Корисник:Metodicar/Архива 9

С Википедије, слободне енциклопедије

Re: Помоћ[уреди | уреди извор]

У праву си да је то тежак посао, али је идеја добра, а и волим колективни рад на чланцима. Стално размишљам како смо ми уствари модерни енциклопедисти. Покушаћу да допринесем. Само, сада сам се намерачила на Партенон, па, као што се може приметити, не радим ништа друго док се не изборим са њим. . — Lampica (разговор) 22:07, 13. мај 2008. (CEST)

Lampica (разговор) 23:13, 13. мај 2008. (CEST)
Сукобише нам се измене... Чини ми се да сам га напокон упристојила. Скоро па да могу да кажем да је готов. Мада, на Вики ниједан чланак није заувек завршен... Сада би требало још неко да га погледа. — Lampica (разговор) 00:31, 18. мај 2008. (CEST)

Категорије, сортирање[уреди | уреди извор]

Не знам шта од овога знаш, а шта не, па ћу све да објасним (иако верујем да већину знаш, ал` ајд). Чланак је у категорији сортиран по свом наслову. Међутим, понекад (најчешћи пример име презиме) то није добро, већ треба да се сортира по неком другом имену. Тада ставимо [[Категорија:име категорије|критеријум сортирања]]. Са {{DEFAULTSORT:критеријум сортирања}} можемо да кажемо да се у свим категоријама у којим је чланак, он сортира по том критеријуму (тако не морамо у свим категоријама да пишемо |критеријум сортирања). А често се главни чланак у категорији (протисти у категорији протисти, Србија у категорији Србија..) ставља под звездицу да би био први, испред осталих чланака (да се лакше види). -- Обрадовић Горан (разговор) 00:10, 14. мај 2008. (CEST)

Укључење-искључење[уреди | уреди извор]

ух...шта сад да напишем...???? Сетих се..па морамо се међусобно подржавати.Ево радим на првом чланку АНСИ.Milens2 (разговор) 01:05, 14. мај 2008. (CEST)

Испит[уреди | уреди извор]

Положио, са осмицом :))). Славило се до раних јутарњих часова, па зато тек сада одговарам. --Јован Вуковић (р) 12:14, 14. мај 2008. (CEST)

Пошто видим да си један од активних сарадника, шта мислиш о томе да се Википедија:Сређивање недеље преусмери на Википедија:Сређивање чланака. Пошто је Википедија:Сређивање чланака некако боље организован пројекат, који се састоји из два дела. Један део има исти циљ као и Википедија:Сређивање недеље, а то је да окупља сараднике који сређују чланке из категорија за сређивање/прерађивање. Други део служи за заједнички рад сарадника на једном чланку, који после постаје врло добар. Да не би долазило до непотребних преклапање, предлажем да спојимо пројекте. --Јован Вуковић (р) 12:33, 14. мај 2008. (CEST)
Да, оба пројекта би била на истој страни :). Што се тиче долазака у БГ, био сам ја на неколико састанака. А и могао бих да частим, ред је :) --Јован Вуковић (р) 23:58, 14. мај 2008. (CEST)

Sređivanje[уреди | уреди извор]

Može li se ovo nazvati sređeno? Bio je samo onaj uvodni deo. Dodao sam sve ostalo uključujući i slike.--Milens2 (разговор)

Popunila sam nadam se „inteligentno“.. Ups... izgleda sam se malo zbunila u svom ovom sređivanju - ne treba mi davati metlu ... poveštičavim , sve u svemu, sredila sam i DHCP i Халштат‎ i... onako..khm.. mahinalno upisla se na onaj spisak evidencije i dodala neke sitne * (a nisam baš sigurna da li sam smela)... Kako da se iskupim? ... vidim oprošteno mi je pola i još pola... a kako se nagomilava biće tu potrebno vise od 2 polovine... (bacila sam pogled na zabranjenu stranicu, šta da radim, ono fokče me privlači..) S.sanja (разговор) 01:04, 15. мај 2008. (CEST)

Ход по Светој Гори[уреди | уреди извор]

