Википедија:Уживо/недеља, 24. јун 2007.

С Википедије, слободне енциклопедије

Данас је састанак практично почео када сам се са Драганом нашао "код коња", након чега смо се упутили ка згради ДОБ, за коју је очигледно била да се реновира. Но, ми смо ушли на задња врата и попели се горе, негде око 20 до 7. Убрзо су пристигли Фића и Никола, а онда и Ацо. У почетку смо се држали неформалних ствари и не баш тако шароликих тема (информатика, Николин дипломски рад, програмирање у C, C++ и сличним језицима, као и општи утисци о електротехничким високошколским установама у Србији), а онда смо попричали о плану деловања Викимедије Србије (шта даље радити и сл).

Након краћег договора и поделе обавеза (углавном је Драган задобио задужења), Никола нам је презентовао свој предлог за пројекат, а ми смо давали своје коментаре, процене, сугестије, критике и шта све не. Наравно, нећу да детаљишем о пројекту, али ћу рећи да има везе са представљањем Википедије јавности. Е сад, поставила су се питања како спровести у дело тај пројекат, уколико добијемо средства, као и шта касније радити и на који начин поступати... Након детаљног разматрања и честих скретања са тема, иако смо пробили термин (20:00), наставили смо са причама. Пошто ја у августу идем на Викиманију у Тајпеј (на Тајвану), договорили смо се да ја причам неких пет-десет минута, с тим што неко треба да састави текст и да ми да га, након што га одобрим, наравно, и преведем на енглески. Никола сам задужио за то, јер је то првобитно и била његова идеја. Начелно смо се договорили о теми (постигнућа Викимедије Србије за више од годину и по дана постојања, као и осврт на нашу Википедију, као најуспешнији и најбогатији пројекат и тако даље).

На крају је Никола дао још неколико предлога и идеја који су му се врзмали по глави (надовезивања на претходне теме, као и потенцијални мини-масовни унос, или, боље рећи ботовски унос), а у неких 20 до 9 смо решили да завршимо за данас и кренемо кућама. Био је ово један од краћих састанака, првенствено због тога што смо сви били нечим заузети за време нормалног термина (од пет сати), а био је и слабо посећен, што због испитних рокова (додуше, мене данашњи испит није спречио да дођем!), што због мањка и(ли) недостатка обавештености, што због других разлога. Било како било, следећег пута се очекује већи одзив :) --филип 23:39, 24. јун 2007. (CEST)[одговори]