Витезови Пирот

С Википедије, слободне енциклопедије
Витезови Пирот
НадимциВитезови
Основано2007.
СједиштеПирот
 Србија
СтадионДраган Николић
Боје   
ПредсједникСрбија Драган Новаковић
ТренерСрбија Драган Новаковић
Лигатренутно се не такмичи

КАФ Пирот Витезови је клуб америчког фудбала из Пирота, Србија. Клуб је основан 12. фебруара 2007. године у Пироту. Од 22. августа 2007. године Пирот Витезови су постали члан Савеза Америчког Фудбала Србије.

Историја Пирот Витезова[уреди | уреди извор]

После два покушаја регистрације, тада Пирот Knights-а, 2004. и 2005. године, на оснивачкој скупштини одржаној 12. фебруара 2007. године у Пироту, Драган Новаковић, Бобан Величковић и Милан Миленковић оснивају клуб америчког фудбала Пирот Витезови, који је 6. марта 2007. године решењем Министарства просвете и спорта званично регистрован. Крајем маја и почетком јуна клуб почиње са уписом и тестирањем чланова и 26. јуна 2007. године одржава презентацију клуба на којој су присуствовали представник САФС-а - комесар за такмичење Игор Гајић, оснивач и тим менаџер Београд Blue Dragons-а Борисав Михајловић, председник Ниш Императора Милан Илић и као пријатељ клуба и бивши играч америчког фудбала Милан Калинић. Тим у то време већ има 46 играча који 30. јуна почињу са тренинзима.

Дана 22. августа 2007. године одлуком УО САФС, клуб Пирот Витезови је званично примљен у САФС. Своју прву (пријатељску) утакмицу Витезови одигравају 15. септембра 2007. године против Београд Blue dragons-а, пред око 2.000 гледалаца.[1] Резултат од 66:0 за Blue Dragons је очекиван с обзиром да су Blue Dragons финалисти националног првенства и полуфиналисти националног шампионата 2007. Пирот Витезови су први клуб америчког фудбала у Србији који је своју прву утакмицу играо у опреми.[2]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]