Волимо и негујемо нашу традицију

С Википедије, слободне енциклопедије

Централни парк у Нишкој Бањи
у коме се одржава фестивал

Волимо и негујемо нашу традицију је фестивал етно-стваралаштва који у Нишкој Бањи окупља удружења и културно-уметничка друштава из целеСрбије која негују старе српске народне обичаје и народно стваралаштво. Организатор етно фестивала је Удружење грађана „Срце“, а покровитељ Градска општина Нишка Бања.[1]

Опште информације[уреди | уреди извор]

На овом простору окруженом шумом
одржавају се све манифестације фестивала.

„Волимо и негујемо нашу традицију“ је фестивал етно-стваралаштва који у Нишкој Бањи сваке године окупња тридесетак удружења и културно-уметничких друштава из целе Србије која негују старе српске народне обичаје и народно стваралаштво.[2]

У оквиру фестивала посетиоци могу да погледају изложбу ручних радова, наступе културно-уметничких друштава на импровизованој летњој позорници и приказ старих српских свадбених обичаја.

Циљ фестивала[уреди | уреди извор]

Манифестација која се одржава на простору централног бањског парка има за циљ да прикаже старе српске обичаје и народну традицију како би се она сачувала од заборава.

Види још[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ Volimo i negujemo našu tradiciju“ | Opština Niška Banja” (на језику: српски). Приступљено 2022-10-20. 
  2. ^ Ivanović, Milica (2012-04-26). „Etno-festival u Niškoj Banji”. JuGmedia (на језику: српски). Приступљено 2022-10-20. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]