Википедија:Уживо/недеља, 10. септембар 2006.

На путу до Дома омладине сам данас неочекивано срео Бонза који је рекао да не може да нам се придружи јер ради. Било како било, стигао сам у Дом омладине око 4 сата и тачно 30 минута сам чекао да се неко други појави. Тачније, прво су дошли Невена и Никола (који су са собом донели по парче пице), а убрзо затим је дошао и Кале, чија је посета била очекивана. Након неког времена нам је дошао и Владимир, кога смо упознали прошлог пута, а на састанку је био и Драган, с тим што се он задржао веома кратко: дошао је и стајао тих пет минута којих је био, а онда отишао са речима да се убрзо враћа. Needless to say, он се није вратио! :)

Е сад, што се тиче конструктивног дела овог састанка, имам неки осећај да га није ни било. Стекао сам утисак да је већина присутних (ако не и сви) била сморена, почевши од мене. Али добро, ипак смо нешто одрадили: Никола је причао, као што је и најавио, о свом планираном уносу одредница из речника социјалног рада који нам је "уступљен" за објављивање на Википедији. Никола нас је обавестио да Википројекту на енглеској Википедији који је он отворио прети брисање. Даље, опет смо дотакли тему фандрејзинга, али опет без неког великог исхода. Никола нам је (као и увек пун идеја) дао још један предлог за масовни унос о коме нећу детаљније. Чини ми се да је Никола данас само смишљао начине како да повећа број чланака српске Википедије. Добро, није баш тако: он је ипак гласно размишљао о омогућавању латиничне претраге за ћириличне чланке и обрнуто (за интернет претраживаче).

На крају је Никола причао о критеријумима за чланке и притом давао неке сулуде предлоге за то који би чланци требало да постоје код нас или на en:. Не треба заборавити да је (опет) Никола поставио питање: "Ко је најнеактивнији активан члан?" Влада је у свом роковнику направио диференцијалну једначину за прорачунавање истог, а остали су се служили мало више логиком. При прављењу те једначине, морам напоменути да се Владимир посекао својим ноктом и почео да крвари (што је ваљда добро у његовом случају). Теме везане за Википедију и заиста актуелне догађаје на њој су биле ретке (само смо дотакли недавну "дебирократизацију", као и "синоћни шоу" извесних корисника).

Што се тиче опуштенијих тема, оне су укључивале сунђере (животиње), органску хемију, научну фантастику (и домаћу сцену исте), Европску Унију, музику и музичко образовање и низ других, надасве безначајнијих, тема. Кале нас је први напустио, јер је морао да иде са другарицама у биоскоп. Владимир је отишао други, јер је морао да се нађе са другарицом један полуспрат ниже од нашег места састанчења. Никола је, ондак, отишао да купи слану палачинку Невени, а она и ја смо развијали стратегију за "непостојећи пројекат" који смо покренули (дакле, реч је о типичном зезању где тврдимо да смо покренули пројекат и да је све што имамо о том пројекту заправо чињеница да он постоји и да је покренут; Владимир је предложио име за тај пројекат: "Рекурзија"). Штајазнам, могуће да је овај пројекат и најконструктивнији део састанка... Ко зна зашто је то добро... :D Око осам сам напустио Николу и Невену, који су наставили да чекају неке људе и тако се завршио овај састанак... --филип 02:12, 11. септембар 2006. (CEST)Одговори[одговори]