Википедија:Уживо/недеља, 10. јануар 2010.

С Википедије, слободне енциклопедије

Први састанак у 2010. години био је добро посећен. Додуше, извештај ће да буде релативно кратак, пошто нисмо ни имали много тема. Најпре сам дошао ја, међутим, за разлику од уобичајеног, дошло је до малих проблема са салом, али то је брзо решено. У међувремену су пристигли Света, Михајло, Милош и Марко, кога дуго нисмо видели. Док су Света, Милош и Марко ишли да купе пиће, дошао је и Иван. Нешто касније, на кратко је дошао и Синиша, кога упознасмо на претходном састанку. Око пола 6, дошао је Никола, а онда и Горан, док је пред крај стигао и Ђорђе (додуше, за њих смо очекивали да ће доћи касније).

Разлог овако великог окупљања био је тај што смо данас одржали састанак Извршног одбора Викимедије Србије и он је одузео највећи део времена. О осталим темама смо причали само пре и после састанка, као и у паузама. А те остале теме су укључивале 3G, занимљиве наслове вести, занимљивости из историје, брак, седе длаке итд. У једном интермецу сам чак пустио музику са лаптопа. :) Кад сам код лаптопа, морам да се пожалим да интернет данас није радио најсјајније и да ми током већег дела састанка није радио HTTP, па је сурфовање Википедијом (и осталим сајтовима) било сведено на минимум.

А што се тиче састанка ИО, најпре нас је Света из Медија праксиса обавестио да је потписан уговор о сарадњи са Викимедијом Србије, затим је изнео детаљан годишњи план што се тиче ПР-а. Наиме, предвиђене су разне редовне (саопштења за новинаре на месечном нивоу, конференције на годишњем нивоу) и посебне (неки централни догађај на Википедији на годишњем нивоу, садржајан билтен на неколико месеци, активности у Београду и ван њега, попут предавања о којима не бих сада детаљисао) активности. Милош нам је, с друге стране, причао о пројекту Иноваторке и о томе која продукцијска кућа је заинтересована за сарадњу са нама на реализацији овог пројекта и шта су начелни планови (али ни овде не бих детаљисао). Како су различити чланови ИО били на састанку у различито време, ове две приче су испричане два пута, на не баш велику радост оних који су ту били све време. ;)

Даље, на састанку ИО смо причали и о Тулсерверима, о девизном рачуну, буџету организације, буџету Викиманије (за чију организацију ћемо се, изгледа, кандидовати), измени Статута организације, предстојећој седници Скупштине организације, сарадњи са Ебартом итд. На крају је ИО (у крњем, али довољно бројном саставу) донео и једну одлуку, која је забележена на сајту организације. Око пола седам, састанак смо привели крају. Стање у трибинској сали смо вратили у оно какво је било пре нашег доласка и полако напустили просторије. То је, укратко, био данашњи састанак. Дакле, прилично продуктиван, за разлику од многих, који су углавном били лежерније и забавније природе. --филип ██ 22:08, 10. јануар 2010. (CET)[одговори]