Википедија:Гласање/Предлог/Политика корисничко име

С Википедије, слободне енциклопедије

На основу ових правила везаних за гласање предлажем да се покрене гласање о Политици која описује прихватљиву праксу и понашање када је у питању назив и употреба корисничког налога на википедији.

"О приједлогу се не гласа него се дају позитивни и негативни, образложени, коментари на страници за разговор гдје се даје приједлог."

Молим кориснике да, као што је прецизирано одредбом Правила у вези са гласањем, коментаре образлажу правилима википедије или сопственом проценом.

Молим кориснике да своје ставове о овој политици изнесу у оквиру поднаслова коментари (без гласања, већ само описно пошто је ово расправа а не гласање), у оквиру поднаслова под називом === Коментар (корисничко име) === да би ставови појединих корисника на крају расправе могли лакше да се идентификују.

Уколико осећате потребу да дискутујете о ставовима других корисника, молим вас да своје коментаре пишете у оквиру поднаслова дискусија.

Подсећам да се примедбе на текст смернице износе на страни за разговор саме смернице а да је сврха ове расправе да се заједница изјасни да ли уопште жели да покрене гласање којим би се усвојила политика која описује прихватљиву праксу и понашање када је у питању назив и употреба корисничког налога на википедији.

Да ли си за то да се покрене гласање којим би се усвојила политика која описује прихватљиву праксу и понашање када је у питању назив и употреба корисничког налога на википедији?

Расправа траје десет дана од датума и времена назначеног у мом потпису.--Antidiskriminator (разговор) 11:20, 24. мај 2011. (CEST)[одговори]

Коментари[уреди | уреди извор]

Коментар Антидискриминатора[уреди | уреди извор]

Изјашњавам се да сам ЗА покретање гласања којим би се усвојила ова политика. Свој став образлажем следећим аргументима:

  • Ова политика постоји на 36 других википедија што указује да је велики број корисника на другим википедијама закључио да је постојање овакве политике корисно.
  • Непостојање овакве политике може да резултира сукобима и оспоравањима активности администратора када су у питању корисничка имена која су непожељна на википедији, као што је недавно дискутовано на Тргу. Дакле, усвајањем ове политике би се утврдила пракса коју је заједница прихватила консензусом и сузио би се простор за различите интерпретације и сукобе.
  • Нови корисници би усвајањем ове политике унапред били информисани о прихватљивим корисничким именима и избегло би се трошење времена и енергије на накнадно обавештавање корисника о евентуалној неприхватљивости корисничког имена и сви неспоразуми и негативне последице изазвани евентуалним блокирањем непожељних корисничких имена.

Наравно, спреман сам да свој став коригујем уколико ме неко од других корисника аргументима увери у супротно.--Antidiskriminator (разговор) 11:36, 24. мај 2011. (CEST) .....[одговори]

Дискусија[уреди | уреди извор]