Јаз

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Јаз
Јаз на мапи Црне Горе
Јаз
Јаз
Јаз на мапи Црне Горе

Јаз је плажа у општини Будва, у Црној Гори. Налази се на 2,5 километара западно од Будве. Састоји се од два дијела, један је дугачак 500 метара, а други, некада нудистичка плажа, дугачак 300 метара.

Иако је то популарна плажа за сунчање и камповање, и једна од дужих плажа у Црној Гори, она је стекла међународни углед као домаћин бројним концертима и дешавањима у последњих неколико година.

Концерти 2007-2008.[уреди]

Годишњи љетње манифестације су виђене као покушај да се повећа међународни имиџ Црне Горе, као и да промовише земљу као туристичку дестинацију. У највећем дијелу то је било финансирано од стране Светозара Маровића, утицајног црногорског политичара, родом из Будве.

Ролингстонси су свирали 9. јула 2007. у склопу њихове Биг Бенг турнеје. Концерту је присуствовало 25 000 људи.

Сљедећи значајан догађај је био 3 дана Лајв феста који се одржао у августу 2008. Наступали су Лени Кравиц, Арманд ван Хелден 5. августа, Дино Мерлин и ДЈ Ретро Грув '70 6. августа, и Горан Бреговић и Здравко Чолић 7. августа.

Исте године Мадона је у склопу своје турнеје Стик ен Свит одржала концерт 25. септембра којем је присуствовало 50 000 људи.

Спољашње везе[уреди]