Википедија:Уживо/недеља, 1. октобар 2006.

Дошао сам данас на састанак са малим закашњењем, тачније око 4 и 10, и нисам много чекао првог следећег: Владу (пет минута). Ми смо поручили по пиће, али како ја нисам имао хемијску оловку (која је била потребна из више разлога), Влада је отишао на кратко да је купи (до трафике која за разлику од већине осталих трафика продаје хемијске!), док сам ја бистрио неку књижицу/памфлет која је написана на црногорском језику (!) и у којој се ради о птицама Црне Горе. Након што се вратио, Влада је попунио своју привремену приступницу и тиме постао члан Викимедије! Онда је дошао и Кале и тако смо нас тројица размењивали утиске поводом скорашњих дешавања на Википедији... ништа посебно. Наравно, не морам да спомињем које су биле узгредне теме, јер и их и није било баш пуно. Елем, убрзо нам се придружио и Никола, који је са собом носио коверту у којој су се налазиле копије докумената који су поднети на одређеном конкурсу (можда и није баш најбоље да објавим ком тачно, али све и да је ок, не знам тачно :) ).

Никола нам је такође препричао укратко о чему се радило на прошлом малчице затворенијем и тематизованијем састанку и шта се одлучило на истом. Дакле, као што смо могли да видимо из приложеног, поднет је захтев за донације за одређену тематику, па нам је Никола фино и полако објаснио све што има да се објасни. Такође, Милош ме је звао на мобилни да ме обавести да ће доћи тад и тад, што је он мање/више и испунио. Дакле, након месец и по дана, Милош Ранчић долази на недељни састанак! Са њим смо причали о потенцијално новим (Милошевим) моделима за гласање, као и о актуелним темама које су ових дана окупирале странице на Википедији. Својим доласком нас је, поготово мене, изненадио Краљевић Марко који је врло брзо по свом доласку упознат са "новајлијама" као и са "новитетима" и "новостима". На Маркову (дакле Краљевићеву; Кале је ипак Кале :Р) сугестију, морам да напишем овде да је, сходно са његовим избором пића, точено пиво које се римује са "уборг" јако добро. Причали смо о интернету, P2P-у, браузерима и сличним темама (нпр. Дирекција за јавни превоз (!))... Имали смо и једну политичку тему, која је, за дивно чудо, испала прва те природе за коју сам се заиста заинтересовао. Реч је о кројењу новог устава и о референдуму који треба да се одржи крајем идућег месеца. Милош се, у негде то време, интензивно бавио организацијом једне трибине која је требало да почне негде око осам у Погону ДОБ-а и која је имала за тему анархизам и уметност. Онда смо почели полако да се расипамо, јер је први отишао Кале. Међутим, свратио је и Драган Амброзић на кратко, а и пред крај нам се придружио Влиди из Дарквуд даба.

Када је Влада требало да крене на неки рођендан, Милош га је "својом харизмом" одвратио. Наиме, покушао је да убаци бубице Влади у главу о томе како може да искористи свој новостечени положај асистента на биолошком факултету за Википедију (не бих детаљније). Такође, Милош је "увукао" Владу у анархизам, начелно уговарајући одређена предавања... Било је и приче о табу теми свих времена - сексу. Ја сам се, а пропо једне од тема разговора, сетио једне дискусије коју је ваљда Горан поставио мени и Доматриосу на једном састанку прошле године: Шта би било да није било средњег века? Одговори су били ни налик онима које сам чуо пре пролетос! Е сад, на крају је дошло време да се растајемо... Ја сам Милошу предао све четири привремене приступнице (које су редом потписали Невена, Слободан, Кале и Влада) и коначно их се, након више од месец дана, решио! А сад једна занимљивост са састанка: у једном тренутку, након једне туре пића, конобар је дошао да узме даље наруџбине: Милош је затражио "дупли продужени нес", а кад му је овај донео, онда је Влада тражио још једну Кокаколу, а кад је то донео, Кале му је тражио неки ђус, а онда кад је то донео, ја сам се сетио да узмем још једну Фанту. То шетуцкање наизглед није узнемирило конобара (чак се и насмешио, премда не баш тако слатко), али смо изгледа то осетили на својој кожи: пре свог одласка Кале је (на наше незнање) платио све, а кад смо завршавали састанак, ми смо поново платили (ваљда све). Према томе, ми смо опељешени, али сада знамо за убудуће! На крају, Владимир је отишао без "своје" хемијске оловке, а Марко је узео привремене приступнице и копије конкурса и ставио их у свој ранац, не би ли Ранчић случајно заборавио да их понесе. Док сам ја одлазио, Милош је увелико причао са момцима из БГ Вајрлеса: ко зна о чему. То је отприлике то за данас. :) --Φ ί λ ι π 01:47, 2. октобар 2006. (CEST)Одговори[одговори]