Хвала на честитању, а за примједбу се не љутим. Мени та одредница није изгледала толико чудно, јер претпостављам да се на Светој Гори од тачке А до тачке Б стиже већином пјешке. Такву одредницу сам више пута чуо или прочитао кад се радило о таквим теренима, без могућности превоза. При томе се увијек мисли на просјечан ход, ни брз ни спор (паузе се не рачунају), особе средњих година, а не на баку Јулијану и сл. Мислим да то чак и има у неком уџбенику физике, да та брзина износи око 0,9 метара у секунди. Али није спорно да та одредница није баш најпрецизнија и најсавременија, па сам је замијенио линковима на сателитске снимке са означеним локацијама манастира (Google Maps). Поздрав :) ВВВладимир (разговор) 00:05, 15. мај 2008. (CEST)

Е па хвала још једном :). Било би лијепо да могу доприносити и мало чешће. ВВВладимир (разговор) 19:28, 15. мај 2008. (CEST)


Нема на чему.Награкажи/лажи 20:59, 15. мај 2008. (CEST)

Цмок стигао, право на образ... , ако наставиш - потпуно ћеш ме размазити... Видела, видела порукице ;).. Хммм нисам ваљда само за сређивање чланака супер једна..? Хоћу, сад ћу да кренем на друмове, да видим где би то могло да се убаци. Али сам нешто мртва. Много посла на све стране... А још и јуче - писмени, вечерас неки фијаско са дијаграмима, сутра поново.. па чекање усменог.. Ех.. сад мени треба подршка .

Него... шта се ради после 4 звездице? (можда је глупо питањце, али где онда убацујеш шта си средио, кад више нема места?) , S.sanja (разговор) 22:30, 15. мај 2008. (CEST) ПС надам се да данас ниси много грешио .. мислим да се ниси скувао.. било је баш !

Ееееееее распуст... Лепо, лепо... бацила сам поглед на Травел, а ти помену лето - и ... сад патим...Шмрц... само ми преостају друмови ;)--S.sanja (разговор) 22:51, 15. мај 2008. (CEST)

Хехе.. не очајавам, само сам уморна (има таквих тренутака) али кад се наспавам :).. (и још побегнем од гужве).. Какав лавор - има да одем право на Бонсаи изложбу у Башти ;) --S.sanja (разговор) 23:16, 15. мај 2008. (CEST) Одустајем од сређивања вечерас.. Чак и од друмова... И избацујем комп из кревета ;) (срам да га буде...) :)!!! Љубац, за лаку ноћ - , --S.sanja (разговор) 23:27, 15. мај 2008. (CEST)

опно... и њихова систематика[уреди | уреди извор]

хаха :) ја их некад давно раздвојио, да би чланак личио на нешто (био је ужас живи), а ти мислиш да их спајамо сад назад :) Не знам шта ћемо радит', али треба их под хитно средити =) Поздрав --Wlodzimierz (разговор) 22:52, 15. мај 2008. (CEST)

Кхм, кхм...[уреди | уреди извор]

Ма није ни битно. Важно је да си приметио. Сад пре или касније....Milens2 (разговор) 23:19, 15. мај 2008. (CEST)

Ево мене досаде поново. Радим на новели Старац и море, и прерадио сам нешто и убацио али не знам јел текст сад ок или треба још мало. Ај ако ти није тешко баци поглед и реци треба још или не.Milens2 (разговор)

Сређивање чланака[уреди | уреди извор]

Прво, што се тиче састанка наравно да ћу доћи на неки, али ако будем у Београду у време одржавања. Да долазим само због састанка и није баш најбоља идеја :). Е сад што се тиче сређивања чланака. У уводни део сам убацио онај твој текст. Евиденција ће за овај месец бити видљива чим уђеш на Википедија:Сређивање чланака. А за остале месеце човек ће морати да кликне на твоје име у евиденцији, или на онај део где пише сређено, уз твоје име, на списку чланова пројекта. Ја сам убацио оно што сте до сада средили, а убудуће ће то ви да радите :) --Јован Вуковић (р) 00:06, 16. мај 2008. (CEST)

Па баба ми живи у Бг-у. Долазим ја често преко лета, а навратим и овако понекад. --Јован Вуковић (р) 00:20, 16. мај 2008. (CEST)
Па да, био сам ја на 5-6 састанака. Него нисам у скорије време :) --Јован Вуковић (р) 00:24, 16. мај 2008. (CEST)

