Википедија:Уживо/петак, 23. март 2007.

Никола, Горан и Драган нешто причају...

Кратак извештај са кратког састанка. Никола, мокре косе, први је стигао на договорено место - аулу Електротехничког факултета. Пар минута након 13 часова (предавање ми се одужило), дошао сам и ја, а одмах затим и Горан. Пошто нисмо имали шта да чекамо, упутили смо се ка Дому омладине. Ствар која нам је отежала одлазак била је неуморна киша. Кад смо дошли до Дома омладине, звао сам Драгана, јер је требало да се нађемо да он донесе ЦД са неким подацима везаним за српска села. Иако је на састанак код Драгана Амброзића требало да идемо само Горан и ја (заправо, првобитно, само ја), али се онда придружио и Никола. Међутим, и Драгана смо убедили да се попне на четврти спрат и са нама присуствује састанку.

На састанку смо разговарали о стварима које су нам потребне и код којих ДОБ може да нам помогне у вези са предстојећим Викимедијиним састанком који ће се организовати током "Дана Београда" (Никола је дао добар предлог да се ова манифестација зове "Дани Викимедије"). Не бих да превише откривам у вези са овим, па ћу само да откријем како је потребно организовати припреме за овај догађај, посебно у виду позивања људи из иностранства (а они би дошли о својем трошку или нашем евентуалном буџету). У 14 часова, Амброзић је морао да оде на неки други састанак, па смо ми кренули својим путем. Међутим, Сатарић је предложио да нас одведе на пиће, чему се нико није бунио, па тако и би.

У приземљу ДОБ-а у кафићу мени непознатог имена седели смо и разговарали о разним темама повезаним са Викимедијом и Википедијом, али и невезаним стварима: од термо- и хидроелектрана (и уопште електроенергетике), преко разних мерних јединица, Интернета у Србији, коњица/бригада, накурњаче (!) и прича о неким енциклопедијама и речницима, до CC лиценци, пројеката Викимедије Србије и сличног. Наравно, неке ствари сам изоставио, јер нисам записивао о чему смо све причали, али ако се сете колеге, могу слободно да допуне (овде искључујем ствари које намерно нисам споменуо). У неких 15:45, одлучили смо да одемо и завршимо ово кратко несуђено окупљање. --Φ ί λ ι π π ο ς | 19:17, 23. март 2007. (CET)Одговори[одговори]