Википедија:Уживо/недеља, 28. мај 2006.

С Википедије, слободне енциклопедије

Данашњи састанак је по договору требало да почне у 5 сати. Међутим, опет су сви више или мање каснили, изузев, наравно, мене. Након неких петнаестак минута чекања, појавио се један ЛУГ-овац, а након њега одмах и Влада ФСН. Ускоро су дошли и Јована и Иван, затим још ЛУГ-оваца, Драган и Краљевић Марко. На крају, када су се сви скупили, око 17:40, дакле са више од пола сата закашњења, почео је састанак, који се радио о организацији везаној за "наступање" на Егзиту. Како је у самој учионици било превруће за било шта, састанак је ефективно одржан у ходнику испред (!).

Прво је било речи о смештају током фестивала и о томе ко ће ићи у шаторе, а ко не. Планирано је да током сва четири дана фестивала, наш програм траје од 18:00 до 24:00, и то на два штанда (Викимедија, ЛУГ-БГ, ФСН и ЛУГоНС - све укупно десеторо људи). Иван нас је обавестио да неће бити класичних предавања, сем једне трибине, која би требало да више буде зезање и коју би водили (?) Иван, Драган и Марко. Иван нам је, такође, предочио читав план. Наиме, биће радионица, разговора са људима, а не класичних предавања... Драган је предложио да програм не буде килав и да треба да буде перформанаса (нећу откривати којих). Такође је навео да треба да тражимо спонзоре, а у ужем избору су нам остали Ред Хет, Сусе и АјБиЕм. Предложено је и да сами направимо мајице, па да их можда и дајемо гостујућим музичарима... Можда треба и поручити око 1000 Убунтуа, који би нам стигли до фестивала?

У међувремену су дошли Горан, који је причао са Краљевићем, Милош и Влиди, када је отприлике завршен део везан за организацију Егзита. Како се у учионици снизила температура, ушли смо у исту, поготово кад је Милош сишао доле до портира (ваљда) и набавио даљински од клима уређаја. Онда кренуше википедијанске теме: о Џонију (!!), евентуалној црногорској википедији (!), чекјузерима, о новини коју Милош намерава да уведемо у Википедију - саветима... Али, причало се и о доменима, интернету, телекомуникацијама, о правним темама (потенцијално обраћање неком државном органу), о неким историјским темама... Онда смо се договорили да треба на скупштини Извршног одбора Викимедије дати препоруку да се организација преименује у Викимедија Србије, у светлу скорашњих догађаја.

Око пола осам, након што се већина не-Википедијанаца разишла, дошао нам је у посету Георг, човек који је висински радник (или сам погрешно чуо), и који се интересује за Википедију. Укратко смо га упознали са концептом, а онда наставили своје приче. На крају, двадесетак минута после осам, дошао је и Гаја, а шта се након његовог доласка причало не бих знао, јер сам ја тада отишао. Толико о данашњем састанку, а следећи је већ кроз недељу дана, на истом месту, у исто време. --Филип § 00:08, 29. мај 2006. (CEST)[одговори]