Пређи на садржај

Нацрт:Центар за развој грађанског друштва МиленијуМ

С Википедије, слободне енциклопедије
Центар за развој грађанског друштва МиленијуМ
СкраћеницаМиленијуМ
Основана2004.; пре 20 година (2004)
Датум оснивања2004.; пре 20 година (2004)
ТипНВО
Наменаразвој грађанског друштва
СедиштеБеоград
Подручје деловања Србија
Председник и извршни директорЗоран Живковић
Веб-сајтhttp://www.milenijum.net/

Центар за развој грађанског друштва МиленијуМ је невладина, нестраначка и непрофитна организација основана априла 2004. године на иницијативу бившег председника председник Владе Републике Србије (20032004) и министра унутрашњих послова СР Југославије (20002003) Зорана Живковића.

МиленијуМ је оформљен као одговор на потребе обичних грађана како би сами почели да узимају активнију улогу у процесу доношења одлука које обликују њихов живот.

Дугорочни циљ организације је развијање друштвених капацитета грађана, њихова активнија лична и колективна улога у заједници и друштву уопште, као и крајњи допринос у стварању активне грађанске свести. У сврху постизања овог циља, МиленијуМ тражи нова и иновативна решења за различите врсте искушења, почевши од основних иницијатива које имају за циљ изградњу темеља грађанског друштва.

МиленијуМ је реализација наше жеље да сваки појединац учествује у процесу доношења одлука и актуелних промена.

МиленијуМ чине млади људи који Србију виде као модерну грађанску државу у друштву развијених европских земаља. Верујемо да улагање у грађанско друштво јесте улагање у будућност Србије.

МиленијуМ функционише на основу јасне политике транспарентности и отворености, верујући да се било која озбиљна промена у друштву мора започети личним примером.