Википедија:Уживо/среда, 28. децембар 2005.

С Википедије, слободне енциклопедије
Драган, Филип и Ђорђе у загушљивом кафићу Форма

Данашњи састанак је спонтано дошао као логични наставак на данашња предавања у Панчеву. Наиме, након што смо их (предавања) успешно обавили, Ђорђе, Драган и ја смо кренули из универзитета ка мојој кући. Тамо смо сели у мој ауто и ја сам нас одвезао до кафића Блу Мун (оног где сам летос одвео другу дружину), али на наше дубоко запрепашћење, кафићу радно време још није почело. Због тога сам се одлучио да одведем двојицу мојих колега у други кафић, Форму, вероватно због тога што је био најближи.

У кафићу смо причали највише о предавањима која смо оставили иза себе, као и о чудесној историји математике, о којој смо полемисали доста дуго. Причали смо и о неким нашим википедијанским колегама, али о томе нећу сада. Све у свему, након што смо попили по пиће, Драган и Ђорђе су се одшетали до аутобуске странице чак и поред моје иницијативе да их одвезем тамо. У сваком случају, ово кратко дружење је представљало само шлаг на торту коју смо испекли раније овог дана. --Филип ۞ 18:29, 28 децембар 2005 (CET)

Ево да додам нешто и ја поводом нашег првог јавног представљања и предавања Википедијанаца и о Википедији. Предавање је садржало многобројне слајдове и доста згуснут приказа, али је онда остало доста времена за разговор и успели смо да остваримо и известан контакт са публиком. Друго предавање је имало нешто више слушалаца, али је Дунго овога пута био богатији за искуство што му је помогло да маестрално изложи материју за 20 минута. Касније смо у кафићу размотрили раздвајање презентације на независне целине што ће омогућити произвољно комбиновање и прилагођавање презентације слушалаштву. Ја сам споменуо и могућност штампе презентације у облику приручника (hands-out) који би се могаокористити као приручник предавача или делити слушаоцима. У сваком случају битно је да негде на нету постоји данашња презентација, све у циљу опште доступности исте. Проблем је ППТ формат, али се Филип већ досетио заобилазног решења. Потом је Ђорђе коментарисао свој сутрашњи наступ. Импресивно! За два дана, два Вики предавања. Који почетак! -- JustUser  JustTalk 20:39, 28 децембар 2005 (CET)