Pređi na sadržaj

Majkl Vest

S Vikipedije, slobodne enciklopedije
Majkl Vest
Lični podaci
Ime po rođenjuMajkl Vest
Druga imenaRebel Emsi, Konkvering Lajon, Blekstar
Datum rođenja(1964-08-27)27. avgust 1964.(59 god.)
Mesto rođenjaTotenhem, London, Ujedinjeno Kraljevstvo
ZanimanjeDi-džej
Muzički rad
Aktivni period1990—danas
ŽanrOldskul džangl
Izdavačka kućaKongo Nati rekords
Ostalo
Veb-sajtwww.congonatty.com

Majkl Vest, poznatiji pod umetničkim imenima Kongo Nati, Konkvering Lajon, Rebel Emsi, Blekstar, Eks Prodžekt, džangl je di-džej i producent.

Biografija

[uredi | uredi izvor]

Ranih osamdesetih godina 20. veka, Vest je oformio grupu Dabl Trabl (engl. Double Trouble) sa sada pokojnim Majklom Mensonom, Karlom Braunom i Lejom Gestom. Godine 1989. izdali su singl „Just Keep Rockin“ za izdavačku kuću Desire Records, a sledeći singl „Street Tuff“ je postigao veliki uspeh dostigavši treće mesto na UK singl top-listi.

Zbog sadržaja i stila ovih singlova britansko hip hop društvo je odbacilo Vesta. Smatrali su da se prodao izdavanjem ovih singlova. Njegov prvi solo album Rebel Music (1990) sadrži popularnu dens pesmu „Better World“.

Vest je zarađeni novac iskoristio da snimi i drugi solo album pod imenom Black Meaning Good (1991). Ovaj album je predstavljao potpunu promenu Vestovog stila muzike. Miksovao je pop-rep sa regeom, hip hopom, dens muzikom i ranim džangl stilovima. Na albumu su se pojavili neki od poznatih rege izvođača kao što su Barington Levi, Tenor Flaj i Denis Braun.

Treći album Word, Sound and Power (1992) bio je dalja eksploracija elektronske muzike mešane sa haus i tehno muzikom, regeom i hip hopom.

Diskografija

[uredi | uredi izvor]
Objavljen Album Izdavačka kuća
1990
Rebel Music
Desire Records
1991
Black Meaning Good
Desire Records
1991
Word Sound and Power
Big Life Records
2005
Born Again
Congo Natty Records