Википедија:Писмо вебмастерима

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Уколико желите да напишете писмо власнику или вебмастеру веб-сајта који је од нас преузео материјал не поштујући наше услове лиценцирања, погледајте ово упутство.

Ово је стандардно писмо које шаљемо вебмастерима сајтова са којих бисмо ми желели да преузмемо материјал. Не заборавите да прочитате напомене!

Тражење нове дозволе[уреди]

Тражење потврде због евидентирања дозволе на OTRS[уреди]

(Ово део се односи искључиво на дозволе које већ имамо. За тражење нових дозвола погледајте претходни одељак)

Напомене[уреди]

  • Када шаљете ово писмо, у пољу To: треба да стоји имејл адреса вебмастера, односно контакт адреса наведена на сајту, а у пољима Cc: и Reply-to: треба да стоји permissions-sr@wikimedia.org како би постојала евиденција о томе коме је све послато писмо.
  • Када (ако) се добије потврдан одговор:
    • треба да се направи одгововарајућа подстраница: Википедија:Дозволе за објављивање/Назив конкретног сајта (нпр. Википедија:Дозволе за објављивање/САНУ) и да се на њу ископира добијени одговор;
    • на страници Дозволе за објављивање треба да се дода нова ставка, а у складу са постојећим дозволама;
    • корисници који имају приступ OTRS систему ће додати ID конкретног тикета и тек након тога ће добијена дозвола постати пуноснажна.

Шта одговор треба да садржи[уреди]

Овим потврђујем да сам ја аутор и/или једини носилац ауторских права над материјалом доступним на /убацити линк/.

Слажем се са објављивањем овог материјала под условима Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported лиценце (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sr).

Јасно ми је да дајем право свакоме да користи материјал у комерцијалне сврхе и да га мења у складу са својим потребама.

Јасно ми је да задржавам ауторско право над делом, и задржавам право да будем наведен као аутор у складу с условима изабране лиценце. Измене које други учине над материјалом неће бити приписане мени.

Јасно ми је да се слободна лиценца односи само на нека ауторска права и задржавам могућност да предузмем мере против било кога ко користи овај материјал на неодговарајући начин, или уз кршење моралних права, ограничења везаних за робне марке итд.

Јасно ми је да не могу повући ову сагласност, и да се материјал може трајно задржати на неком Викимедијином пројекту.

/датум, име власника ауторских права/

Види још[уреди]