Туристичка организација Града Врања

С Википедије, слободне енциклопедије
Туристичка организација Града Врања
Оснивач: Град Врање
Седиште: Др Димитрија Јовчића 6 Врање, Србија
Директор: Стефан Филиповић
Веб презентација tovranje.rs

Туристичка организација Града Врања је једна од јавних установа града Врања, са циљем промоције и подстицаја развоја туризма.

Туристичка организација је основана 1995. године, а почела са радом 1. јануара 1996. године. Од самог почетка, Туристичка организација је усмерила своје активности ка очувању богате врањске традиције, те изналажењу могућности да се маркетиншки презентују.[1]

Бави се промоцијом културних, привредних и туристичких вредности и потенцијала, сувенирском и издавачком делатношћу, дистрибуцијом туристичко-пропагандног материјала, учешћем на берзама и сајмовима туризма, организовањем излета, спортских, културних и туристичких манифестација.[2]

Штампањем публикација о Врању и околини, разгледница, туристичког водича, интернет презентацијама, Туристичка организација Врање пружа ближе информације о туристичким објектима и ресурсима на територији града и околине и самим тим анимира потенцијалне госте.

Циљ Туристичке Организације Врање је унапређење и промоција туристичке понуде врањског краја.[3]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Туристичка организациjа Врање”. Град Врање. Приступљено 1. 2. 2024. 
  2. ^ „Vranje na Sajmu turizma”. Južne vesti. Приступљено 1. 2. 2024. 
  3. ^ „Turistička organizacija sprema digitalnu prezentaciju Vranja, cena 869.000 dinara”. Južne vesti. Приступљено 1. 2. 2024. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]