United Buddy Bears

С Википедије, слободне енциклопедије
Париз 2012
Берлин 2006
Каиро 2007
Рига 2018
Буенос Ајрес 2009
Антигва Гватемала 2019


Под мотом „Морамо боље да упознамо једни друге да бисмо се боље разумели, више веровали једни другима и живели у миру“, United Buddy Bears на својој светској турнеји промовишу живот у миру и хармонији. Око 140 бади медведа (сваки је висок 2m) представља 140 земаља признатих од стране Уједињених нација. Од прве изложбе у Берлину 2002. године, више од 40 милиона посетилаца из целог света је било у прилици да се диви United Buddy Bears-има.

Порука[уреди | уреди извор]

Buddy медведи стоје заједно, с руком у руци, у кругу мира, промовишући толеранцију и разумевање међу различитим народима, културама и религијама.

Уметност и култура[уреди | уреди извор]

Сваког Buddy медведа је дизајнирао уметник у име своје домовине. Различити стилови међународних уметника сједињују се у једно дело, ширећи полет за животом. Разнолик дизајн Buddy медведа, увек типичан за поједину земљу, омогућава посетиоцима да доживе путовање око света.

Помоћ за децу[уреди | уреди извор]

Активности Buddy медведа и организације за помоћ деци у суштини су недељива јединица. До краја 2018. године више од 2,300.000 евра прикупљено је кроз донације и аукције за помоћ УНИЦЕФ[1]-овим и локалним организацијама за помоћ деци.

Извори[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]