Зашто да не, немам ја ништа против тебе. Што се тиче сређивања, средио сам неки чланак неки дан али сам почео други (читај испод) па сам заборавио да се „упишем“ у евиденцију, тј. обавијестим шта сам средио. А тај други (пухх... :( ) чланак је „Боје“ који ме убија — преуређујем ону огромну табелу да прва колона буде српски, а друга енглески (што је очекивано) и да сортирам по азбуци, а не по енглеској абецеди. Убих се од посла али заврших ... условно речено; остаде 15ак руских и енглеских назива којима не знам превода на српски, ако их има уопште. То је посљедњи дио који треба да обавим да бих завршио своје „сређивање вијека“ :) Вечерас сређујем наводнике (по стоти пут) и ријечи са чувеним коријеном „орГинал“ (још увијек има људи који то мисле, билив ит ор нот). Само, за сва та сређивања, никако немам обичај да водим евиденцију и уписујем се у „табелицу“. Али, добро, то је мање битно. --Дарко Максимовић (разг.) 00:32, 16. мај 2008. (CEST)

П`јани унд Ћорави Ирац[уреди | уреди извор]

Јбг,извалио си ме(за рекорд).Ваљда ће и онај п`јани Ирац Гинис да то извали.

Само напред,ја имам омањи покарабас са комп`ом,па нисам оперативан последњих недеља (можда су се нова гласања већ и окончала),али ћу да припомогнем кол`ко пристигнем. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 00:33, 16. мај 2008. (CEST)

Само ви тј. ти крећите у акцију.Да наставимо даље редом,па да имамо барем какву такву основу за даљи рад.

Снимио сам да се покренула нека прича око тога,па ћу да прискочим ако ми нешто западне за око. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 01:28, 16. мај 2008. (CEST)

Речима Дерека Тротера:„You know it make sense“. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 02:32, 16. мај 2008. (CEST)

Veštičarenje[уреди | уреди извор]

Za poljubac - nikad kasno (a ni rano.. uvek dobro dodje) ;). Molim te, baci pogled na ovo, da li je to sad sredjeno? Poljubac, S.sanja (разговор) 14:31, 16. мај 2008. (CEST)

..знам, знам.. ма све знам ;) а посебно како је данас леп и сунчан дан (одговорио ми проф. ОДЛИЧНО је прошао писмени)! Дођеми да кренем са пољупцима.... УХ!!!! Баш сам нешто добро расположена!!! Једино што квари ово усхићење је усмени, један од оних који се раде писмено и већ годинама (ух.. нећемо их бројати-бићемо културни ;)) се питам: ког ђавола (или вештице) их тако зову? Дакле.. усмени у уторак, а нисам ни пипнула.. Катастрофа!!!! Али, добро, треба уживти у срећи док траје (дакле - до уторка) ;). Мораћу метлу мало да оставим у страну док то не прође. Али - ако загусти (а онај Пекинг ме привлачи, наравно - не као фокче, оно је на високом другом месту, одмах после скочимиша)- ту сам!!! Велики љубац.. S.sanja (разговор) 18:09, 16. мај 2008. (CEST)

хехехе... није битно: усменописмени или писменоусмени...Битно је (и рекао си): "Учи Сања" ..... А Сања збрисала у Макси у потрази за интегралним кифлама и оним сан-снова-крофнама преливеним чоколадом (није било крофни..шмрц)! И тако.. ноћ је дуга и сетила бих се много лепших, узбудљивијих и занимљивијих начина да се проведе, али.. морам да учим! Само још мало да вирнем на оне експертске... Баш би било лепо да се још мало прошире... Или можда поново на оно вештичарење ;)... , S.sanja (разговор) 20:33, 16. мај 2008. (CEST)

...ali učenje ubija apetit... Uhvatila sam se u koštac, ali je prevelik zalogaj.. posebno za jedno veče. Mrtva sam, te u skladu sa tim - ne mogu više, sutra nastavljam.. , S.sanja (разговор) 22:49, 16. мај 2008. (CEST)

Auuuu, zlokobno deluje ... Gledala sam malo tvoje sličice. Baš lepo crtaš. Da li skiciraš na papiru, skeniraš, pa obradiš u nekom alatu, ili odmah crtaš u ..hm.. nečemu već? S.sanja (разговор) 22:59, 16. мај 2008. (CEST)

Očigledno jesu umetnici, dobra ti je ruka , moja je od tastature - zakržljala . Dijagrame radim u Visio-u, a ne usuđujem se da oživim slikara u sebi ... Ne znam kako da sredim keramiku, da li da probam da crtkam rukom pa da skeniram... Videcu, to su »dugoročni« planovi...Zaspala sam (skoro), za laku noć, S.sanja (разговор) 23:07, 16. мај 2008. (CEST)