Википедија:АКВ/Земља/Разговор

С Википедије, слободне енциклопедије

Поуздани извори о Земљи?[уреди | уреди извор]

  • "15 ствари које волим о мајци Земљи". Звездана, Јасмина Милошевић. Јасминин Блог о Љубави Према Земљи. May, 2002. http.jasminesearthblog.blogblogblog.com/15_things_I Love. Retrieved {today}.
  • "Планета Земља кроз историју". Gnawledge, O'penn . Журнал Науке и Природе. . March 21, 2010. * http.sanj.com/Earthinthebalance. Retrieved {today}
  • "Земља је планета". Duzit, E.Z., Средњошколски уџбеник из географије. April 2004, London.

Надам се да ће ти ово помоћи!--GaiaGirl1988 02:11, 25 June 2013 (UTC)

Часопис Науке и Природе делује као добар и важан извор са добром репутацијом. Мислим да се можемо ослонити на њега више него на остале изворе што се тиче овог чланка. Супер си обавила истраживање! GalacticTrekker 02:30, 25 June 2013 (UTC)

Сажетак из извора[уреди | уреди извор]

Сажела сам информације из извора: Научници су успели да реконструишу детаљне информације о прошлости планете. Земља се формирала пре 4,6 милијарди година. Атмосферски услови су се значајно променили од како је настао живот, што ствара еколошку равнотежу која модификује услове на површини Земље. Око 71 % Земљине површине је покривено водом. Земља је једина планета Сунчевог система где вода може да опстане у течном стању. Осталих 29 % површине се састоји из континената и острва. Земља такође реагује на спољни свет у одређеном степену, посебно на Сунце и Месец. Земља се ротира око Сунца једном у 365,25 дана. Једна ротација око сопствене осе се назива дан а једна ротација око Сунца се назива година. Ово објашњава зашто постоји 365 дана у години, али се додаје један дан више у календару једном у 4 године.

Било би супер када би неко могао да убаци то, журим на ракету. Чујемо се ;) --GaiaGirl86 02:31, 25 June 2013 (UTC)

Шта то радиш??[уреди | уреди извор]

Информације које су додате не-наводе-ниједан-извор!!! То је ужасно, ужасно, ужасно! Да ли неко овде има појма одакле су преузете???? --Значко Означковић 02:36, 25 June 2013 (UTC)

Био си баш брз Означковићу. Драго ми је да људи попут тебе пазе на читаоце. Додаћу извор из ових стопа. Тражим објашњење како да то учиним. --GalacticTrekker 02:56, 25 June 2013 (UTC)
Хеј GalacticTrekker. Извини ако сам био непристојан. Имао сам лош дан и дошао сам на Википедију по мало мира и тишине - када приметим нешто погрешно имам жељу да то одмах поправим! Јако ми је стало до овог пројекта. Покушаћу да се боље опходим према свима. Овај линк ти може помоћи : Википедија:Референцирање_за_почетнике --Значко Означковић
Јако сам задовољан вашим радом. Сада, наставите, морамо да напишемо целу енциклопедију ;) --SocraTease 02:56, 25 June 2013 (UTC)