Википедија:Уживо/недеља, 23. октобар 2005.

С Википедије, слободне енциклопедије
С лева на десно, прво горе, па онда доле, по именима: Ђорђе, Милош, Марко, Ацо, Бојан, Горан, Небојша, Филип

Ово је био један од успешнијих састанака! Дошао сам возом до Вуковог споменика и није прошло ни минут и угледао сам Краљевић Марка. Није прошло ни пола минута и запазили смо Ацу - човека који је позвао Милоша, јер је био заинтересован за Вики. Управо тада негде сам уочио и СМС поруку од Ђорђа који је успео да стигне на састанак 20ак секунди пошто сам прочитао дотичну поруку. Након кратких 5-6 минута, појавио се и Горан и тада сам почео да зовем (или пре цимам) људе. Цимнуо сам Бонза, али није риспондовао. Нина је одреаговала и рекла да је у гужви и да постоје реалне шансе да дође. За Доматриоса смо знали да постоје мале шансе да нам се придружи. (Такође сам послао пре састанка СМС поруку Душану Којићу који је рекао да ће вероватно доћи, али на крају није...) Онда сам звао Бонза на фиксни и јавио се и рекао да ће да нам се придружи касније... Тако на крају и бејаше... Док сам причао са Бонзом, придружио нам се и Голдфингер. Тако смо се нас шесторица упутили ка Горановом стану у Делиградској улици (број нећу да откривам :).

Причали смо о којечему... Голдфингер (Иван Надор) нам је причао о раду у Телекому, као и веома занимљиву причу о његовој баби... Наш нови колега, правник Ацо, је добио кратко објашњење о Википедији, а ја сам све време био уз компјутер и дописивао се преко ИРЦ-а са колегама на интернету (Јоца, Бране, Катер, Саша). Такође је било разговора о петнаестхиљадитом чланку и приближавању тој магичној цифри, као и о креирању нашег комјунити портала. Било је речи и о ауторским правима и још о неким стварима којих не могу да се сетим... Но, битно је и то да је убрзо дошао и Горанов друг, Црни Бомбардер илити Бојан, а касније су нам се придружили и Милош и Бонзо, респектвно. Бонзо се својски искупио за претходне недоласке тј. оправдао је изостанке (грицкалицама & пићем) и тек кад је он дошао, комплетирало се друштво.

Милош је донео две иштампане копије Статута и правници (Марко и Ацо) су нам помагали у главној теми састанка! Наиме, Горан је читао члан по члан, а ја сам седео за компјутером и уносио исправке у статут. Такође смо на мети креирали налог који има за циљ да се користи као заједнички налог администратора српске Викимедије на мети у вези са НВО-ом. Преко ИРЦ-а сам контактирао Делфен (Нотафиш) јер се она понудила да нам помагне у организацији. Дакле, док је Горан читао, а ја мењао, правници су кориговали, Милош тумачио и анализирао своје дело, а остали се с времена на време убацивали. Наравно, било је јако пуно дигресија, које смо Горан и ја покушали да сведемо на минимум, како би се овај донекле мукотрпан посао што пре завршио. После напорног рада, завршен је пруфридинг Статута и донети су закључци који се налазе на корисничкој страни новокреираног налога. Такође је направљена и некаква to do листа која би требало да служи као подсетник на то шта све треба да се уради у наредних пар недеља. Договорено је да следећи састанак буде следеће недеље у исто време и вероватно истом месту и предвиђено је да се тада прича о томе ко би имао који положај у организацији и треба сви да дођу са предлозима. Оснивачка скупштина је, стога, предвиђена за три недеље од овог састанка, дакле за 13. новембар. Могуће да је још нешто битно договорено, али тренутно не могу да се сетим.

На крају је дошло време да се сликамо, па то и учинисмо, али нажалост тек пошто је Голдфингер отишао... (заборавили смо :( ) Слика од горе показује ко је све ту био... Срећом (по мене), овог пута није било историје нити сличних тема, али смо зато оговарали наше колеге... Чик погодите које 8) На крају ме је Бонзо одвезао до железничке станице и ја сам се укрцао у воз, а шта се даље одиграло на састанку знају само они који су присуствовали том делу, а њих је седморица, тако да очекујем бар од једног извештај са тог дела. Но, ако не напишу ништа, то значи да су се сморили жешће и да не желе о томе да причају. Па да видимо.... Толико о данашњем (или већ јучерашњем састанку). --Дунго ۞ 01:08, 24 октобар 2005 (CEST)