Википедија:Патролирање/заглавље

С Википедије, слободне енциклопедије

Патролирање скорашњих измена је саставни део очувања квалитета Википедије. Међутим, како би се олакшао заједнички посао, корисно је имати механизам означавања већ патролираних измена, да не би више корисника проверавало исте измене. Због тога је осмишљена корисничка група „патролери“. То су корисници који могу означити измене страница патролираним. У скорашњим изменама, поред непатролиране измене стоји црвени узвичник. Измене корисника који су означени као „аутоматски патролирани“ биће аутоматски означене као патролиране. Администратори су имплицитно већ „патролери“ и „аутоматски патролирани“.

Пријављивање[уреди | уреди извор]

Било који бирократа може да даје и одузима ова права регистрованим корисницима, а можете да их затражите и сами. Корисницима који буду злоупотребљавали додељена права, иста ће бити одузета.

Након што поднесете захтев, он ће бити отворен најмање 3 дана за евентуалне коментаре осталих уредника. Бирократе имају дискреционо право приликом одлучивања о овим правима, а правила у вези са давањем статуса аутоматски патролираног и патролера можете погледати овде.

Напомена: када добијете статус патролера обележавајте измене патролираним само ако сте их стварно прегледали. Имајте на уму да патролирање има своју сврху.