Википедија:Уживо/недеља, 25. септембар 2011.

Данашњи састанак је био слабо посећен, и упркос личним позивима које сам упутио неколицини Википедијанаца, па није било ни много тема за разговор. Стога ће и овај извештај бити посве кратак. Неких двадесетак минута по почетку састанка, односно око пола сата после мене, у трибинску салу је ушао Горан. Нешто касније, појавио се и Никола.

Данас смо причали о статистикама, поготово оним везаним за број измена и број чланака на овом пројекту, затим о опскурним чланцима (и Николином фасцинацијом истим) и актуелној теми бржих-од-светлости неутрина. Горан је изнео идеју да бисмо могли да контактирамо неке од форумских заједница у Србији, чиме бисмо покушали да им објаснимо како би нам значила њихова помоћ у уређивању чланака везаних за тему форума. Наравно, овде се не би контактирали форуми општег карактера (нпр. Крстарица и Бурек), нити форуми који се баве шкакљивим темама (због чега можемо да имамо више штете него користи), па су Никола и Горан саставили списак могућих форума које бисмо могли контактирати.

Горан је морао да оде нешто пре 5, тако да смо остали само Никола и ја. Међутим, занимацију смо пронашли у ОСМ-у, односно пројекту OpenStreetMap. Никола ме је научио основама уређивања мапа, па смо прионули на уношење података тамо где их није било.

Толико за овај састанак, са надом да ће следећи пут доћи више људи. :) --филип @ 18:03, 28. септембар 2011. (CEST)Одговори[одговори]