Википедија:Уживо/недеља, 29. јануар 2012.

С Википедије, слободне енциклопедије

Још један углавном организациони састанак је иза нас. Врло брзо након мене, у ДОБ су дошли Душка, Марко, затим Горан, а онда и Милош, Нешто касније се појавио и Никола, а иза њега и Драган.

На почетку смо причали о електронским цигаретама и лаким дрогама, а онда смо прешли на главну тему састанка (како овог, тако и неколицине претходних), организација догађаја, који носи коначни назив Free Knowledge for Free People. Крајњи детаљи су утаначени, медијска задужења везана за промоцију догађаја су раздељена, крајња задужења такође, тако да је остало само да сачекамо да се догађај деси. Дакле, у Рексу ће у суботу, од 20 часова, бити дешавање, које ће се састојати из три дела мултимедијалног програма и коктела уз музику, који следи после.

Даље смо причали о Николином сокоћалу (батерија за пуњење батерија на телефону), о контраверзним предлозима закона у Америци и Европи (SOPA. PIPA & ACTA), о слободном знању (некада и сада), о пи дану, "буквалним спотовима" (literal videos), Максу Кајзеру, Холивуду, "трулом естаблишменту", Анџелини Џоли, Сокоју и бесмисленом "музичком динару" итд. Причали смо и о унутрашњој организацији Викимедије Србије, као и о предстојећим глобалним састанцима (финансијски састанак у Паризу и састанак огранака у Берлину) и нашим представницима на истим.

Како су Душка и Марко морали да оду око 5 сати, Горан још раније, а Никола неких петнаестак минута пред крај састанка, остали смо само Драган, Милош и ја. Како смо били дубоко у разговорима, решили смо да се пребацимо у оближњи кафић/кафану Зора, где смо наставили са дискусијама свакојаког типа. --Ф± 23:44, 2. фебруар 2012. (CET)Одговори[одговори]