:) -- Обрадовић Горан (разговор) 16:28, 1. мај 2009. (CEST)
нем' благе... --Дамјан /разговарајмо/ 17:23, 1. мај 2009. (CEST)
Ево сад сам видо како Чеси кажу: Bhaišadžjaguru. --Дамјан /разговарајмо/ 17:33, 1. мај 2009. (CEST)
Па ваљда је то тај изговор...

Споменица[уреди | уреди извор]

Хвала, Дејане, стварно ми пуно значи та споменица, поготово зато што си ти, професор биологије, оценио мој рад као сјајан. Иначе, за Кнута је и тај други компетентан корисник рекао да је за сјајан, ако мислимо на исту особу (Влод). Што се тиче ордења, средио сам га мало.Џонаја ¿Por qué no te callas? 17:46, 1. мај 2009. (CEST)

Ма исто је то.Џонаја ¿Por qué no te callas? 18:21, 1. мај 2009. (CEST)

Јао...[уреди | уреди извор]

... кад га дохватим... све ће да грми и сева! --geologicharka пиши ми 18:20, 1. мај 2009. (CEST)

Ма дијамантан си ти, нема шта. --geologicharka пиши ми 18:28, 1. мај 2009. (CEST)


Блокада Алексе?[уреди | уреди извор]

Деки сад приметих. Зашто је Алекса блокиран?--VuXman talk 00:57, 2. мај 2009. (CEST)

Може ли преко реда...[уреди | уреди извор]

...да се на Вики постави овај чланак, занима ме порекло тог имена, а ти још увек код слова Д? Lampica 11:51, 2. мај 2009. (CEST)

Читала сам данас у новинама неки чланак у коме се спомиње Јагош Пурић, па се сетих и Јагоша Марковића, а име је баш необично, и није ми јасно одакле води порекло. И кад сам код тога, додајем на списак и име Вигор, из истог разглога необичности (+ због Вигора Мајића). —Lampica 12:00, 2. мај 2009. (CEST)

Ма ја сам мислила да имаш Јагоша у тој својој књизи, зато сам те питала. Али, ако нема материјала, нема везе... —Lampica 12:25, 2. мај 2009. (CEST)

Leucism[уреди | уреди извор]

Е, како се овај поремећај зове у српском?—Џонаја ¿Por qué no te callas? 11:56, 2. мај 2009. (CEST)

Није. Прва реченица енгл. чланка каже: Leucism is a condition characterized by reduced pigmentation in animals. Значи, смањење пигментације у животиња. Нешто као албинизам, али није албинизам... --Јагода испеци па реци 12:08, 2. мај 2009. (CEST)
Ја сам написао леусизам. То ми се чини најбољим преводом.—Џонаја ¿Por qué no te callas? 12:11, 2. мај 2009. (CEST)
ОК, хвала.Џонаја ¿Por qué no te callas? 12:22, 2. мај 2009. (CEST)
Чему овакав сарказам, бивши пријатељу? Такође се надам да ћеш ме удостојити објашњења разлога своје љутње, јер колико год вртим оно што сам написала у својој последњој поруци теби, не налазим ама баш ништа што би могло да проузрокује ТОЛИКИ бес и РЕЗИГНИРАНОСТ, да од дојучерашњег великог пријатеља постанеш неко ко не може на очи да ме гледа. --Јагода испеци па реци 12:47, 2. мај 2009. (CEST)

Jagoš[уреди | уреди извор]

E sad sam u žurbi, baš sam krenuo da se izlogujem, ali mogu večeras kad se vratim, ako nije kasno. Pozz! --Дамјан /разговарајмо/ 12:09, 2. мај 2009. (CEST)

Да ли би могао да напишеш нешто о имену Иконија?--Ba ne 12:18, 2. мај 2009. (CEST)

Pa ako sam ti draga, zašto nećeš da pričaš sa mnom? Malo si kontradiktoran. Obično kad kažeš nekom da više nemamo o čemu da pričamo znači da imaš negativno osećanje prema njemu, a ne da ti je drag. I ne, i dalje mi nije jasno ZAŠTO nećeš više da pričaš sa mnom, tj. i dalje mi nije jasno šta je to tako strašno što sam napisala u svojoj poslednjoj poruci da je izazvalo tako burnu reakciju. Možda je u pitanju samo mali nesporazum, ali naravno, ako mi ne daš priliku da objasnim tako što mi ne govoriš o čemu se radi, ostaćemo ovako celog života. Meni je žao, ali ne mogu ti se izvinjavati ako ne znam zašto treba da se izvinim (i da li uopšte treba da se izvinim, jer možda si ti nešto pogrešno razumeo). Eto. Toliko. Ja hoću da pričam s tobom, i ako nešto hoću da ti kažem, ja ću ti to reći, bilo ovde, bilo negde na njiki, bilo u privatnom mejlu. Ja na tebe nisam ljuta (mada bih imala razloga, jer ovakvo ponašanje ne priliči odrasloj i zreloj osobi, već pre nekom od tih tvojih đaka koje učiš) i nudim ti ruku ako ne pomirenja, onda barem razjašnjenja. Mislim da sam barem toliko zaslužila da znam šta sam pogrešila. --Јагода испеци па реци 14:18, 2. мај 2009. (CEST)

Ххее... Па нисам ти ја твој ђак од 10 година да ми се тако обраћаш... Ја треба да размислим... Па добро. Ајде, да претпоставим. Заправо, претпостављам како си ти разумео моје писанијеали некако нисам могла да верујем самој себи да си у стању тако произвољно да тумачиш нечије речи, јер сам те сматрала за зрелу особу. Ништа од оног што сам тамо писала није се односило на тебе (ако уопште хоћеш да ми верујеш). Она порука је била више као нека најава повлачења из расправе, јер немам живаца да се бијем на пет фронтова (у току су биле и неке друге расправе). А ако се ти осећаш прозваним, то је твој проблем, и ја да сам на твом месту, замислила бих се, јер у суштини, никад нас не погађа ништа тако јако као истина, а поготову она непријатна. Сад, с моје тачке гледишта, то што се ти не разумеш у то како данас стоји ствар у уметности и са уметницима у Србији није ништа страшно, не зна то много других људи па то не значи да су не знам ни ја шта (шта год да си помислио). Оно што ти замерам јесте твоје дубоко уверење у исправност оног што говориш, а свако ко иоле познаје ситуацију "на терену" видео би из твојих речи да ипак ниси у праву. Уметност је одавно престала да буде елитна категорија и то је Славен тамо лепо објаснио. Но, нећемо сад о томе. И даље мислим да претерујеш, и даље мислим да је ово једно недозрело понашање и да те ја ничим нисам увредила, но, немам намеру да те убеђујем ни у шта. Ти, ако хоћеш да ми верујеш, веруј ми. Ако нећеш, твој проблем. Мени је савест мирна, и ја због твог недозречог понашања нећу да се ограничавам ако будем желела да комуницирам с тобом. А ти, ако желиш, одговори, ако не желиш, немој. Штавише, ЈА сам сад разочарана целокупном сценом коју си направио, јер тако нешто понајмање сам очекивала од тебе. --Јагода испеци па реци 14:35, 2. мај 2009. (CEST)
Не, мон шери. Ја нисам толико незрела да неког тотално искључујем из свог живота и да се правим да не постоји, само зато што је урадио нешто што по мом мишљењу није у реду. Као што рекох, ја ХОЋУ тебе контактирати кад год сматрам да је то потребно, на све могуће начине који постоје, а ти види да ли ћеш ми одговарати или нећеш. То је већ ствар лепог васпитања, а ја чврсто верујем да ако и ниси зрео, да си ипак лепо васпитан.--Јагода испеци па реци 14:41, 2. мај 2009. (CEST)

Laslo[уреди | уреди извор]

Izvini što ti se nisam ranije javio (bio sam odsutan). Transkripcija bi išla ovako: László A. Magyar = Ласло А. Мађар----László (talk) 14:23, 2. мај 2009. (CEST)